Çatlaklar Neden Oluşur ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir

Çatlaklar Neden Oluşur ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir

Çatlaklar neden ve hangi dönemlerde oluşur

Vücut çatlakları ile mücadele ediyorsanız bu mücadelede yalnız olduğunuzu düşünmeyin. Yaygın bir sorun olan vücut çatlaklarını yok etmek veya azaltmak mümkündür. Cinsiyet fark etmeksizin herkeste görülebilecek olan bu sorun doğal birkaç yöntemle aza indirgenebilir veya tamamen yok edilebilir. Yaygın bir sorun olarak karşımıza çıkan deri çatlakları cildin hızlı ve ani geriliminden meydana gelmektedir. Çatlaklıklar herhangi bir sağlık sorunu oluşturmasa da görüntüsü ile estetik bir görüntü oluşturmamaktadır. Haliyle moral bozukluğuna da sebep olabilmektedir. Peki, vücut çatlaklıklarını önleyebilir miyiz? Çatlaklar hangi dönemlerde daha yaygındır.  Vücut çatlakları için doğal yöntemler var mıdır? Bu sorula cevap olarak sizin için hazırladığımız tedavi yöntemlerini gelin hep birlikte inceleyelim.

Vücut Çatlakları neden oluşur?

Çatlaklar derinin dermis tabakasında cildin ani gerilmesiyle ortaya çıkmaktadır.  Çatlakların en önemli nedenleri arasında hormonlar yer almaktadır. Hormonal değişimlerin tetiklediği ciltteki yırtılmalar genellikle Hamilelik, ergenlik, hızlı kilo alma ve hızlı kilo verme gibi durumlarda görülmektedir.

Ani kilo alımı

Cildin gerilme seviyesi normal şartlar göz önünde bulundurulduğunda yavaş bir gerilme gerçekleştirmektedir. Ani kilo alımında bu gerilme hızı normalinden üstünde bir gelişim gösterdiğinde bağ dokuları buna ayak uyduramaz ve dermiş tabakası adı verilen orta tabakada dalgalanmalar meydana gelir. Bu dalgalanmalar ciltte yırtılmalara sebep olduğu gibi iyi bir görüntü sunmaz. Özellikle obezite ile ilgili sorunları olan kişiler bu durumla olukça fazla şikâyetçidir.

Hamilelik

Kadınların hamilelik dönemlerinde çatlakların görülme düzeyi epey yüksektir. Hamilelik döneminde bebeğin gelişimi göz önünde bulundurulduğunda cilt hızla genişler ve doku bağları gerilmelerle çatlaklar oluşturabilir. Hormonal değişimin etkili olduğu çatlaklıklar ciltteki lifleri zayıflatır ve hamileliğin yanı sıra kilo alımı da bunu destekleyince yırtılmaya elverişli bir ortam hazırlanmış olur.

Düşük Kolajen Seviyesi

Birçok hastalığın tedavisinde kullanılan Kortikosteroidler uzun süreli kullanımlarda kortizona dönüşür ve yüksek kortizon seviyeleri bu vesile ile çatlaklara sebep olabilmektedir. Kortikosteroidleri uzun süreli kullanmak kolojen seviyesininim düşmesine sebep olmaktadır. Kolejen ise cildi güçlü ve elastik tutan destekleyici bir proten olarak bilinmektedir. Bu proteinin eksikliği ciltte çatlaklara neden olabilmektedir.

Ergenlik dönemi

Çatlakların en çok görüldüğü bir dönem ise ergenlik dönemidir.  Boy ve kilolarda hızlı değişim kalça ve göğüs bölgelerinde gerilmelere sebep olabileceği için çatlaklıklar görülebilmektedir.

Çatlaklıklar hangi doğal yöntemle geçer

Çatlakları yok etmenin veya en aza indirgemenin yolu doğal yöntemlerle gerçekleştirilmektedir. Beslenme, fiziksel aktivite, cilt nemlendirme çatlakları en az seviyeye indirmek için başvurulan doğal yöntemlerdendir.  Fiziksel aktivite ve doğru bir egzersiz programı cildin yeniden sağlığa kavuşmasını sağlayabilir. Fiziksel aktivite aynı zamanda kilo alımını da kontrol etmek için destekleyici bir yöntem olabilmektedir.  Kakao, hint ve badem yağları kan dolaşımını hızlandırabileceği gibi çatlakların tedavisinde masaj olarak uygulandığı takdirde iyi bir gelişme gösterebilir. Saymış olduğumu bu yöntemler çatlakları gidermek için doğal yöntemler olarak değerlendirilebilinir.  

Vücut Çatlaklarını Yok Etmek İçin Basit Doğal Yöntemler

Doğal Yağlar

Doğal yağlar ile masaj yapmak hem günlük yorgunluğunuzu atmak için bir sebep olabilir hem de kan akışınızı daha iyi bir seviyeye getirmek için bir yöntem olabilir. Kakao, Hint ve badem yağları cildinizde oluşan izleri ve çatlakları yok etmek için masaj yoluyla uygulandığında çatlaklıkları iyileştirebilir.

Aloevera

Aloevera bitkisi içerisinde bulundurduğu bileşenler ile yara izlerini yanık izlerini ve buna benzer sağlık sorunlarını gidermek için başvurulan bir bitki olarak karşımıza çıkmaktadır. Ev ortamında yetiştirebileceğimiz bu bit ki aynı zamanda saksılarda kolay bir şekilde yetişebildiği için tercih edilmektedir. Aloevera özünde bulunan jeli çatlakların üzerine masaj olarak uygulandığında onarıcı etkilerini kısa bir süre sonra gösterebilir.

Vazelin

Vazelin yapısı itibariyle nemi hapseden bir özelliğe sahiptir. Çatlakların üzerine uyulabileceğiniz vazelin nemi hapsedeceği için çatlakların oluştuğu bölgeyi tedavi edecek bir zemin hazırlar.

Yumurta Akı

Yumurta akının içerisinde bulunan enzimler cildin esnekliğini artırır ve cildin gerilmeler sonucunda meydana getirdiği çatlaklıkları eski seviyesine dönüştürebilir. Bir fırça aracılığıyla cildinize düzenli olarak uyguladığınızda etkisini kısa bir süre içerisinde görebilirsiniz.

 

 

 



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Yeni Hazine Bonoları ve Faiz Oranları Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Kadın Girişimciler İçin E-ticarette Başarılı Ürün Seçimi