Cilt Güzelleştirme Yolları

Cilt Güzelleştirme Yolları

Cilt sağlığı denilince hepimizin aklına kremler ve temizleyiciler gelir. Ancak uyku, jimnastik, beslenme alışkanlığı gibi birçok etken cilt sağlığını etkiler.

Şehrin kalabalığı bizi yalnızca fiziksel olarak yormuyor ve cilt sağlığımızı da etkiliyor. Cildimizi güzelleştirmek için ne yapmalı mat bir halden parlak hale nasıl getirmeli madde madde değerlendirelim

Jimnastik

Jimnastik ya da egzersiz deyince aklımıza fiziksel olarak yapılanlar gelir fakat yüzümüzde büyük ölçüde kas barındırdığı için aynı bedenimiz gibi yüzümüze de jimnastik yaptırmalıyız. Mesela sabah uyandığınızda yüzünüzü soğuk suyla yıkayarak dolaşımını hızlandırabilirsiniz. Daha sonrasında gülme, kızma ve şaşırma gibi mimikler yaparak kas gruplarını çalıştırabilirsiniz. Gevşemek isterseniz de 2 dakikalık yüz masajı uygulayabilirsiniz. Bu masajı aşağıdan yukarı doğru yerçekiminin tersine uygularsanız yaşlanma sürenizi de geciktirecektir.

Uyku

Hayatımızda vazgeçilmez belki de en tatlı şey uyku fakat burada önemli olan ne kadar uyuduğumuzdan çok hangi aralıkta büyüdüğümüz ve düzenli olup olmaması. Biyolojik saat diye bir kavram var bir düzeni aynen devam ettirirseniz bu sizin biyolojik düzenimiz haline gelir. Bu yüzden düzeninizin dışına çıkmayın. Yetişkin bir bireyin günde 8 saat uyumadı gerekir buna özen gösterin. Özellikle saat 00:00 ile 04:00 arası growth hormon dediğimiz hormon salgılanır. Bu hormon ergenlik öncesi daha çok salgılanır ve büyümeye yardımcı olur. Ergenlik sonrasında ise yenilenmeyi sağlayarak yaşlanmayı önler.

Yastık ve saç

Saçlarınızı örerek uyumak hem saç sağlığınızı koruyup kırılmasını önler hem de saçlarınızın yüzünüze yapışarak gözeneklerin tıkanmasını önler. Gözenekler tıkanırsa ne olur? Gözenekler tıkanırsa cilt nefes alamaz ve matlaşır. Bununla beraber kirli bir görüntü oluşur. Yastığın önemi ise temiz olmasından geliyor. Şöyle ki cildiniz yastıkla doğrudan temas halinde ve kirli bir yastık gözenekleri tıkayarak cildin sivilcelenmesine ve siyah nokta oluşmasına sebep verebilir.

Cilt Temizliği

Gün içerisinde dışarının kirini pasını zaten cildimize çekiyoruz. Birde makyaj ürünleri kullanıyoruz. Dolayısıyla cildin yıpranmaması pek mümkün değil. Yıpranmasını önlemek için gece yatmadan önce mutlaka makyajımızı temizlemeliyiz. Daha sonrasında cildimize uygun temizlik ürünlerini kullanmalıyız. Soyulabilen maskeler ile cildimizden ölü derileri uzaklaştırabiliriz ve tonik uygulayarak cildimizi canlandırabiliriz. İçerisinde küçük toplar içeren temizlik ürünleri de ölü derinin atılmasının yanı sıra siyah nokta oluşumunu önleyerek cildi temizler, arındırır.

/resimler/2019-3/24/2343311590799.jpg

Nemlendirin

Sıcak ve ya soğuk ortamlar cildi kurutabileceği gibi uygulanan makyaj da cildin nem dengesini bozabilir. Bunun önüne geçmek için gündüzleri mutlaka güneş koruyucu kremleri kullanmalı ve gece yatmadan cildi nemlendirmeliyiz. Piyasada kağıt maske olarak nemlendiriciler bulunduğu gibi bakım yağı formatında nemlendirici ürünler de bulunmaktadır.

Cilt Sağlığını Bozan Diğer Sebepler

Bu sebeplerden en önemlileri alkol, sigara, uykusuzluk ve yoğun stres. Hayatınızdan bunları çıkardığınız takdirde cilt sağlığınızın düzeldiğini göreceksiniz. Bir bonus bilgi olarak da muhakkak bol su için ve gülümseyin. Gülmek ruhu gençleştirdiği gibi cildi de gençleştirir.



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?