2019 KOSGEB Kadın Girişimci Desteği Şartları

2019 KOSGEB Kadın Girişimci Desteği Şartları

Kadınların iş hayatında daha aktif olmaları için devlet tarafından sürekli teşvikler verilmektedir

Kadınların iş hayatında daha aktif olmaları için devlet tarafından sürekli teşvikler verilmektedir. Bu teşvikler, kadının daha kolay iş kurmasına ve iş kururken de zorluklardan daha çabuk geçmesine olanak sağlar. Kadınlara verilen destekler erkeklere verilen desteklere göre daha avantajlıdır ve bu konuda pozitif ayrımcılık uygulanmaktadır. Hal böyle iken kadınlar için destekler son derece önemli bir haldedir. Kadınlar için girişimci desteği sağlayan kurumlardan birisi de KOSGEB’dir. KOSGEB 2019 yılı içerisinde kadınlara girişimci desteğini artıracağını ve bunun şartlarını açıklamıştır.

İlk olarak KOSGEB ile birlikte kadınlara girişimci desteği veren kurum ve kuruluşlara bakalım.

KOSGEB
TKDK
Kadın Girişimciler Derneği
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı
Bankalar

Bu tarz yerlerden maddi destek almak için bazı şartlar bulunmaktadır. Her kurum ve kuruluşun şartları farklıdır. Mesela Sosyal Yardımlaşma Vakfı ev hanımlarına yönelik olarak 15 bin tl’lik faizsiz kredi imkânı sunar ve 2 yıl geri ödemesiz bir şekilde sonra ki 6 yıl içinse faizsiz geri ödeme olarak avantajlı bir yol getirir. Ancak biz konumuzda daha çok KOSGEB üzerinden ilerleyeceğiz ve KOSGEB’in kadın girişimci desteği konusuna ve şartlarına bakacağız.

KOSGEB Kadın Girişimci Desteği

KOSGEB ülkemiz de sadece kadınlara değil hem kadın hem erkeklere girişimci desteği sunmaktadırlar. Bu destek içerisinde 50 bin tl ye kadar hibe yani geri ödemesiz kredi 100 bin tl ye kadar ise faizsiz geri ödemeli kredi desteği verilmektedir. Ancak 2019’da bu 100 bin tl’nin 300 bin tl’ye kadar çıkacağını da bilmeniz gerekmektedir. KOSGEB desteği sayesinde işinizi kurup büyük bir işletmeye çevirmenin kapısını açabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken ilk olarak girişimcilik belgesi almaya hak kazanmak ve daha sonra KOSGEB’in belirlediği periyotlardan geçerek girişimci desteğine hak kazanmak olacaktır. Girişimci desteğini aldıktan sonra KOSGEB yine her zaman girişimcisinin yanında olup her konuda işletmenin sorunları ile de ilgilenmektedir.

KOSGEB Kadın Girişimci Desteği Şartları 2019

KOSGEB’de hem erkek hem kadınlar için girişimci desteği vardır. Ancak destek şartları farklılık gösterebilmektedir. Bu yüzden KOSGEB’in kadın girişimciler için destek vermede bazı şartları bulunmaktadır. Aşağıda ki şartlar kadın girişimcilerin KOSGEB Girişimci desteği şartlarıdır ve bu şartlara sahip olunması gereklidir:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
18 yaşından küçük olmamak
Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı’na kaydolmak
İnternetten ya da KOSGEB’e direk giderek başvuru yapmak

Şartlara uyan kadın girişimcilere 50 bin TL’ye kadar hibe desteği verilir. Araç gereç, makine ya da mobilya gibi ihtiyaçlar için de 100 bin TL, %0 faizli kredi verilir.

Şartlara uyduktan sonra KOSGEB’in size sunduğu avantajlardan faydalanmaya başlayabilirsiniz. Elbette öncesinde bazı kademelerden geçilmeli ve girişimci olarak sunacağınız projenin de KOSGEB tarafından onay alınmasını beklemeniz gerekecektir. Ancak KOSGEB bu konularda her anlamda girişimcinin yanında yer almaktadır.

 



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?