11 Geri Ödemesiz Devlet Desteği

11 Geri Ödemesiz Devlet Desteği

Türkiye Cumhuriyetinde son yıllarda Devlet destekleri her geçen gün artmakta ve girişimcilerin önünün açılması sağlanmaktadır

Türkiye Cumhuriyetinde son yıllarda Devlet destekleri her geçen gün artmakta ve girişimcilerin önünün açılması sağlanmaktadır. Devlet desteği sayesinde iş fikri olan girişimcinin üretim yapması sağlanıp, hem kendisine hem de ülke ekonomisine fayda sağlanması beklenmektedir. Türkiye Cumhuriyeti bunun için 11 geri ödemesiz devlet desteği sunmaktadır. Hep beraber onlara bakalım;

1. Genel Destek

Proje konusunda çok iyi olmayan ve elinde çok yaratıcı projeler olmasa da üretim sağlamak isteyen KOBİ’ler için genel destek desteği verilmektedir. Bu destek programı ile verilen ödeneklere bakacak olursak;

Yurt içi fuar için 45.000 TL'ye
Yurt dışı tanıtım, iş gezisi, eşleştirme için 75.000 TL'ye
Eleman istihdamı için 50.000 TL'ye
Danışmanlık için 22.500 TL'ye
Eğitim için 20.000 TL'ye
Lojistik için 40.000 TL'ye kadar,

ve daha birçok çeşitli gider için devlet tarafından geri ödemesiz destek alınabilmektedir.

2. Yeni Girişimci Desteği

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sonrasında alınabilecek olan yeni girişimci desteğinde devlet geri ödemesiz olarak 50 bin Türk lirası destek sağlamaktadır. Yeni girişimci desteği almak için belli şartlar bulunmaktadır, o şartları KOSGEB resmi sitesinden inceleyebilirsiniz.

3. Ar-Ge ve İnovasyon Desteği

Bir ülke için en önemli konulardan birisi de araştırmadır. Ülkemizde de araştırma ve geliştirme çalışmaları için geri ödemesiz devlet desteği bulunmaktadır.

%100 geri ödemesiz, 20.000 TL'ye kadar başlangıç sermayesi desteği
%75 geri ödemesiz, 150.000 TL'ye kadar makine-teçhizat, donanım, hammadde,

 

bunların dışında yazılım giderleri desteği de alabilirsiniz, bunlar da;

%75 geri ödemesiz, 150.000 TL'ye kadar personel desteği
%75 geri ödemesiz, 100.000 TL'ye kadar proje geliştirme desteği

şeklindedir.

 

 

4. Endüstriyel Uygulama Desteği

Üretimi geliştirmek için devlet tarafından sağlanan desteklerden birisidir. Bu destek sayesinde yeni bir ürünün üretilmesinin yanında, kalite artırılması, maliyet düşürülmesi gibi içeriği mevcuttur.

5. Tematik Proje Desteği

Tematik proje desteği, bir tema üzerinden ilerlenen devlet desteğidir. Bir tema bulunur ve o temaya uygun geri ödemesiz devlet desteği alınır.

6. KOBİ Gelişim Desteği

KOBİ’lerin daha çok gelişimini sağlamak ve sektörde ki canlılığını artırmak için projelerine 300 bin Türk lirasına kadar geri ödemesiz devlet desteği verilmektedir.

7. KOBİ Proje Desteği

KOBİ gelişim desteğinden farklı olarak proje üzerine ilerleyen bir devlet desteğidir. Şirketinizle ilgili üretim geliştirme, pazarlama, insan kaynakları, yönetim gibi başlıklarda sunacağınız projeler için 150 bin Türk lirasına kadar geri ödemesiz destek verilmektedir.

8. Teknolojik Ürün Tanıtım ve Pazarlama Desteği

Teknoloji üzerine ilerlemek istiyor ve üreteceğiz de bu yönde olacaksa bu alan içinde geri ödemesiz devlet desteği alabilirsiniz.

yurt içinde tanıtıp pazarlamak için 50.000 TL'ye,
yurt dışında tanıtıp pazarlamak için 100.000 TL'ye kadar geri ödemesiz destek

 

sağlanmaktadır.

9. İşbirliği - Güçbirliği Desteği

Bir elin nesi var, iki elin sesi var atasözünde olduğu gibi birliktelik her zaman önemlidir ve devlette bu birliktelikler için geri ödemesiz destek sunmaktadır. En az 5 şirketin birleşiminin olmasıyla yapılacak ortak çalışmalar için 300 bin Türk lirası kadar geri ödemesiz destek verilmektedir. 700 bin Türk lirası kadarda geri ödemeli destek alınabilmektedir.

10. İşletmeleri Hızlandırma Desteği

İşletmeler açıldıklarında belli sene boyunca bir periyot içerisinde iş hayatını sürdürür. Bu devlet desteği ile işletmeler kuluçka dönemini daha hızlı geçecek ve iş hayatında daha kısa süre içerisinde başarılar sağlayabilecekler. Bunun için de devlet geri ödemesiz destek sağlamaktadır.

 11. Laboratuvar Desteği

Bu destek KOSGEB içerisinde yer alan desteklerden birisi. KOSGEB’in 9 ilde 12 adet laboratuarı bulunmaktadır. Bu yerler ücretsiz olmasa da oldukça uygun fiyatlıdır. Belirli konularda test, analiz yapabilmek için desteği verilmektedir.



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?