Çalışanlar İçin Metabolizma Hızlandırma Yolları

Çalışanlar İçin Metabolizma Hızlandırma Yolları

Özellikle oturarak çalışanlar için hızlı metabolizma bir hayli önemlidir. İşte çalışanlar için metabolizma hızlandırma yolları...

Masa başı çalışanların en şikayet ettikleri konuların başında kilo vermek istediklerinde kolaylıkla kilo verememeleridir. Bunların en temel sebeplerinden biri de sürekli olarak hareketsiz kalması sonucunda metabolizmalarının yavaşlamasıdır. Sizde istediğiniz bedene kavuşmak, hayalini kurduğunuz kıyafetleri giymek istiyorsanız size belirteceğimiz tekniklerle metabolizmanızı hızlandırabilir ve fazla kilolardan kurtulabilirsiniz.

Daha Hızlı Metabolizma İçin Baharat Kullanımı

Metabolizmanın hızlanmasına yardımcı ürünlerin başında hiç şüphesiz baharatlar gelmektedir. Çünkü birçok baharat hem yağ yıkımını hızlandırır hem de ödemlerin atılmasını sağlamaktadır. Örneğin; yoğurt yiyeceğiniz zaman bu yoğurda bir çay kaşığı kuru nane ve pul biber ekleyebilirsiniz. Yoğurt hem rahat uyumanıza yardımcı olur hem de eklediğiniz baharatlar sayesinde metabolizmanız hızlanır.

Salatalarınız içerisine veya yemekleriniz içerisine de baharat ekleyebilirsiniz.

/resimler/2019-3/25/0044567375815.jpg

Yağ Yakımına Yardımcı Besinleri Tüketin

 Çoğumuz birçok besinin kilo aldırma yönünde etkisi olduğunu biliriz. Ancak günlük hayatınızda tüketeceğiniz bazı besinler ise hem kilo vermenize yardımcı olur hem de sizi daha zinde tutar. İşte gün içerisinde tüketerek hem yağ yakabileceğiniz hem de ödem alabileceğiniz besinler:

  • Su
  • Somon balığı
  • Ceviz
  • Badem
  • Kefir
  • Ispanak
  • Yeşil çay
  • Türk kahvesi
  • Yoğurt
  • Bamya tohumu
  • Yeşil sebzeler
  • Lifli gıdalar (bakliyat)

Günlük Olarak Yürüyüşe Çıkın

Çoğunuzun yoğun iş temposu içerisinde nasıl yürüyüş yapabiliriz dediğinizi biliyoruz. Ancak bazen otobüsten bir durak önce inmek veya servisten evinize 5 ? 10 dakikalık yürüme mesafesinde inmek sizi daha iyi hissettirecektir. Yürümenin faydalarını aşağıda ki gibi sıralayabiliriz:

  • Gün içerisinde kısa sürede olsa yürüyüş yapmak daha zinde ve enerjik olmanızı sağlar.
  • Metabolizmanızın hızlanması yönünde etki eder.
  • İştahınızın daha dengeli olmasını sağlar ve daha düzenli yemek yemenize yardımcı olur.
  • Sadece fizyolojik olarak etkisi olmayıp, ruh halinizin de iyiye gitmesini sağlar ve mutluluk verir.

/resimler/2019-3/25/0045561751912.jpg

Hazır Gıdalardan Uzak Durun

Çoğumuzun gün içerisinde en sık yaptığı beslenme hataları hazır ve paketli gıdalara yönelmektir. Bunlar tüketim açısından zamansal kolaylık sağlasa da sağlığımız için de bir o kadar zararlıdır. Paketli gıdalar içerisinde uzun süre bozulmaması için birçok kimyasal madde vardır. Bu da sindirim sistemimizin yavaşlamasına ve dolaylı olarak metabolizmamızın daha yavaş çalışmasına neden olur. Bu gıdaları hayatınızdan bir anda atmak çok zor olabilir. Ancak büyük oranda azaltmayı başarabilirsiniz. Bunun için ilk olarak yapmanız gereken günlük bir paket tükettiğiniz bir bisküviyi yarım pakete düşürmek olacaktır.

Çalışmak insanı sadece bedenen değil zihnen de yoran bir durum olduğu için açlık hissini daha kısa aralıklarla hissetmeniz normaldir. Bunun için ara öğün olarak yanınızda küçük bir kap yoğurt veya meyve götürmek daha faydalı olabilir. Ayrıca gün içerisinde kuru meyvelerden oluşan kuruyemişler tüketerek de hem enerjinizi yüksek tutabilir hem de gün içerisinde ki açlık hissinizin önüne geçebilirsiniz.

Kilo aldığınız süreci düşündüğünüzde bunun bir ay kadar kısa bir süre olmadığını unutmayın. Kilo vermekte tıpkı almak gibi daha uzun bir sürece yayılabileceğinden sabırlı olmanın bu kapıyı açacak anahtar olduğunu dikkate alın.

 



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?