Daha Güçlü Saçlar İçin Hangi Önlemler Alınmalı

Daha Güçlü Saçlar İçin Hangi Önlemler Alınmalı

Sağlıklı Saçlar İçin Bakım Önerileri

Herkes güçlü, parlak ve bakımı kolay saçlar ister. Ama bu pek kolay olmayabilir. Çoğumuz birçok saç sorunuyla uğraşmak zorunda kalabiliriz. Saç tipi, gücü ve hacmi saç bakımında önemli olduğu kadar genlerde bu durumda etkili olabilir. Ancak bu, saçlarınız üzerinde hiçbir kontrolümüz olmadığı anlamına gelmez. Bu yazıda, saç tellerinizi güçlendirmeye, saç büyümesini hızlandırmaya ve saçınızın görünümünü, verdiği hissi ve sağlığını iyileştirmeye yardımcı olmak için 8 bakım önerisini hazırladık.

1. Isıyı azaltın

Fön makineleri, düzleştirici ütüler, sıcak bukle maşaları ve diğer ısıtmalı şekillendirme aletleri, özellikle saçınız ince, kuru veya kırılmaya meyilliyse saçınıza zarar verebilir. Çok fazla ısı saçınızı zayıflatabilir, bu da saç tellerinin hasar görmesine veya kabarmasına neden olabilir. Saçın zarar görme olasılığını azaltmak için saç kurutma makinenizi ve diğer ısıtmalı şekillendirme araçlarını daha düşük bir ısı ayarına getirin. Hasarı en aza indirmek için saçınızda ısıya karşı koruyucu bir ürün kullanmayı da düşünebilirsiniz.

2. Vitamin alımınızı artırın

Vücudunuzun ihtiyaç duyduğu vitaminleri saçımızda duyar. saçlarınızın sağlıklı ve güçlü olması için belirli vitamin ve minerallere ihtiyacı temin etmeniz gerekmektedir.

Saç büyümesi için en önemli olabilecek vitamin ve mineraller şunlardır:

A Vitamini: havuç, balkabağı, ıspanak, süt, yumurta ve yoğurtta bulunur.

B vitaminleri, özellikle biotin: yumurta sarısı, karaciğer, somon balığı, avokado, fındık ve tohumlarda ve süt ürünlerinde bulunur.

C Vitamini: İyi kaynaklar arasında narenciye, çilek ve dolmalık biber bulunur.

D Vitamini: Yağlı balıklarda, yumurta sarısında ve süt ve portakal suyu gibi zenginleştirilmiş gıdalarda bulunur.

E Vitamini: İyi kaynaklar arasında ayçiçeği çekirdeği, badem, ıspanak ve avokado bulunur.

Demir: istiridye, istiridye, yumurta, kırmızı et, mercimek ve ıspanakta bulunur

Çinko: istiridye, sığır eti, kabak çekirdeği ve mercimek iyi kaynaklardır.

Yediğiniz yiyeceklerden gerekli besinleri almak zorsa, bu vitaminleri ve mineralleri içeren bir multivitamin almayı düşünebilirsiniz.

3. Şampuan konusunda dikkatli olun

Saçınızı temiz tutmak önemlidir. Ancak çoğu şampuan, yağlılığı azaltmak ve kiri çıkarmak için saçınızın doğal yağlarını yok eden bileşenler kullanır. Saçınız aşırı yağlı değilse, muhtemelen her gün yerine haftada iki ila üç kez şampuanla yıkamayı deneyebilirsiniz. Saçınızı çok sık yıkamak onu kurutabilir ve muhtemelen saçlarınızı zayıflatabilir.

4. Saç derinize masaj yapın

Saç derinizdeki kan dolaşımını hızlandırmak, kafa derinizin sağlığını ve durumunu iyileştirmeye yardımcı olabilir ve ayrıca saç köklerine kan akışını artırabilir. Birkaç dakika boyunca parmak uçlarınızla dairesel hareketlerle basınç uygulayarak kendi saç derinize masaj yapabilirsiniz. Bunu kuru saça veya saçınız ıslakken şampuan uygulamadan hemen önce yapabilirsiniz.

5. Diyetinizdeki proteini artırın

Saç folikülleri çoğunlukla proteinden oluştuğundan, diyetinizde yeterli protein almak saç büyümesi için önemlidir.

Saç sağlığını artırmaya yardımcı olabilecek protein açısından zengin besinler şunlardır.

Yumurtalar

Uskumru ve somon gibi balıklar

Fındık ve tohumlar

Yağsız et

Ispanak ve lahana

Fasulye ve baklagiller

6 Soğuk durulamayı deneyin

Çok sıcak suyla duş almak saçınızın hem kökünde hem de kütikülünde ısı hasarına neden olabilir. Duşta buhar saçınızdaki kütikülleri açabilir ve bu da saçların kuru, kıvırcık ve kırılmaya meyilli olmasına neden olabilir. Saçınızı korumak için ılık suyla köpürtün. Ardından, duşunuzu saçınıza ve saç derinize bir sprey soğuk su püskürterek bitirin. Bu, saç kütikülünüzü kapatmaya yardımcı olabilir ve saçınızın nemi tutmasını kolaylaştırır. Kış aylarında denemek sağlığınız için sorun oluştursa da bunu havaların daha sıcak olduğu dönemlerde denemekte fayda vardır.

7 Saçınıza ve saç derinize aloe vera kullanın

Aloe vera A, C ve E vitaminleri bakımından zengindir. Bu vitaminler, saçınızdaki hücreler de dahil olmak üzere sağlıklı hücre büyümesini desteklemeye yardımcı olabilir. Ayrıca aloe vera, sağlıklı saçların desteklenmesine yardımcı olabilecek B-12 vitamini ve folik asit içerir.

8 Havlunuzu bir tişörtle değiştirin

Saç bakım uzmanlarına göre, yıkandıktan sonra ıslak saçınızı havlu havlu ile ovmak, havlu ile saçınız arasında oluşan sürtünme nedeniyle saçın zarar görmesine ve kırılmasına neden olabilir. Mikrofiber havlu tercih edebilirsiniz.  Pürüzsüz tişört kumaşı, kuruturken daha az sürtünme yaratacak ve dolayısıyla daha az hasar ve kabarma yaratacaktır. Saçınızda bir tişört kullanmak için şu adımları izleyin: Yıkadıktan ve duruladıktan sonra, mümkün olduğunca fazla suyu çıkarmak için saçınızın bölümlerini hafifçe sıkın. Başınızı öne doğru eğin ve tişörtü başınızın etrafına türban tarzında sarın. Nemli saçınızı gömleğe sarılı olarak 5-10 dakika bekletin, ardından sarın. Tişörtü saçın aşırı nemli olan kısımlarının etrafına nazikçe sıkın, ardından kurutun ve her zamanki gibi şekillendirin.



İş Kadınlarının Evin İç ve Dış Dekorasyonunu Kolaylaştıracak İpuçları

İş Kadınları İçin Evde Bahçe Bakımı ve Bitki Yetiştirme İpuçları

İş Kadınlarının Çocuk Bakımı ve Okul Sonrası Aktiviteleri Yönetimi

İş Kadınları İçin Evde Kendi Kendine Bakım ve Stres Yönetimi Stratejileri

İş Kadınları İçin Ev Ofis Organizasyonu ve Verimli Çalışma Alanları

İş Kadınlarının Evdeki Temel Onarım ve Bakım İşlerini Yapma Becerileri

İş Kadınlarının Evdeki Ofis Ortamlarını Verimli Hale Getirme Stratejileri

İş Kadınları İçin Online Alışveriş ve Ev Teslimat Hizmetlerinin Faydaları

İş Kadınlarının Evdeki Çocuklarının Eğitim ve Öğrenim Süreçlerini Desteklemesi

İş Kadınlarının Evde Dijital ve Fiziksel Güvenlik İçin Alınabilecek Önlemler

Evden Çalışarak Para Kazanmanın Yaratıcı Yolları

Evde Dijital Ürünler ve İçerikler Oluşturma ve Pazarlama Rehberi

Evde İnternetten Satış Yaparak Marka Yaratma ve Büyütme Rehberi

Kendi İçsel Yolculuğunda Şükran ve Minnettarlık Egzersizlerinin Rolü

Kendini Mutlu Edecek Kişisel Hedeflerin Belirlenmesi ve Gerçekleştirilmesi