Çalışan Kadınlara Cilt Bakım Tüyoları-

Çalışan Kadınlara Cilt Bakım Tüyoları-

Çalışan Kadınlara Cilt Bakım Tüyoları


Yoğun çalışma temposunda çalışan kadınlar cilt bakımları için çok fazla zaman ayıramayabiliyorlar. Biz de sizler için yoğun çalışma temposuna rağmen uygulayabileceğiniz cilt bakım tüyoları hazırladık.
Günlük hayatımızın büyük bir bölümü iş yerinde geçiyor. Hele ki masa başı bir işte çalışıyorsak tüm günümüz oturmakla geçiyor ve bu da kan dolaşımımızın yavaşlamasına ve yeterli miktarda oksijen alamamaya varan problemler üretiyor. Bütün gün çay ve kahve tüketmek, klima soğuğuna maruz kalmak, bilgisayar ekranı önünde uzun saatler geçirmek yaptıklarımızdan sadece bazıları. Biz farkında olsak da olmasak da bunların her biri sağlığımızı olumsuz yönde etkiliyor. Bu etkilere düzenli olarak maruz kalmak ise cilt lekelerinden aknelere, mimik çizgilerinden kırışıklıklara kadar yüzümüzde birçok zarar meydana getiriyor. İşte bu nedenle sizler için basit ama uygulandığında oldukça başarılı sonuçlar veren cilt bakım tüyoları hazırladık.

 


1) Çok makyaj yapmaktan kaçının

Eskiden yalnızca özel günlerde tercih ettiğimiz makyaj, artık özellikle çalışma hayatında günlük yaşamımızın doğal bir parçası haline geldi. Makyaj ürünlerinde yaşanan bu tüketme çılgınlığı ise ne yazık ki bilinçsiz tüketimi de beraberinde getirmekte. Makyaj ürünlerini yanlış tercih ettiğinizde sağlığınızı da tehdit etmiş oluyorsunuz. Yüzünüze yoğun şekilde makyaj yapmak cildinizdeki gözeneklerin tıkanmasına, zamanla da gözeneklerde kir ve yağ birikmesine sebep oluyor. Makyaj yaptığınızda yüzünüzde saatler boyu kalmasından dolayı cildinizin hava almasını sağlayacak makyaj ürünlerini tercih etmenizi tavsiye ederiz. Arada bir makyaja ara vermeniz de cildinizin hava alması açısından sağlıklı olacaktır.

 

2) Cildinizi gün boyu nemli tutun

Cildinizin sağlıklı olması için sabah ve akşam bakım alışkanlığı çok önemli. Yoğun iş hayatında yaşanan stres ve yorgunluk cildinizin kurumasına sebep oluyor. Bu nedenle ofisinizde yüzünüzü nemlendirmeniz için bir nemlendirici bulundurmanız yararınıza olur, bu sayede yüzünüzü belli aralıklarla nemlendirebilirsiniz. Ciltteki nem oranını dengede tutmak için bir diğer önemli yöntem ise bol bol sıvı tüketmek. Bu sebeple ofis masanızda suyun sürekli durmasını da tavsiye ederiz.

 

3) Mutlaka temiz hava alın


Sağlıklı bir cilde sahip olmak istiyorsanız cildinize zarar veren dış faktörlerden de haberdar olmanız gerekiyor. Temiz hava, vücudumuza dolayısıyla da cildimize oksijen vererek canlı tutulmasına yardımcı olur. Uzun süre kapalı alanlarda bulunduğumuzda vücudumuzda oksijen yetersiz kalıyor. Temiz havada bulunan oksijen sayesinde kan dolaşımı hızlanıyor. Bu şekilde cildiniz ciddi oranda su ihtiyacını da karşılamış oluyor ve nem dengesini de koruyor. Çalıştığınız yerde kısa molalarla temiz havaya çıkmak yani cildinizin ihtiyaç duyduğu oksijeni almak çok iyi olacaktır.


4) Stresten uzak yaşamaya çalışın

Stresin cilt üzerinde yarattığı en büyük gözle görünür etki yaşlanma. Genç yaşlarda cildinizde oluşan kırışıklıklar ilerleyen yıllarda olduğunuzdan da yaşlı gözükmenize sebep olacaktır. Strese maruz kalan cildin aynı zamanda nem ve yağ dengesi de bozulmaya başlar. Yağlanan ciltte ise sivilcelenme problemi meydana gelir. Bu nedenle cildinizin sağlıklı olmasını istiyorsanız stresten uzak durmaya çalışmalısınız, cildinizin düzenli olarak rahatlamasını sağlamaya çalışmalısınız.



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?