Chatbot Nedir ve İşletmeniz İçin Nasıl Faydalar Sağlar?

Chatbot Nedir ve İşletmeniz İçin Nasıl Faydalar Sağlar?

Yapay zekanın hayatımızda olduğu yer ve kullanım alanları her geçen gün biraz daha artıyor. Chatbot teknolojisi yapay zeka uygulamaları arasında en az dikkat çeken uygulamalardan biri. Mesajlaşma uygulamaları olarak WhatsApp, Skype, Slack ve Facebook Messenger gibi uygulamalar yaygın olarak kullanılıyor. Bu uygulamaların yaygın olarak kullanılması beraberinde Chatbot teknolojisini getirmiştir. Chatbot bazı sorunlarınızı çözebilmek için insani sohbetler edebilen bir uygulamadır. Çin’de yaygın olarak kullanılan WeChat botları sizin için taksi çağırıyor, doktor randevunuzu ayarlıyor, para transferi yapmanızı sağlıyor.

Chatbot uygulamalarına çok sık olarak müşteri ilişkilerinde rastlıyoruz. 2020 yılına kadar müşteri ilişkilerinin yaklaşık %85’inin Chatbotlar aracılığı ile sağlanacağı düşünülüyor.

Bu sistemi firma içerisinde geliştirilerek birçok farklı alanda kullanmak mümkün. Toplantıları ayarlamak, kullanıcı verilerini toplamak veya masrafları azaltmak bunlardan sadece birkaç tanesi.

Chatbot’a Neden İhiyaç Duyarsınız?

Temeli yapay zeka olan bu uygulama henüz insanların güveneceği bir mesajlaşma ve iş görme sistemi haline gelmediği için insanların işlerini elinden almıyor. Ancak rutin işlerden kurtulmak ve eş zamanlılığı sağlamak için birçok firma bu sistemi kullanmaya başlıyor.

Özellikle müşteri memnuniyeti alanında yapılan çalışmalar olumlu geri dönüşler alınmasını sağlıyor.

Chatbotların faydalı olduğu alanlar şöyledir:

  • Müşteri ilişkilerinde hızlı dönüşler ile hizmet sistemini geliştirmek
  • Alışveriş sürecini hızlandırmak ve kolaylaştırmak
  • Kişiselleştirilmiş iletişim
  • Tekrarlayan görevlerin otomatik olarak yapılması

Sizde işletmenizin işlevi ve hedefleri doğrultusunda Chatbotlar geliştirebilirsiniz. Unutmamalısınız bu yatırım da tıpkı diğer yatırımlar gibi zaman ve para gerektirecektir. Ancak sonrasında firmanıza olan müşteri güveni, iş zamanlaması, verilerin kontrol edilmesi gibi birçok işiniz kolaylaşacaktır.



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?