Cilde İyi Gelen Doğal Taşlar

Cilde İyi Gelen Doğal Taşlar

Doğal Taşların Mucizevi Etkisi

Enerji uzmanlarına göre evrende olan her şey bir titreşim içerisindedir. Doğal taşların içerisinde bulunan güçlü enerjilerin insan bedeni üzerinde de oldukça fazla etkisi olduğu düşünülmektedir. Hem beden üzerinde hem de zihin üzerinde etkililerinin olduğu varsayılmaktadır.  Bilimsel olarak elde edilebilecek gözle tutulur bir sonuç olmasa bile doğal taşların vermiş olduğu enerjiye olan inanç milattan önce 2000’li yıllara kadar dayanmaktadır. Antik Mısırdan tutun Romalılara kadar birçok kadın ve hükümdar doğal taşların vermiş olduğu enerjiye inanmış ve ondan destek almıştır. Doğal taşların zihin üzerinde psikolojik olarak görülen inancın etkileri günümüzde de azımsanmayacak kadar değildir. Bedensel olarak verdiği enerjiyi birçok ünlü ve bilim adamı destekler şekilde kullanmıştır. Bunlara örnek verecek olursak dünyanın en büyük bilim adamlarından biri olan Nicola Tesla bile Doğal taşların enerjisinin var olduğuna dair görüşler sunmuştur.

Doğal taşların içerisinde bulunan kristallerdeki mineraller bilimsel olarak kanıtlanmasa da anti bakteriyel özellikler taşıdığı düşünülmektedir.  Bu varsayımın tam tersini düşünen birçok araştırmacı ve uzmanında var olduğuna dikkat çekmek gerekir. İş bazen tamamen psikolojik bir duruma dönse de doğal taşların cilt üzerinde oldukça önemli etkilerinin olduğu yaygın bir inanış yer almaktadır.  Doğal taşların etkisinin olup olmadığına bilim insanlarının ve geçmişte yaşayan insanların görüşlerini belirtikten sonra günümüzde cilt için fayda sağlayan en önemli doğal taşlara bakacak olursak birçok doğal taş cilt tipinize göre seçiminizi bekliyor olacaktır.

Cilt bakımında en çok kullanılan doğal taşlar.

Ametist taşı

Mor rengiyle dikkatleri çeken Ametist taşı kuvars mineral ailesinin üyesidir. Mor kuvars olarak da anılan bu doğal taşın rengi açık leylaktan parlak mora kadar değişkenlik gösterebilmektedir. Kraliyet ailelerinin genellikle kullanmış olduğu taş bugün takılarda ve dekorasyonlarda yerini alarak önemini korumaktadır. Dekorasyon amaçlı kullanımının yanı sıra bu doğal taşın cilt üzerinde oldukça fazla etkilerinin olduğu düşünülmektedir. Sakinlik ve dinginlik veren bu doğa harikası doğal taş aynı zamanda toksinlerin uzaklaştırdığına da inanılmaktadır.

Turmalin taşı

En renkli seçeneklere sahip olan Turmalin taşı halk arasında gök kuşağı taşı olarak ta bilinmektedir. Sağlamlığı ve dayanıklıyla ön plana çıkmaktadır. Genel olarak yeşil ve pembe renklerdedir. Bu ana renklerinin yanı sıra birden fazla renklere hakim olan Turmalin taşları da bulunmaktadır. Çok eski yıllardan beri kullanılan bu doğal taş diğer taşlara nazaran biraz daha pahalı ve yarı değerli taşlar arasında yer almaktadır. Özellikle estetik görünüme sahip olması bu doğal taşı diğerlerinden ayırtan bir özellik olarak karşımıza çıkmaktadır. Turmalin taşının enerji verdiğine inanılmaktadır. Aynı zamanda parlaklığı arıttırdığına ve lekeleri yatıştırdığına da inanılmaktadır.

Gül Kuvarsı Taşı

Pembe rengin tüm tonlarından gül kırmızısına kadar uzanan geniş bir renk yelpazesi vardır. Parlaklığı bir cam kadar net ve tonlarının arsında beyaz çizgiler vardır. Kristal kuvarsın en nadir bulunan doğal taşları arasında yer almaktadır. Cildi serinlettiğine ve sakinleştirdiğine inanılmaktadır. Genellikle silindir formlarda bulunmaktadır



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?