Ağustos ayında 148 tane işçi iş cinayetinde hayatlarını kaybetti

Ağustos ayında 148 tane işçi iş cinayetinde hayatlarını kaybetti

Farklı iş kollarında yaşanılan iş cinayetlerinin sayısı her geçen gün artıyor. İSİG raporuna göre 2019 yılı Ağustos ayında en az 148 işçi iş cinayetinde hayatını kaybetti.

İSİG’in 2019 yılı ağustos ayı iş kazası raporlarına göre, geçtiğimiz Ağustos ayında en az 148 tane işçi iş cinayetlerinde hayatlarını kaybetti. 2019 yılının ilk sekiz ayında ise toplamda en az bin 1174 tane işçi iş cinayetlerinde yaşamlarını yitirdi.

İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı (İSİG) Meclisi ağustos ayı içinde ki iş cinayeti raporlarını açıkladı. Verilen raporlara göre geçen ay en az 148 işçi iş cinayetlerinde hayatlarını kaybetmiştir. Türkiye de 2019 yılının geçtiğimiz ilk sekiz ayında 1174 işçi iş cinayetlerinde yaşamlarını yitirdi. Ağustos ayında iş cinayetlerinde hayatlarını yitiren 148 tane işçiden 14 tanesi çocuk, 11 tanesi ise göçmen işçi.

Ağustos 2019’da ölen insanların 12 tanesi kadın işçi, 136 tanesi ise erkek işçi. Kadın işçi cinayetleri taşımacılık, tarım ve sağlık iş kollarında gerçekleşti.

7 tanesi 14 yaşında ve altında olmak üzere 14 tane çocuk işçi yaşamları son buldu. Çocuk işçi cinayetleri metal, tarım konaklama ve belediye iş kollarında gerçekleşti.

11 mülteci/göçmen işçi yaşamını yitirdi. Mülteci/göçmen işçilerin 9 tanesi Suriyeli, 1 tanesi Polonyalı ve diğeri Ukraynalı.

AĞUSTOS AYINDA EN ÇOK İŞ CİNAYETİ TARIMDA GERÇEKLEŞTİ

İş cinayetleri en çok inşaat, taşımacılık, tarım, metal, enerji, konaklama/eğlence ve madencilik iş kollarında gerçekleşti. Geçen aylardan daha farklı olarak tarımda ücretli olarak çalışan işçi ölümlerinin sayısı arttı. Ağustos ayı içerisinde tarımda ölenlerin en az yüzde 60’ı ücretli işçi, yüzde 40’ı ise çiftçi.

En fazla ölüm sebepleri sırası ile birlikte şu şekildedir trafik/servis kazası, ezilme/göçük, kalp krizi, elektrik çarpması, yüksekten düşme, zehirlenme/boğulma, nesne çarpması/düşmesi ve intihar.

İSİG tarafından Ağustos ayı içerisinde Türkiye’nin 52 tane şehrinde ve yurt dışında üç tane ülkede iş cinayeti gerçekleştiği tespit edilmiştir. En çok iş cinayeti yaşayan şehirlerimiz iseİstanbul, Nevşehir, Manisa, İzmir, Mersin, Antalya, Konya, Malatya, Osmaniye, Urfa ve Sivas’ta gerçekleşti.

ÖLENLERİN 146’SI SENDİKASIZ İŞÇİ

Rapora göre ölenlerin 2’si sendikalı işçi, 146 işçi ise sendikasız işçi.

Temmuz ayı içerisinde ise iş cinayetlerinde en az 163 tane işçi iş cinayetlerinde hayatlarını kaybetti. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?