Annelerin Sıkça Söylediği Sözlerin İş Hayatındaki Önemi

Annelerin Sıkça Söylediği Sözlerin İş Hayatındaki Önemi

Annelerin sözleri hayatımızda her zaman bize bir yön vermiştir.

Annelerin sözleri hayatımızda her zaman bize bir yön vermiştir. İş hayatımızda sosyal hayatımızda kısacası hayatımızın her anında annelerimizin sözlerini hatırlarız. İş dünyasında da bu durum aynı şekilde geçerlidir.

1. “Arkadaşın camdan atladı diye sen de mi atlayacaksın?”

Girişimciler için annelerin en hatırlanacak sözlerinden birisi budur. Neden diyecek olursanız? Genellikle girişimciler bazı konularda çevreden olan duyumları çok değer verip yapmaya başlarlar. Bu da son derece sıkıntılı sonuçlar oluşturabilir. Bu yüzden arkadaşın camdan atladı diye sen de mi atlayacaksın sözü bu konu için biçilmiş kaftandır.

 2. “Kapat artık şu ışığı da uyu.”

Girişimci insanlar çok fazla çalışmak ve uykudan uzak olmayı düşünürler. Ama sağlık açısından ve vücudun dinamikleri açısından baktığımızda uykunun yeterli bir şekilde alınmaması konsantrasyon eksikliğine yol açar ve insanı yorgun yapar. Bu da yaratıcılığa son derece olumsuz bir etki verir. O yüzden uzun vadede başarı için kapat artık şu ışığı da uyu!

3. “Tabağındakileri bitir.”

Beslenme, başarının altın kuralıdır. Çünkü eğer doğru beslenirseniz hayatınız için çok faydalı bir yola girmiş olursunuz. Bunun için de yapmanız gereken beslenirken her besine önem vermeli ve tabağınızda olanları bitirmeniz. Bu da annelerin bitir o tabağındakileri sözünü bizlere hatırlatır.

4. “Dilimde tüy bitti…”

Anneler çocukları için bir şey yapmalarını birden çok tembih eder ama çocuklar bunu çok kez söylettikten sonra yapar. Aslında bu söylem anneler için hayal kırıklığıdır ama hiçbir anne bundan vazgeçmez ve meşhur ses tonları ile bunu söylemeye devam ederler.

5. “Üstüne sıkı bir şeyler giy. Dışarısı soğuk.”

Sağlık her şeyin başındadır. Sağlıklı bir birey olmakta başarını anahtarlarından birisidir. Bu yüzden eskiden yaptığımız o artislikleri yapmayıp üzerimize soğuk şeyler giymeli ve annemizin bu sözüne de kulak asmalıyız.

6. “Çünkü ben öyle dedim.”

Anneler her zaman bizlere bir şeyi söylediğini ve o şeyin olduğunu söyler. İş hayatında da biraz bunu görürüz. Şirketlerde CEO rolündekiler rolü üstlenmekte bazen sıkıntılar yaşar. Ancak uzun vadede başarı için olması gereken vasıf budur. Bu yüzden de kontrolü her zaman sağlamak ve o liderlik vasıflarını elinizde bulundurmak gerekmektedir. Bu yüzden anneleri çocukları üzerinden kurduğu otorite gibi çalışanlarınız üzerinde sizde o otoriteyi kurmanız gerekmektedir.

Çoğumuz bu sözleri hayatımızın her alanında duyarız. Ancak bu durum iş hayatımıza da girmeye başladı. Annemizin bu sözlerini iş hayatında da duyarak ne kadar doğru olduklarını bir kez daha görmüş olduk. Annelerimizin bazen bu sözlerini sevmediğimizde bir gün bana teşekkür edeceksin dediğini hepimiz biliriz. Bu yüzden bu sözleri hiçbir zaman unutmamalı ve annelerimize hayatımızın her alanında olduğu gibi iş dünyasında da minnettar olmalıyız.



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?