2019 Yılı Çalışan Kadın Giyim Modası

2019 Yılı Çalışan Kadın Giyim Modası

Mart ayı ile birlikte moda olan ürünlerin kullanımı da sıklaştı. Peki çalışan kadınlar 2019 yılında modayı yakalamak için nasıl giyinmeliler? Gelin hep birlikte inceleyelim...

Dünya değiştikçe kadınlar da iş hayatında yerini almaya başladı ve bununla birlikte iş yeri şıklık yarışı da başladı. Günümüzün büyük bir kısmını iş yerinde geçiriyoruz. Günlük ortalama 10 saat dışarıda olduğumuzu varsayarsak iş yerinde tercih ettiğimiz kıyafetler hem şık hem de rahat olmalı. Kılık kıyafetiniz bizim hem kendimize hem de karşı tarafa olan saygımızı gösterir. Saygı iletişimin en önemli parçası olduğu gibi iş hayatında da oldukça önemli bir kavramdır. Söylediklerimiz ve beden dili kadar kılık kıyafetiniz de önemlidir ve ilk izlenimin neredeyse yarısını kılık kıyafetiniz belirler. İş yerinde kabarık Cv´miz kadar ne giydiğimiz de önemli. Hatta birçok iş ilanında duymaya başladığımız bir kriter haline geldi ?kılık kıyafetine önem veren? ibaresi. Peki ama ne giymeli? Hem şık hem rahat hem de moda diye nasıl aşırıya kalmamalı?

Klasikler olmadan olmaz

Klasik kıyafetler sıkıcı görünse de can kurtarıcı parçalardır. Bunun için öncelikle dolabınızı düzenlememiz gerekecek çünkü erken saatte uyanıp elinize geçeni giyip rezil olabilirsiniz. Öncelikle dolabınızı kategorize edin mesela gece, spor, günlük ve klasik olarak. Klasik parçalar bir arada net bir şekilde bulunsun ki ne aradığınızı kolay bulun. Peki klasik parçalar neler olmalı? Beyaz düz bir gömlek,  koyu renklerden oluşan (siyah, gri, kahverengi ve lacivert) pantolon ve etekler,  düz ve kalem formda elbise ve etekler sizler için iş yeri şıklığının anahtarı olacaktır.

Mini mi midi mi?

/resimler/2019-3/8/2159146179244.jpg

Uzun saatler iş yerinde olacağınız için mini etek ya da elbiseler şık görünse de hoş sonuçlar doğurmayabilir. Bu sebeple midi etek ve elbiseleri tercih etmek çok daha mantıklı olacaktır. Miydi etek ve elbiseler de her rengi kullanabilirsiniz hatta o gün biraz spor olmak istediğiniz de altına düz beyaz bir spor ayakkabı üzerine salaş bir kazak şıklığınızdan ödün vermeden rahat bir gün geçirmenizi sağlayacaktır.

Pantolondan yana tercihini kullananlar

Pantolonlar da artık etekler kadar çok geniş bir yelpazeye sahip. Düşük bel, ara bel yüksek bel,  bol paça,  dar paça, pilili, elim, fit derken liste uzuyor. Burada uzak durmanız gerekenler bermuda ve tayf formunda ki ürünler. Yeni sezonda daha maskülen kesimler, 70-80ler modası renkli bol paça pantolonlar ve ekose havuç pantolonlar moda.

/resimler/2019-3/8/2159329305334.jpg

Gömlekler nasıl olsun?

Salaş ve ince gömlekler bizi cezbetse de iç gösteren tül ya da transparan detaylar iş ortamı için çok uygun olmayabilir. Bunun yerine renkli desenli gömlekleri ya da yakasını kazaktan çıkarabileceğimiz formda gömlekleri tercih edebilirsiniz.

Hangi ayakkabıyı giymeli?

Uzun saatler topuklu ayakkabıyla yürümek oldukça zor ve yorucu olacağı için kalın ve kısa topuklu stiletto, loofer ya da Oxford ayakkabıları tercih edebilirsiniz.

Tak takıştır

Takın takıştırın ama dozunda. Unutmamalı ki orası bir iş yeri ve dikkatinizi dağıtacak takılar kullanmak pek hoş olmaz. Bunun yerine daha küçük ve net parçalar kullanmalısınız. Mesela küçük halka küpeler ve madalyon olarak tabir edilen uzun zincirli kolyeler kullanabilirsiniz. Bu küçük dokunuşla iş yeri şıklığınız tamamlanmış olur.



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?