Çalışan Grip Hamileler İçin Öneriler-

Çalışan Grip Hamileler İçin Öneriler-

Çalışan Grip Hamileler İçin Öneriler


Her kadının hayali bir gün evlenip rüya gibi bir düğün ve mutlu bir evlilik yapmaktadır. Mutlu evlilikler yapmak için bebek sahibi olmanın ne kadar çok etkisi olduğunu bilmek güç değildir. Özellikle çalışan ebeveynlerin bu kararı almada zorlandığı bir gerçektir. Çocuk sahibi olmaya karar verdikten sonra dikkat edilmesi gereken çok şey vardır. Ayrıca son dönemlerde en çok karşılaşılan sağlık problemlerin sebebi sağlıksız yiyecek ve içeceklerden kaynaklandığı tespit edilmiştir. Bu yüzden hamile kadınların dikkat etmediği durumda hastalıklardan kaçınılmamaktadır. Soğuk kış aylarında normal bir kişinin bile grip olduğu bu zamanda grip hamileler, iki katı dikkat etmesi gerekir.

Hamilelik sürecinde neler yapılmalı

Her kadın için hamilelik zor bir süreç olmuştur, sağlık problemlerinin daha sık olduğu bu dönemde hem kendi sağlığına hem de bebeğinin sağlığına dikkat etmek biraz zor olabiliyor. Özellikle kış aylarına denk gelen hamilelik dönemlerini kolayca atlatmak için doktorların önerilerilerini dikkate alınması gereklidir.
Bu dönemde özellikle grip hamileler bol sıvı tüketmesi gerektiğini bilmelidir. Sıvı olarak genelde ideal seçim olarak; su, limonlu çay, meyve suları ve sıcak çorba tercih edilir. Sıvı tüketmenin asıl amacı, burun akıntısını azaltalarak iyileşme sürecini daha çok hızlandıracaktır. Aynı zamanda sıvı öksürüğün kesilmesini de hızlandıracaktır.


İyileşmenin en kolay yolu dinlenmek

Özellikle çalışan hamileler, grip gibi hastalıklara sık sık yakalanırlar, bunun sebebi hastalık sürecini dinlenerek geçiremediği içindir. Doktorların tavsiye ettiği gibi grip hamileler, bol bol dinlenmelidirler. Bunun yanı sıra bulunduğumuz alanın sıcaklığı ve nem oranı da çok önemlidir. Oda sıcaklığında ve hafif nemli bir odada bulunmak öksürüğe iyi gelir. Çünkü odanın nem ve sıcaklığı düşük olduğu zaman boğazda kuruluk oluşur ve bu da iyileşme sürecini arttırır. Doktorların özellikle boğaz kurumalarına karşı önerdiği şeylerden biri gargara yapmaktır. Tuzlu su ile de kolayca yapılan bu gargara işlemi boğazı temizleyerek mikropları dağıtmaya da yarar. Bu yüzden günde birkaç kere yapmak iyi gelecektir. Bunun dışında burun akıntısına da tuzlu su ile temizleyerek rahat nefes almamıza yardımcı olacaktır.


Özellikle hamile kadınların dikkat etmesi gereken durumlar

Bildiğimiz gibi son yıllarda hamilelik süreci tehlike arz etmektedir. Sağlıklı bir hamilelik süreci demek sağlıklı bebek anlamına geldiği için grip hamileler bazı durumlarda dikkat etmelidir.  Vücut sıcaklığı ve ateş hamilelik sırasında görüldüğünde kötü sonuçlar barındırabiliyor. Bu durum ile karşılaşıldığı durumlarda yapılmaması gereken kafamıza göre ağrı kesici ilaçları almaktır. Kontrolsüz ilaç kullanmak hamileler için büyük problemlere neden olur. Özellikle çalışan hamileler yoğun zamanlar yaşadıkları için ilacın kolay bir yol olduğunu düşünürler bu hiçbir zaman doktor kontrolü olmadan kullanılmaması gerekir. 

 



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?