Başarılı Bir Girişimci Olmak İçin Her Gün Yapılması Gereken Şeyler

Başarılı Bir Girişimci Olmak İçin Her Gün Yapılması Gereken Şeyler

Başarı istiyorsanız yapmanız gereken ilk temel kural çalışmaktır.

Başarı istiyorsanız yapmanız gereken ilk temel kural çalışmaktır. Çünkü başarı bir tesadüf sonucu ortaya çıkacak veya kolay elde edilecek bir şey değildir. Gerekirse gece gündüz çalışarak başarıyı kazanabilirsiniz. Ancak bunu yaparken sağlıklı adımlarla ilerlerseniz başarı yolunda sizin için adımlar daha rahat olacaktır. Facebook, Google, Microsoft kurucuları gibi efsanevi başarılara imza atmak için sağlıklı bir çalışma süreci geçirmek gerekmektedir. Bu süreç sayesinde belli alışkanlıklar elde edersiniz ve bu size sabır ve istikrar oluşturur.

Başarılı olmak ve bu alışkanlıkları elde etmek istemez misiniz? Yazımızı okuyup, başarılı bir girişimci olmak için her gün yapılması gereken önemli konulara bakalım;

1- Kariyeriniz ile alakalı olmayan kitaplar okuyun!

Okumak insanı her anlamda geliştiren yollardan birisidir. Kariyerinizle alakalı olmayan kitaplar okuyarak, hayatı başka bir insanın bakış açısı ve deneyimleri ile görüp kendinizle empati kurabilirsiniz. Bu size yeni bir ufkun kapılarını açacaktır.

 2- Çalışın, çalışın, çalışın!

Bu ter spor salonuna gidip ağır hareketlerle yapacağınız çalışmalarla değil, emeğinizle yapacağınız alın teri olmalıdır. Bir insan eğer konfora alışırsa, hayatı boyunca zor işler yapmak için kendinde cesaret bulamaz. O yüzden konfora alışmayın, ter dökün ve cesaretlenin. Cesaret nasıl mı kazanacaksınız? Elbette hayat ile. Konuşmacı olmayı hiç sevmeyebilirsiniz ancak cesaretinizi toplayıp, ter dökün ve diğer konuşmada konuşmacı siz olun. Bu atılım size başarının anahtarını verecektir.

 

3- Hareket Edin!

Hayatın en önemli kurallarından birisi dinç olmaktır. Bu dinçliği sağladığınız sürece vücudunuz size iş yapma konusunda adımlar atmanızda cesaret verecektir. Her zaman daha dinç olmaya ve bu dinçliği sağlamak için egzersiz yapmaya özen gösterin. Bu egzersiz sayesinde ne kadar avantajlı bir konuma geleceğinizi zamanla göreceksiniz. Ayrıca egzersiz sizi günlük rutinlerden kurtarıp, değişiklik yapmanıza yardımcı olur.

4- Yardımsever olun!

Yaşadığımız hayatta hiçbir şey kendi başına yapılmaz. Bu yüzden başarıya ulaşmış insanlar, yardımsever olmanın ve yardım almanın ne kadar önemli olduğunu her zaman bilmektedir. Dünyanın en zengin insanlarından birisi olan Bill Gates, yoksullara yardım eden bir dernek kurup, bu dernek sayesinde yüz milyonlarca dolar bağış ve yardım toplayarak bunun ne derece değerli olduğunun altını çizmiştir. Ayrıca yardım sadece yardım bekleyenlere değil, herkese yapılabilir. Çalışmaktan yorgun olan bir arkadaşınıza edeceğiniz yardım size önemli bir karakter ve değer kazandıracaktır.

5- Neyle savaştığınızı iyi bilin!

İlerlediğiniz yön sizin için çok önemlidir. Dünya’nın en büyük basketbolcusu olan Jordan, gerçek oyunu kazanmak için oynadığını ve o kazanmanın verdiği rekabeti hiçbir şeye değişmeyeceğini söyleyerek, motivasyonunun ne kadar üst seviyede olduğunu ortaya koymuştur.

 

Unutmayın, hayatta her zaman kazanamazsınız. Her zaman tam motive olamazsınız. Ama her zaman başarıya ulaşmak için yeni bir güne merhaba diyebilirsiniz!



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?