6 Adımda Dijital Kimlik Yönetimi

6 Adımda Dijital Kimlik Yönetimi

Dijital kimlik yönetimi özellikle kurumsallık yolunda firmalar için en önemli adımlardan biridir. Dijital kimlik yöntemi ile müşteri çevrenizin sizi doğru tanımasını kolaylıkla sağlayabilirsiniz.

Sosyal medya artık hayatımızın her yerinde yer almaktadır. Kendi kimliğimiz yanında dijital kimliğimiz iş hayatımız ve normal hayatımızda büyük önem taşımaktadır. Dijital kimlik kişinin çevrimiçi olarak yaptığı eylemlerin oluşturduğu gölge verilerin tamamına denmektedir. Türkiye ise dijital kimlik kullanımında son sıralarda yer almaktadır. Peki, dijital kimlik yönetiminedir. İşte size 6 adımda dijital kimlik yönetimi.

Kendi web sitenizi yapın

Kişisel web siteleri kişilerin dijital dünyadaki aynaları durumunda. Kişisel web sitelerinizi yapıp aktif bir şekilde kullanarak hedef kitlenize ulaşıp onların güvenini kazanabilirsiniz. Bu yüzden kişisel web sitesi yapımı ve başarılı bir şekilde organize dilmesi dijital kimlik yönetiminde önemli bir yer tutmaktadır.

Kendi bloğunuzu oluşturun

Bloglar dijital kimlik oluşturmada benzer konulara ilgi duyan insanlarının bir araya getiriyor ve bu insanların tanışmalarını sağlıyorlar. Ayrıca deneyimsel olarak gelişim sağlamaları nedeniyle dijital kimlik yönetiminde önemli bir yer taşıyorlar. Kişinin istediği mesajı kendi stiliyle insanlara ulaştırabilmesi için kişisel bir blog sahibi olması kesinlikle gereklidir.

/resimler/2019-2/24/1611303248205.jpg

Size ait bir Youtube kanalınız olsun

Sosyal medya platformunda video paylaşmak ve içerik pazarlama konusunda youtube şüphesiz lider durumda.  Öte yandan dünyanın en büyük arama motoru olarak da bilinmektedir. Kendinize özel olarak çektiğiniz videoları bu platformda paylaşarak kendi kitlenize hitap edebilirsiniz.  Bu nedenle eğer kendinize ait youtube kanalınız hala yoksa hemen bir youtube kanalına sahip olmalısınız. Bu kanalda düzenli olarak videolar paylaşmak hem kitlenizi artıracak hem de sizin dijital kimliğinize ulaşmak için kolaylık sağlayacaktır.

Sosyal medya hesabınız olsun

Türkiye´de ki insanların %61 i sosyal medyada kullanmaktadır. Bu rakam da yaklaşık 50 milyon kişinin sosyal medya hesabı olduğunu göstermektedir. Böyle büyük bir platformda yaptığınız paylaşımlar ile  doğru bir kimlik edinmek kişinin hem özel hem de iş hayatı için büyük bir önem taşımaktadır.

Podcast kullanın

Telefonunuzdan izleyebileceğiniz veya dinleyebileceğiniz medyalardan oluşun podcastler birbirleri ile ortak özelliklere sahip insanların tanışmasını ve kişinin paylaştığı videoların büyük bir kitleye ulaşmasını sağlamaktadır. Youtube dan sonra dijital kimlik oluşturmak için podcastler büyük önem taşımaktadır.

Herkesin güvenebileceği dijital bir ayak iziniz olsun

Sosyal medyada paylaştığınız, okuduğunuz, beğendiniz bütün iletiler yazmış olduğunuz yorumlar ve ya sizin için yazılan yorumlar sizin kendi dijital ayak izinizi oluşturmaktadır. Bu sebepten dolayı yapılan yorumlar paylaşılan iletiler ile güvenilir bir dijital ayak izine sahip olmak kişinin hem özel hayatı için hem de iş hayatı için büyük önem taşımaktadır.

Anlaşıldığı gibi dijital ayak izine sahip olmak bu dönemde çok önemli bir yer taşımaktadır. Güzel güvenilir bir youtube hesabı kendine özgü kişisel bir site bunun yanında da güvenilir bir dijital ayak izi dijital kimlik yönetimi için çok önemli adımlar.



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?