2018 Kadın Girişimciler İçin Destekler

2018 Kadın Girişimciler İçin Destekler

Kendine güvenen her işin altından kolaylıkla kalkacağına inanabilen kadın girişimci sayısı bir hayli fazladır. Sizde kadın girişimciler için olan desteklere kolayca ulaşabilirsiniz.

Günümüz dünyasında kendi işine sahip olmak isteyen ya da sahip olduğu işi daha da büyütmek isteyen birçok kadın girişimci bulunmaktadır. Her geçen gün gelişmekte olan çalışma sektörlerinin de etkisi ile girişimci kadınlara günümüzde çok daha fazla destek sağlanmaya başlanmıştır. Bu yazının devamında ?´Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar´´ın tamamına kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Özellikle son yıllardan itibaren ülkemizde kadın girişimcilere birçok konuda öncelikler sağlamaktadır. Erkek girişimcilere oranla çok daha fazla imkan sağlanan ve destek verilen kadın girişimciler, hayallerindeki işe bu sayede kavuşabilmektedir.Türkiye´de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının ev hanımları için sunmuş olduğu 15.000 TL faizsiz kredi imkanı ve yine Türkiye Grameen Mikrofinans Programının sağladığı mikro kredi olanakları, kadın girişimcileri teşvik etmede büyük bir rol oynamaktadır. 

KOSGEB

KOSGEB, özellikle son zamanlarda kadın girişimcilere sağladığı destek ve teşviklerle çok fazla öne çıkmaya başlamıştır. Kadın girişimcilere %80 hibe oranı sağlayan KOSGEB, kadınlara hibe kredi olanağı sağlayan tek kurum olması ile de öne çıkmaktadır.  Bununla kalmayan KOSGEB, kadın girişimcilere verdiği hibe kredisinin yetersiz kalması durumunda da faizsiz kredi imkanı sağlamaktadır. Ev hanımlarına her zaman öncelik tanıyan bu kurum, uzun vadeli kredilerden de yararlanma imkanı sağlamaktadır. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) , kadın girişimcilerin bu destek ve teşviklerden faydalanması için belirli şartlar ortaya koymakta mıdır? Neredeyse herkes tarafından çok sık merak edilen bu sorunun cevabına da yazımızın devamından ulaşabilirsiniz.

KOSGEB Kadın Girişimci Desteği Şartları

  • KOSGEB, kadın girişimcilere destek sağlamak için birkaç önemli noktayı şart koşmaktadır. Öncelikle kadın girişimcilerin tüm bu destek ve teşviklerden yararlanması için herhangi bir şirkette %30´dan fazla ortaklığı bulunmaması gerekmektedir. Bunun yanı sıra bir şirkete sahip olan kadınlara da bu destek sağlamamaktadır. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB); KOBİ, yani küçük ya da orta ölçekli işletmelere destek vermektedir. Tüm bu destek ve teşviklerden yararlanmak için de Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB)  veri tabanına girişimci kadınların kayıtlı olması gerekmektedir. Daha önceden var olan ve faaliyetlerine devam eden işletmeler bu destekten faydalanamamaktadır.
  • İş planı girişimcilik açısından son derece önemlidir. Sertifika almak isteyen kadın girişimciler iyi bir iş planını oluşturmayı öğrenmeli ve daha sonra da Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) destek başvurusunda bulunabilir.
  • Oldukça geniş çaplı bir destek ağına sahip olan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB); eğitim, sağlık, tarım ve hayvancılık gibi sektörlere destek sağlamamaktadır. KOSGEB´in belirlemiş olduğu sektörlerden birine başvuru yaparak girişimci kadınlar desteklerden yararlanabilmektedir. KOSGEB´in aradığı şartlara uygun olan başvurular, iş planının da onaylanmasından sonra destek alabilmektedir.

KGF (KREDİ GARANTİ FONU)

Ekonomi Bakanı sayın Mehmet Şimşek´in yaptığı açıklamada; pozitif ayrımcılık olarak isimlendirilen kadın girişimci destekleri, hazine destekli kefalet sistemi ile tamamlanmaktadır.  Kredi Garanti Fonu tarafından yapılandırılan desteklerde kadınlara ayrılan girişimcilik payının daha da artacağı belirtilmişti. Birçok farklı sektörde destek sağlayan kurumlardan biri de KGF´dir.

Kredi Garanti Fonu; işini büyütmeyi hayal eden, daha fazla üretim yaparak daha çok kazanç sağlamayı hedefleyen kobiler, yeniliklere ve teknolojik gelişmelere önem gösteren işletmeler, yurt dışına açılmayı düşünenler, rekabeti artırmak isteyenler veya yeni bir iş hayatına emin adımlar ile .çıkmak isteyenlerin ama kredi alamayanlara kefalet sağlayan bir kurumdur.

 

KGF KADIN GİRİŞİMCİ DESTEKLERİ

  • Kredi Garanti Fonu; 2 seneden kısa süre içerisinde faaliyetlerine devam eden ve bunun yanı sıra belirli bir iş düşüncesine sahip olan işletmelerin kredilerine kefalet desteği sağlamaktadır. Maksimum kefalet oranı %90´dır. Kefalet desteği için en üst limit ise 2.500.000 TL dir.
  • Bankalar kefalet mektubunu talep ettikleri sırada, bu destekten yararlananların ödemesi gereken kefalet miktarının %0.03´ü peşin olarak bankaya ödenmelidir.
  • Kredi Garanti Fonu işletme sahiplerinin kredilerine uygulamakta olduğu kefaletlere 1 yıl ödemesiz dönem imkanı sunmaktadır. Ayrıca bu kefaletlerin vadesi de en fazla 5 senedir.

 

KGF Kadın Girişimci Destekleri Başvuru koşulları

Kredi Garanti Fonu´nun kadın girişimcilere sağlamakta olduğu bu destek ve teşviklerden yararlanmak için, başvuruda bulunacak kişinin KOBİ vasfına sahip olması, ayrıca da gerçek ya da tüzel bir işletme olması şartı aranmaktadır.

Kredi Garanti Fonu, kadın girişimcilere sağlamakta olduğu destek ve teşviklerde yaş sınırı uygulaması bulundurmaktadır. Kadın işletme sahiplerinin bu destek ve teşviklerden yararlanması içi 55 yaşının altında bulunması gerekmektedir. Bunun yanı sıra tüzel kişi işletmelerinde de hisselerin toplamına bakılarak bulunan kişilerin en az %50´sinin 55 yaşının altında olması gerekmektedir. 

Kredi Garanti Fonu; genellikle destek önceliğini yeni kadın girişimcilere verdiği için faaliyet süresi tam olarak 2 seneyi aşan işletmelere bu desteği sağlamamaktadır.

Kredi Garanti Fonu desteği almak isteyen kadın girişimcilerin en az ilkokul mezunu olması şartı aranmaktadır. 

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı ve Kredi Garanti Fonu; KOBİ desteklerinde kadın girişimcilere sağlamakta olduğu yardımlarla ve desteklerle öne çıkmaktadır. Kadınlara pozitif ayrımcılık uygulamakta olan ve çok ilgi gören bu kurumlar haricinde girişimci destekleri ile ilgili olan farklı yazılara da rı Propars Blog´da oldukça kolay bir şekilde bulabilirsiniz.



Yeni İş Fikirleri: Ev Yapımı Ürünlerle İnternetten Satış Yapma

Kendini Mutlu Edecek İlham Verici ve Motivasyonel Hikayelerden Dersler

Kadınların İş Dünyasında İşbirlikçi ve Yenilikçi Proje Yönetimi

Kadınların İş Dünyasında İş İlişkileri ve Ağ Oluşturma Stratejileri

Kadınların İş Hayatında Duygusal Zeka ve Liderlik Yetenekleri

Kadınların İş Hayatında İşe Alım Sürecinde Eşitlik ve Çeşitlilik

Kadın Girişimciler İçin Sosyal Medya Yönetimi ve İçerik Pazarlaması

Kadın Girişimciler İçin Dijital Pazarlama ve Reklam Stratejileri

Kadınların İş Dünyasında Sosyal Medya Kriz Yönetimi ve İletişim

Kadınların İş Hayatında İş Ahlakı ve Etik Değerler

Kadın Girişimciler İçin Sosyal Medya Influencer Olma Rehberi

Kendi İçsel Yolculuğunda Şükran ve Minnettarlık Egzersizlerinin Rolü

Evde Uzaktan Çalışma İmkanları ve İş Fırsatlarına Nasıl Ulaşılır?

İş Kadınları İçin Evde Affiliate Marketing Yaparak Pasif Gelir Elde Etme Yolları

Kadın Girişimciler İçin E-ticarette Kullanıcı Deneyimi ve Arayüz Tasarımı