Çalışan Verimliliği Arttırma Yolları-

Çalışan Verimliliği Arttırma Yolları-

Çalışan Verimliliği Arttırma Yolları


İş yerlerinde hiç şüphesiz çekilen en temel problemlerden biri verimliliktir.  Peki çalışanların verimliliği nasıl arttırılabilir? Gelin bunu hep birlikte inceleyelim.


Ekip Çalışması

/resimler/2018-12/20/1007204046242.jpg

 

 

Ortaya çıkmış bir başarı varsa bu başarı bir kişinin değil bir ekibin başarısıdır. Bu nedenle uyumlu bir ekip her zaman başarıyı beraberinde getirir ve çalışan verimini artırmanın en temel yollarından biridir.  Ekibin ruhu ne kadar güçlü ve başarısı ne kadar yüksekse o ekipte yer alan çalışanın da ruhu ve başarısı o kadar yüksek olacaktır. Bu da iş yerinde ki genel veriminin artmasını sağlayacaktır.


Çalışma Koşulları

Sabahları işe giderken ayaklarımızın geri geri gitmesinin en temel sebeplerinden biri çalışma ortamımızdır.  Bu durum mutlaka dikkate alınmalıdır ve çalışma ortamı çalışanın verimini arttıracak yönde düzenlenmelidir. Bir işletmenin çalışanına sağladığı olanaklar ne kadar yüksekse, çalışanından aldığı verimde o denli yüksektir. Ilk olarak çalışma ortamında çalışanın konforu sağlanmalı, çalışma ortamı çalışanın dikkatini motivasyonunu azaltacak etkenlerden arındırılmalıdır.


İşletme İçi İletişim

Az önce de belirttiğimiz gibi ortaya çıkan başarı bir kişinin beyin bir ekibin başarısıdır. Bu nedenle ilk olarak kurulan ekibin birbiriyle iletişiminin güçlü olması gereklidir.  Güçlü iletişim her zaman verimli çalışma ve başarının anahtarı olmuştur. İşletme içerisinde sağlanan uyum zaman içerisinde kişilerin birbirlerini hem iş hem de sosyal hayat konusunda olumlu etkilemeleri ne yardımcı olur. Bu sayede kişiler işe gelirken kendilerini rahat ve mutlu hissederler.


Çalışma Saatleri

/resimler/2018-12/20/1008530454234.jpg

 

 

 

İşyerinde verimliliğin olması uzun çalışma saatlerinin ürünü değildir.  Başarı ve verimlilik doğru çalışma saatleri sonucunda ortaya çıkar. Bu da demek oluyor ki çalışanlarınızı uzun saatler çalıştırmak yerine işin gerektirdiği kadar çalıştırmak daha çok verim almanıza yardımcı olacaktır.  Çalışma saatlerinde yapacağınız küçük düzenlemeler çalışanların performansını gözle görülür düzeyde arttıracaktır.


Teknoloji

Her sektörde her gün yeni teknolojik ürünler ortaya çıkmaktadır ve bu ürünler çalışanların başarısını yüksek oranda etkilemektedir. Eğer işletmenizde eski teknolojik ürünler kullanarak başarı elde etmeyi Arzuluyorsanız yanlış yoldasınız.  Çalışanlarınıza Yeter i donanımı sağladığınızda, onlarda kullandıkları donanımdan yeterli verimi aldıklarında hem işleriniz hızlanır hem de çalışanlarınızın verimi artar. Ayrıca işyerinizdeki Teknolojik ürünleri yenileri ile değiştirmek işlerin daha pratik ilerlemesine olanak sağlar.

 



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?