Annelerden çocuklara geçen tasarruf alışkanlıkları

Annelerden çocuklara geçen tasarruf alışkanlıkları

Annelerden çocuklara geçen tasarruf alışkanlıkları

 

Tüm insanlar annelerinden çok farklı tecrübeler kazanırlar. Bu tecrübeler hem sosyal hayatta hem de iş hayatında birçok konuda karşımıza çıkar ve bize büyük avantajlar getirir. Bu tecrübelerden birisi de annelerin her zaman harika bir şekilde gerçekleştirdiği tasarruf konusudur. Biz annelerimizden onların yaptıklarına bakara bazı alışkanlıklar kazanırız, tasarruf alışkanlıkları da bu alışkanlıklar arasında yerini almaktadır. Peki anneler zor şartlarda evi idare etme ve harika bir yöntemle evi geçindirmeyi başarmada ki yöntemleri nelerdir?

Annelerimizin yaptığı alışverişlerin hepsinde bir tasarruf görebiliriz. Bu tasarruf sayesinde koskoca evin geçimini sağlarlar ve bunun üzerine bir de para biriktirerek gelecekte bize rahat bir yaşamın kapılarını açarlar. Annelerin bu kadar etkili kullandığı ekonomide ki uyguladıkları altın kurallar nedir? Annelerden bize geçen bu tasarruflar nelerdir onlara bakalım:

Mutfak Alışverişi

Annelerin en dikkat ettiği alışverişlerden birisi mutfak alışverişidir. Her zaman daha uygun olana yönlenirler. Bu da bizlere bilinçaltımızda güzel bir tasarruf örneği oluşturur. Aynı ürünü daha uygun fiyata alan annelerimiz aile bütçesi için çok avantajlı bir işi de yapmış olurlar. Buna kısacası karşılaştırma diyebiliriz.

Pazar

Karşılaştırmanın en iyi yapılacağı yer Pazar yeridir ve anneler için en ideal yerlerden birisi burasıdır. Alacağı meyve, sebze veya yiyeceği burada rahatlıkla bulabilir ancak karşılaştırma yaparak en uygununu arar ve bu da bize bir örnek oluşturur.

Yemekler

Anneler mutfağı her anlamda güzelleştirirler. Bu güzelleştirmeler nasıl olur, sadece dışarıda ki almalarla mı hayır! Evde yapılan yiyeceklerden artan bir şey olduğu zaman bunu yarın veya diğer günler için başka bir yemekte farklı bir tat olarak kullanabilirler. Veya buzluğa koyup daha sonra yemek için soğutabilirler. Bu da annelerimizin bizler için geliştirdiği en iyi tasarruf alışkanlıklarından birisidir. Buna en iyi örnek verebileceğimiz ise bayat ekmeklerdir. Bayat ekmekleri köfte içinde kullanan annelerimiz buradan bir tasarruf oluşturarak yine bizlere örnek olurlar.

 

 

Tadilat

Bir şey yırtıldığı zaman onu artık kullanımsız görüp atmak yerine ona çok güzel rötuşlar yaparak bambaşka bir kıyafet haline getirirler. Hem bu rötuşlar kıyafeti işlevsel hale getirir hem de daha farklı bir hava katar.

Pazarlık

Pazarlık Türk geleneklerinde olan en büyük alışkanlıklardan birisidir ama annelerimizde bu oldukça iyi görülür. Pazarlıkla 13 tl olan bir şeyi 10 tl’ye alarak kalan 3 tl yerine farklı bir şey alınabilir. Bu da pazarlık sayesinde daha farklı bir ekonomi oluşturmayı sağlar. Bu verdiğimiz küçük bir örnek ancak buna daha büyük örnekler ve daha büyük meblağları örnek verebiliriz.

Birikim

Annelerin bizlere aşıladığı en önemli konulardan birisi aslında birikimdir. Birikim yaparak ne kadar önemli bir adım atıldığını uygulamalı olarak her zaman bize göstermeye çalışırlar ve bunun için de kenara her zaman bir para atarlar. Bu sayede hem örnek bir davranış hem de aile bütçesine katkı sağlanır.



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?