Çalışan Memnuniyeti Nasıl Sağlanır?

Çalışan Memnuniyeti Nasıl Sağlanır?

​​​​​​​Yöneticilikte yıllardır tecrübe ve deneyimi olanlar iyi bilirler ki çalışanlarının mutlu olması onların daha üretken ve sadık olmasını sağlamaktadır.

Yöneticilikte yıllardır tecrübe ve deneyimi olanlar iyi bilirler ki çalışanlarının mutlu olması onların daha üretken ve sadık olmasını sağlamaktadır. Eğer çalışanlar mutlu ise şirketin genel havası mutludur. Bu yüzden şirketlerin genel iş ahlakını çalışanların tavırları yansıtmaktadır. Çalışan memnuniyeti bu kadar önemli hatta şirketin genel tavrını yansıtacak kadar kritik noktadayken çalışanlara sadece maaşla memnuniyet sağlamak olabilir mi? Bunun cevabını hiç şüphesiz hayır olacaktır. Tabii ki zam ve ayrıcalıklar çalışanların hayatında rahatlık sağlayacağı için mutluluk verecektir ama sadece bunlar bir çalışanın memnuniyetini kesinlikle sağlamaz.

Büyük CEO’lar çalışanlarının memnuniyetini sağlamak için çok büyük çalışmalar gerçekleştirmiş ve bu konuyu bir sanat olarak yorumlamışlardır. Çalışanlarınızın memnuniyetini artıracak bazı ipuçları verelim;

1-  Kontrolü verin!

Çalışanların normal rutin yaptığı işler dışında rutinin dışına çıkacak kontroller verilmesi son derece önemlidir. Mesela buna en etkili örnek, çalışanlara bazı zamanlarda esnek saat hakkı tanımaktır. Çünkü çalışan insanların iş-hayat ekseni son derece yoğun geçmektedir ve iş saatlerinde bazı esneklikler çalışanı son derece rahatlatacak ve memnuniyet sağlatacaktır. Zaman zaman kişiselleştirilmiş iş programları sunmak son derece etkili bir memnuniyet artırıcı konudur.

 

 2- İş Yolunu Değiştirin!

Çalışanlar için en sıkıntılı konulardan birisi işe geliş ve gidiş saatlerinin verdiği strestir. Bu stresten uzaklaştırmak için iş saatlerinde esneklikler gösterilebilir. Başlangıç ve çıkış saatlerini kontrol edin ve buralarda bazı ayarlamalar yaparak esneklik oluşturun. Ayrıca işe geç gelme politikanız var ise bu politikada bazı değişikliklere gidebilirsiniz. Çünkü çalışanlar işe geç kaldıkları için çok fazla stres oluyorlarsa sabah geldiklerinde enerjileri tamamen tükenip, negatif bir hava yayabilirler.


3- Zaman boşa gitmesin!

İşverenlerin, çalışanlardan istediği teslim tarihleri en büyük stres kaynaklarından birisidir. Bunun için çözüm olarak çalışanların boş zamanlarını daha da artırmaktır. Buna örnek verecek olursak, iş toplantısı yaparken illa bir masa etrafında saatlerce toplantı yapmak değil, sandalye bile olmadan ayakta toplantı yapmak gibi seçenekler değerlendirilebilir. Bu sayede zamandan tasarruf edip, çalışanlar için esnek davranabilecekleri boşluklar oluşturabilirsiniz.

 

4- Sosyalleşme

Sosyalleşme en önemli konular arasında yer almaktadır. İnsanların birbirleriyle daha fazla iletişim kurması, pozitif enerjiyi daha da yükseltecektir. Sosyal ilişkileri artıracak yollar araştırılmalı ve uygulanmalıdır. Bunlara örnek olarak iş yerinde doğum günü gibi ufak etkinlikler yapıp sosyalleşmeler oluşturulabilir. Bu küçük bir şey olarak gözükse de son derece önemli etkisi vardır.

Elbette sosyalleşme sadece ofis içerisinde olmamalıdır. Ofis dışında da çalışanlarınız ile ve çalışanlarınızın sosyalliğini sağlamanız memnuniyet sağlamak açısından avantaj olacaktır.

5- Çalışanlarınızı geliştirin!

Çalışanların yaptığı işler bir gelir kaynağıdır ama bu her zaman bu şekilde ilerlemez. Bu gelir kaynağının yanına çalışan kişinin gelişimini sağlayacak faktörler koymak, hem çalışanın memnuniyetini artıracak hem de çalışandan daha fazla faydalanmanızı sağlayacaktır. Ayrıca çalışanların yoğun tempoda yaptıkları çalışmalar sonucunda iş teslim etmesini kutlamalı ve bu konunun değerini onlara anlatmalısınız.

Unutmayın çalışanlarınız iş yerlerinde ne kadar mutlu ve memnunlarsa o kadar fazla üretimi artıracak hamleleri gerçekleştireceklerdir. Bunun için çalışanlarınıza bu memnuniyeti sağlamaya özen gösterin ve daha başarılı bir şirketin temellerini şimdiden oluşturun!



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?