Cildi Besleyen Doğal Maske Tarifleri

Cildi Besleyen Doğal Maske Tarifleri

Işıl ışıl ve sağlıklı görünen bir cilde sahip olmayı kim istemez ki... İşte bunun için evde cildinizi besleyebileceğiniz doğal maske tariflerini sizler için araştırdık...

Cildimiz bizim en büyük organımız. Klişe biraz ama cildiniz bizim en değerli giyisimiz. Peki, bu değerli giysi için ne yapabiliriz? Cildi beslemek beslerken de kalitesini arttırmak çok zor değil. Üstelik bunu evinizin mutfağında çok rahat bir şekilde yapabilirsiniz.

Kuru ciltler için elma tarifi

Elmanın faydaları say say bitmeyecek türden. Her renginin ayrı ayrı şifası var. Peki, biz bu elma maskesini nasıl yapabiliriz. Çok kolay bir tarif. Özellikle yeşil elma olması gerekir çünkü yeşil renkli meyve sebzeler antioksidan özelliğine sahiptir. Antioksidan demek vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaşması demektir. Elmamızı yıkayıp, soyuyoruz ve rendeliyoruz. Rendemiz cam olursa daha iyi olur metal içindeki vitaminlerini değerini azaltabilir. Rendeledikten sonra üzerine 1 yemek kaşığı kadar süt ekliyoruz. Bir süre dinlendirip yüzünüze sürebilirsiniz. Yüzünüze sürdükten sonra yarım saat bekleyip ılık suyla durulayabilirsiniz. Düzenli olarak yaptığınızda hem güneş lekeleri ne veda edecek hem de pamuk gibi bir cilde sahip olacaksınız.

/resimler/2019-2/24/1618290912502.jpg

Yağlı ciltlerin dostu zencefil

Zencefil bildiğimiz üzere bir uzak doğu baharatı. Genellikle kadınlar zayıflatmak için kullanıyor fakat biz bu sefer yüzümüzü güzelleştirmek, cildimizi tazelemek için kullanacağız. Bir su bardağı kadar hakiki zeytinyağını cezvede bir miktar ısıtıyoruz. Dikkat etmek gerekiyor zeytinyağının kaynama noktası çok düşüktür yanabilir. Bu sebeple kontrollü ısıtalım. Serçe parmağımızı yakmayacak kadar ılıyınca ocaktan alalım ve üzerine bir tatlı kaşığı toz zencefil ilave ederek karıştıralım. Birkaç saat dinlendikten sonra temiz bir pamuk yardımıyla yüzümüze özellikle akneli bölgelere uygulayalım. Yarım saat bekledikten sonra ılık suyla yıkayabilirsiniz.

Yaşlanmaktan korkma yeşil çayın var

Yeşil çay da zencefil gibi genellikle hazmı kolaylaştırıp zayıflamakta kullanılan bir ürün. Biz yeşil çayı cildimizi gençleştirmek için kullanacağız. Bir su bardağı kaynamış suyun içine bir yemek kaşığı yeşil çayı ilave edip demlenmesini bekleyin. Dinlendikten sonra üzerine bir tatlı kaşığı bal ve bir tatlı kaşığı badem yağı ilave edin. Temiz bir pamuk yardımıyla cildinize uygulayın. Yarım saat sonra durulayabilirsiniz.

Maske ne zaman yapılmalı?

Her şeyin bir vakti olduğu gibi maske yapmanın da bir vakti var. Peki, en doğru zaman ne zaman? Duşta gözeneklerimiz açıldığı için duştan sonra maske uygulamak çok doğru bir zaman olacak ve ürün cildinize tamamen nüfus edecektir. Maskeyi uygularken göz ve dudak çevrenize sürmemenizde fayda var.

Cildi başka nasıl destekleriz?

Bol su içerek cildimizi destekleyebiliriz.

Düzenli spor yapmak her yerde faydalı olduğu gibi cildimiz için de büyük faydalara sahiptir.

Dengeli ve düzenli beslenmek cildi destekleyen etmenlerden birisidir.

Uyuduğumuz ve uyandığımız saatlere dikkat edip düzenli bir uyku sistemi oturtmalıyız.

Alkol ve sigara gibi kötü alışkanlıklardan uzak durmalıyız.

Cildimizdeki ölü derileri temizleyerek cildimize destek olabiliriz.

 



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?