Difenbahya bitkisi nasıl yetiştirilir?

Difenbahya bitkisi nasıl yetiştirilir?

Difenbahya bir süs bitkisidir ve kolayca büyütülebilmektedir. Evlerimizde, işyerlerimizde ve ofislerimizde Difenbahya bitkisini barındırabiliriz. Difenbahya iri ve güzel yapraklı bir bitkidir ve bu bitkinin yaprakları son derece alımlıdır. Ancak yaprakları ara ara kendilerini yenilerler. Büyütmesi oldukça basit ve hızlı gelişmesi olan Difenbahya her ortama uyum sağladığından herkes tarafından çok fazla tercih edilen bitkiler arasında yerini almaktadır. Difenbahya bitkisinin toprak değişimi de her zaman olmamaktadır. Yıl içerisinde sadece toprak değiştirilmesi yeterli olacaktır. Bitkinin kendini yenilemesi için toprak değişimi son derece önemlidir. Ancak toprak değişiminin yapılması bu bitkinin tüm ihtiyaçlarını karşılamamaktadır. Bitkinin ihtiyacını karşılanması için vitaminlerin ve minerallerin mutlaka verilmesi gerekmektedir.

Difenbahya bitkisinin yetiştirilmesi, bakımı ve sulanması:

* Yılın belli gün aralığında sararmış olan ve çürümüş yaprakları makas ile budanmalıdır

* Difenbahya bitkisinin güneşe ihtiyacı vardır. Bu yüzden bitkiyi güneşten uzak tutmayınız

*Güneş ışığı aldığı yapraklar o yöne doğru bir eğilimde bulunurlar, bu yüzden diğer bölgelerin güneşten ayrı kalmaması için bu eğilimi aldıktan sonra diğer kısımları da güneşe çevirerek o bölgelerinde güneş ile temasının sağlanması gerekmektedir.

* Difenbahya’nın yapraklarının bulunduğu yerde herhangi bir cisme teması olmaması gerekmektedir.

*Rüzgar ve kötü hava koşullarından olumsuz etkilenir. Bu yüzden dikkatli olunmalıdır

*Bitkiyi sularken dikkat edilmesi gereken bazı konular vardır. Diğer bitkilerde tek bir yerin sulanması tüm yerlere suyu ulaştırıyor olabilir ancak Difenbahya için bunu söyleyemeyiz. Bu yüzden bitkinin her yerinin su alması gerektiğini unutmayın.

* Difenbahya sulanması konusunda dikkat istediği gibi sulama günleri konusunda da dikkatli olunmalıdır. Her zaman belli ölçek de sulanması gereken bu bitki, sulanma günleri de aynı olmalıdır. Bu yüzden sulama günleri ve sulama ölçüsüne dikkat ediniz.

*Sulama yaz ve kış olmak üzere iki şekilde yapılır. Yaz aylarında Difenbahya sulanması 1 ay içerisinde 2 defa yapılması gerekmektedir. Çünkü sıcak ve nemli havada toprağı çabuk kuruyacaktır. Kış aylarında iste sulanmasından daha çok dikkat edilmesi gereken konu suyun soğukluğudur. Çeşmeden alınan direk soğuk su ile sulanması doğru değildir. Eğer soğuk su ile sulanırsa bitkinin yapraklarında sararma olacaktır. Ayrıca köküne büyük zarar verebilir.

*Hava sıcaklığı en az kış aylarında 12 derece olmalıdır. Eğer 12 derece altında ise Difenbahya yapraklarında solma, sararma ve bozulmalar baş gösterecektir.

Difenbahya bitkisi diğer bitkiler gibi çok özen gösterilmesi ve yetiştirilmesinde dikkat edilmesi gereken bitkiler arasında yer almaktadır. Bitkilerin yetiştirilmesi ve büyümesi için birçok konu etkendir ve bu konuların hepsine dikkat etmek gerekmektedir. Bu yüzden Difenbahya olmak üzere bitkinizin gelişimine ve büyümesine özen gösterin ve bitkiyi iyi tanıyın. Eğer bitkiyi iyi tanımıyorsanız o zaman bitkinin isteyeceği ortamı iyi sağlayamaz ve bitkinin hızlı bir şekilde zarar görüp kaybolmasına neden olabilirsiniz.



Saç Bakımında Kilin Önemi


GÜZELLİK

Keratin Hakkında Bilinmesi Gereken Her Şey


GÜZELLİK

Saç Derisi Bakımı Nasıl Olmalı


GÜZELLİK

Yağlı Saçlar İçin Bakım Önerileri


GÜZELLİK

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz


GÜNCEL

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu


MAGAZİN

Üreten Kadından Yöneten Kadına; Lösev’de Kadın Emeği


GÜNCEL

Cilde İyi Gelen Doğal Taşlar


GÜZELLİK

Gözaltı kapatıcıları kullanırken dikkat edilmesi gerekenler


GÜZELLİK

Kuru Ciltler İçin Makyaj Önerileri


GÜZELLİK

Yağlı Ciltler İçin Makyaj Önerileri


GÜZELLİK

Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası


SAĞLIK

Yağlı Ciltler için Nemlendiricinin Önemi


GÜZELLİK

Yüz Temizliğinde yapılan 5 hata


GÜZELLİK

Kolajenin cilt üzerindeki etkileri nelerdir


GÜZELLİK