Cilt bariyerini iyileştirmek ve güçlendirmek için yapılması gerekenler

Cilt bariyerini iyileştirmek ve güçlendirmek için yapılması gerekenler

Cilt Bariyerini Güçlendirmek İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Cilt Bariyeri Nedir

Cildimizin en dış katmanında bulunan ve cildimize karşı bir kalkan görevini üstlenen bölgeye cilt bariyeri denmektedir.  Cilt bariyeri cildimizdeki su kaybını önler ve cildin ihtiyaç duyduğu suyun ciltte kalmasını sağlar.  Cilt bariyeri aynı zamanda cildimize dışardan gelebilecek zararları engellemektedir.  Sağlıklı bir cilt bariyeri cildin nemli kalmasını sağlar ve dış etkenlere karşı korur. Koruyucu özellikleri arasında ciltteki bakteri ve mikroplara karşı da oldukça etkilidir.

Cilt bariyerleri aşırı kozmetik ürünü kullanımı, güneş ışınları ve kimyasal ürünlerle zarar görebilmektedir.  Çevresel etiketlerde zarar görmesine olanak sağlamaktadır. Cilt bariyerinin hasar görmesi ve görevini yerine getirememesi bir takım sorunlara yol açabilir.

Cilt bariyeri zarar gördüğünde şu etkiler görülür. Görülen etkiler arasında ciltte kaşınmalar, kızarıklıklar, kuruluklar, kolay tahriş olma ve çatlaklıklar meydana gelmektedir.

Cilt bariyerini korumak ve güçlendirmek için nelere dikkat edilmesi gerekilir. 

Su Isına Dikkat

Cildimizin temizliği için suyun büyük bir önemi vardır. Cildimiz aşırı sıcağa ve soğuğa karşı çok hassastır. Cildimizi temizlerken ılık su ile temizlemek cilt için daha uygundur. Duş esnasında çok sıcak duş almayı seviyorsanız bu alışkanlığınızdan vaz geçmeniz gerekiyor. Cilt aşırı sıcağa maruz kaldığında zarar görebilir.

Çevresel Faktörler

Cilt bariyerinizin zayıf olduğunu düşünüyorsanız dışarı çıktığınızda güneş ışınları zayıf olan cilt bariyerine zarar verebilir. Cildinizi güneşin zararlı ışınlarına karşı korumak için mutlaka her dışarı çıkışınızda güneş kremi kullanmayı unutmayın. Kullanmış olduğunuz kremler sizi güneş ışınlarının zararlı etkilerine karşı koruduğu gibi çevrenin yaymış olduğu kirliliklere karşıda koruyabilmektedir.

Cilt Bakımındaki Aşırılık

Sağlıklı bir cilt bariyerine sahip olmak istiyorsanız aşırı kozmetik ürünlerini kullanmaktan kaçının. Cildimizi fazla yıkamak ve cildi fazla ürün kullanımına maruz bırakmak cildimizde büyük hasarlar bırakabilir. Cilt tipinizin ihtiyaç duyduğu kadar ürün kullanmak cilt bariyerinizi daha iyi koruyacaktır.  Cildinizi her makyaj sonrasında uyumadan önce temizlemeyi unutmayın.

Peeling Uygulamak Cilde Zarar Verir mi?

Cildimizi ölü hücrelerden arındırmak için kullandığımız peelingler sık kullanıldığı takdirde cilde zarar verebilir. Cilt temizliği için önemli bir uygulama olan peeling her gün tekrarlanması durumunda cilde faydalı olmasının yansıra zarar verebilmektedir. Kâğıt maske tercih etmeniz farklı bir yöntem olabilir. Cildinizin kendine gelebilmesi için peeling uygulamayı biraz erteleyebilir bunun yerine kâğıt maske tercih edebilirsiniz.

Cildin Nemli Kalması

Hasar gören cilt bariyerimiz görevini yerine getiremediği zaman ciltte birtakım sorunlarla karşılaşabilmekteyiz. Cilt bariyerini güçlndirmenin bir diğer yolu ise cildi nemlendirmek ve nemi korumak olacaktır. Doğru bir nemlendirici kullanmak cilt bariyeriniz için en iyi çözüm olacaktır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?