Bavul hazırlanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir

Bavul hazırlanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir

Bavul hazırlama püf noktaları ve dikkat edilmesi gereken her şey

Yurt içi ve yurt dışı seyahatlerinizde mutlaka dikkat etmeniz gereken bazı hassas noktalar vardır.  Bavullarınızı hazırlarken dikkat etmeniz gereken bazı durumlar seyahatlerinizde sizlere kolaylık kazandıracaktır. Giysilerinizi bavulunuza sığdıramıyorsanız veya bavul hazırlarken sürekli unuttuğunuz bir şeyler varsa sizler için hazırladığımız bavul hazırlama ve püf noktalarını gözden geçirebilirsiniz. İster yurt içi ister yurt dışı seyahatine çıktığınızda bavulun önemli oldukça önemlidir. Valiz nasıl hazırlanır püf noktaları nelerdir bunları hep birlikte inceleyelim.

Yoğun bir çalışma dönemini geride bırakmış veya uzun bir çalışmadan sonra tatile çıkma ihtiyacı hissedebilirsiniz. İş seyahatleri ve gezi seyahatlerinizde mutlaka göz önünde bulundurmak isteyeceğiniz bazı durumlar vardır.  Dikkat edilmesi ve özen gösterilmesi gerekilen konulardan birisi ise bavullardır. Biletlerimizi aldık seyahat bölgemizi seçtik ve tüm belgelerimizi hazırladıktan sonra şimdi sıra bavullarda. Bavul hazırlarken yapılan en çok hataların başında bavulun hazırlanmasının en son güne bırakılması oluyor. Bu hatayı yapmayın ve bavulunuzun hazırlanışını son güne bırakmayın. Bu son günde panik yapıp ihtiyacınız olan ürünleri unutmanıza olanak sağlar ve bavulunuzu açtığınızda kötü sürprizlerle karşılaşmanıza sebep olur.

Bavulu nasıl hazırlamalıyım.

Birkaç gün önceden oluşturacağınız bir liste ile bavulunu kolaylıkla hazırlayabilir ve yaşanılacak kötü sürprizlerden kaçınabilirsiniz. Sizin için daha az ihtiyaç duyabileceğiniz eşyaları mutlaka bavulunuzun en alt kısmına koyun. Kıyafetlerinizin kırışmamasını istiyorsanız mutlaka kuru temizleme poşetlerine koyun bu daha az bir kırışıklık elde etmenizi sağlayacaktır.  Yerleştirmeyi bavulunuzun tekerlek kısmından başlayarak düz ve nizami bir şekilde yerleştirin elinizden geldiği kadarıyla giysilerinizi rulo şeklinde yerleştirin bu sizin için daha fazla yer kazanmanıza olanak sağlayacaktır. Ayakkabı ve terliklerinizi mutlaka bir poşetin içerisine koyarak yerleştirin böylelikle hem hijyeni korumuş olursunuz hem de karışıklıktan kurtulmuş olursunuz. Parfüm ve kırılabilecek eşyalarınızı çorapların içerisine koyabilirsiniz bu hem kırılmasını önleyecek ve size yer kazandıracaktır. Eğer bir şapka kullanıyorsanız şapkanızın içerisine malzemeler koyabilirsiniz. Ayakkabı içerisine yerleştireceğiniz küçük kablo veya eşyalarınız sizin için gereksiz karmaşanın önüne geçmesine imkan sağlayacaktır. Eşyalarını mutlaka kategorize edin. Teknoloji ürünleri ayakkabı ve giysileri bagaj içerisinde bölmelere ayırabilirsiniz.

Bu bilgilerden mutlaka haberiniz olsun

Uçak ile gerçekleştirilen seyahatlerde gerek yurt içi gerek yurtdışı uçuşlarda mutlaka uçuş yönetmenliğinden bilginiz olsun. Sevdiğiniz bir parfümü veya elektronik eşyayı x-ray cihazlarından geçirirken kaybetmek istemezsiniz. Birçok kişi bu yönetmenliklerden haberi olmadığı için değer verdiği eşyaları kabin memurlarına bırakmaz zorunda kalıyorlar. Kabin bagajı için belirlenen kurallar vardır ve bu kurallar titizlikle uygulanmaktadır. Örneğin almış olduğunuz bir parfüm veya alkol şişesi kabin bagajında geri dönen ve en çok rastlanan ürünlerden birisidir. Ülkemizde pahalı olup gittiğimiz ülkelerde ucuz olan alkol parfüm ve buna benzer ürünler kabin bagajlarında geçişine izin verilmez böylelikle yaptığınız masraflar boşuna gitmiş olur. Kabin bagajın da 100 ml sıvıya izin verilirken alt bagaj bölümünde böyle bir sorunla karşılaşmazsınız. Bu ürünlerden almışsanız eğer bir bavul hazırlayıp uçağın alt bavul bölümünde geçişini sağlayabilirsiniz. Aksi takdirde ürünlerinize el konulur ve sadece yaptığınız masrafla kalmış olursunuz.

Bavulunuzun mutlaka güvenliğini sağlayın

Otobüs veya uçak yolculuklarında yoğunluk sebebiyle karışıklıklar meydana gelebilmektedir. Özellikle uçak yolculuklarında bunlara dikkat edilmesi gerekilir. Bavulunuz etiket kısmına mutlaka adınızı soyadınızı ve numaranızı yazmayı unutmayın. Kayıp olan eşyalar bulunduğu takdirde size ulaştırılması daha hızlı olur. Sosyal medyanın önemini kavrayan kişiler bunun ne kadar işe yaradığını bilmektedir. İsterseniz sosyal medyada aktif olarak kullandığınız bilgiyi küçük bir şekilde bilet kısmına iliştirebilirsiniz. Bugün sosyal medya uygulamaları aracılığıyla iletişimler kurulabilmekte ve sesli olarak iletişim kurulabilmektedir. Bunu uyguladığınız takdirde ulaşım daha hızlı olacaktır.

Valizinizi hazırlarken yıllarca geri gelmeyecekmiş gibi hazırlamayın

Birçok kişi valiz hazırlarken valizine her şeyi doldurup gereksiz yere yük ve zahmet çekmektedir. 1 haftalık yada 1 aylık seyahat durumunuza göre size en çok lazım olacak giysi ve ürünleri tercih edin. Gereksiz yükten uzak durun. Bir sırt çantası ile tekerlekli bavul arasında rahatlık açısından dağlar kadar fark vardır. Sırt çantası ile daha özgür hareket ederken arkanızda sürükleyeceğiniz dolu bir bavul size oldukça zahmet çıkaracaktır. Özellikle ilk defa yabancı bir ülkeye gidiyorsanız bunun farkına varacaksınız. Seyahat edeceğimiz ülkenin yada şehrin hava durumunu, atmosferini ve gününü iyi bir şekilde araştırmakta fayda var. Bilgileri elde ettikten sonra bavulunuzu ona göre ayarlayın.

Süre ne kadar önemli

Tatil planı yaparken bir hafta yâda iki haftalık seçeneklerde buna göre bir bavul hazırlayın her gün için ayrı bir kombin düşünebilirsiniz duruma göre kombinler değişebilir.

El çantası hayat kurtarır.

Valizinize sığmayan küçük ayrıntıları el bagajınıza koyabilir ve yük aşımından kurtulabilirsiniz bazı firmalar 20 kilogram üstüne çıkıldığında ek ücret talep edebilir ki tüm firmalar bu özelliği sonuna kadar kullanmaktadır. Yük aşımından kurtulmanız ek bir maliyetin önüne geçer ve size daha rahat bir yolculuk sunar. El bagajınızda pasaportunuz, evraklarınız, nakit para ve telefon bulundurabilir ve gerekli durumlarda hızlıca kullanmanıza olanak sağlar.  Seyahatlerinizi uçakla gerçekleştiriyorsanız ve kısa süreliğine bir gezi yâda iş planınız var ise küçük bavullar yükünüzü hafifletmek için size yardımcı olacaktır. İkinci bir valiz hazırlamaktan kurtulmuş olur ve ek bir masraf çıkarmadan seyahatlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Uçuş firmalarının belirlemiş olduğu kabin bagajı kurallarını gözden geçirmeli ve buna uygun kabin bagajı kullanmanızda fayda var. Küçük valiz bavulunuzun kaybolması ve uzun süre bavul sırası beklememeniz için size avantaj sağlayacaktır. Valizlerinizi el bagajı olarak hazırlamak size hızlı bir şekilde sonuçlar elde etmenize olanak sağlayacaktır.

 

Hava durumu kontrol etmeyi unutmayın

Gideceğiniz şehrin ve ülkenin hava durumunu mutlaka kontrol edin ve günlük kullanacağınız giysilerinizi buna göre ayarlayın yağmurlu ve soğuk bir iklime sahip olan bölgede üşümek istemezsiniz. Kombinelerinizi hava durumunun elverişliliğine göre ayarlayın.

Özet

1 tatil yapacağınız güne yetecek kadar giysiyi ve diğer ihtiyaçlarınızı alın. İhtiyacınızın haricinde gereksiz eşyalardan kurtulun.

2 Gideceğiniz ülkenin ve şehrin hava durumunu mutlaka kontrol edin hazırlıklarınızı bunları göz önünde bulundurarak yapın.

3 Hangi ulaşım yolunu seçiyorsanız size tanınan bagaj hakkını ve limitini mutlaka öğrenin. Ekstra masraflardan ve sürprizlerden kaçınmış olursunuz.

4 Uçak seyahatlerinde kabin bagajının ağırlık sınırına dikkat edin ve içinde bulunduracağınız sıvı maddelerini gözden geçirin. Sıvı ürünleri mutlaka uçak alt bagaj bölümünde kullanın

5 Değerli eşyalarınızı evraklarınızı ve nakit paralarınızı mutlaka kabin bagajı veya el bagajınızda bulundurun. Sorusuz bir seyahatin ana kuralı hızlı ve istenileni anında sunmaktır. Özellikle yurt dışı pasaport kontrollerinde bu çok önemlidir.

Bavul hazırlarken bunları mutlaka göz önünde bulundurun

1 ihtiyacım olan şeyler neler bavulumda neler olmalı

2 kullanacağınız eşyaları ne zaman giyeceğim ve hangi aralıklarla kullanacağım

3 seyahatimin süresi kaç gün

4 gideceğim yerde hava şartları nasıl

5 kıyafetlerimle nasıl kombin oluşturacağım

Bavul hazırlama listesi

Mevsime göre Spor ayakkabı, çizme veya bot en önemlisi (terlik)

Pantolon, gömlek, bluz, ceket gömlek mont ve iç çamaşırı

Mevsim göz önünde bulundurarak şort, mayo, bikini

Pijama ve gecelik elbise

Çorap, şapka ve eşofman

Yurt dışı seyahatinizde priz farklılıkları olacağı için priz çevirici almayı unutmayın  

 

 

 

 

 



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?