Buhar Banyosunun Mucizevi Etkisi

Buhar Banyosunun Mucizevi Etkisi

Buhar Banyosu nasıl yapılır

Cildinizde biriken toksinleri atmak ve makyaj kalıntılarını yok etmek istiyorsanız basit bir yöntemle tüm bu sorunlardan kurtulabilirsiniz. Buhar banyosu son yıllarda cilt bakım rutinlerinin arasında yer almaya başladı. Buhar banyosu yaparak hem makyaj kalıntılarından hem de ölü deri altında biriken toksinlerden kurtulmuş olacaksınız.  Cildi derinlemesine temizleyen bu har banyosu hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık.

Buhar banyosu son yıllarda popüler olması onun yeni bir yöntem olduğu anlamına gelmiyor. Antik Mısırlılar buharın mucizevi gücünün farkına varmış ve bunu her zaman uygulamışlardır.  Sağlığınız için çok faydalı olan buhar banyosu iki farklı şekilde uygulanmaktadır. Bunun için duş alırken buharlı bir duş alabilir veya bir kap içerisine su koyarak uygulayabilirsiniz.

Birçok uzmanın desteklediği görüşler neticesinde buhar banyosu uzmanlar tarafından desteklenmektedir.

Duş alırken oluşan buharı muhafaza ederek burun ve boğaz yoluyla akciğerlerinize sıcak ve nemli hava girmesine olanak sağlayabilirsiniz. Bir kap eşliğinde buhar banyosu yapmak istediğinizde ise aynı etkiyi görebilirsiniz.

Buhar Banyosu

Kaynatmış olduğunuz 3 yada 4 bardak suyu bir kap içerisine koyun. Kâseyi düz bir zemine koyduktan sonra buharı kullanmak için etrafınızı hava almayacak şekilde örtün. Kâsenin üzerine eğilerek soluyacağınız hava akciğerlerinize nemli havanın girmesini sağlayacak ve bu sayede size fayda sağlayacaktır.

Banyoda buhar banyosu nasıl yapılır

En basit ve pratik yolu bir buhar duş seti satın almaktadır ama biz bu yöntem yerine kendi imkanlarımızla deneyeceğiz.  Suyu açmadan önce banyonuzu 15 dakika boyunca küçük bir ısıtıcıyla ısıtın. Isıtıcının elektrik akımına dikkat edin. Banyonuzda suya temas edebilecek bir zeminden uzak tutun. Isınan banyoyu bir nemlendirici eşliğinde buhar oluşmasına destek sağlayabilirsiniz eğer bulunmuyorsa problem değil. Buharın kaçmaması için pencere ve kapı çerçevelerine dikkat edin.  Sevdiğiniz bir esansiyel yağı kaynamış suyun içerisine damlatın ve duş alacağınız yere yakın olmasını sağlayın. Duşunuzu su sıcaklığını yükseltin ama yüksek sıcaklıkta duş almamaya özen gösterin. Oluşan buharın cildinize nüfus etmesine izin verin. 10 15 dakika boyunca bu buharın keyfini çıkarmaya bakın.  Yanınızda bulundurduğunuz içme suyunu arada bir tüketmeyi unutmayın. Buhar banyonuz bittiğinde ise vücudunuzu normal sıcaklığa döndürmek için eliziden geldiği kadar soğuk bir suyla duş almaya çalışın. Vücudunuzu iyice kurulayın ve cildinizi rahatlatmak için bir nemlendirici kullanabilirsiniz.

Buhar banyosunun faydaları nelerdir.

Nefes Alıp Vermeyi Kolaylaştırır

Baş ağrısı tedavisinde kullanılır.

Stresi Azalır

Toksinlerin Atılmasını Sağlar

Kasları Rahatlatır ve Ağrıları Azaltır

Buhar banyosu küçük çocuklar ve hamile kadınlara önerilmez. Ayrıca yüksek tansiyonu olan kişiler içinde uygun bir yöntem değildir.

Kalp hastalıkları ile mücadele eden kişiler e şeker hastalığı ile mücadele edenler buhar banyosu yapmadan önce doktorlarına danışmaları gerekmektedir.

Alkol tüketiminden sonra buhar banyosunu denemeyin.

Buhar Banyosu gözenekleri açar, ölü deri hücrelerini temizler ve ciltteki bakterileri yok eder.

Buhar Banyosu Ciltte oluşan sivilce ve siyah noktaların önüne geçer.

 

 



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?