Dijital Çağ Kadınların Dönemi Olacak

Dijital Çağ Kadınların Dönemi Olacak

Endüstri 4.0´dan oldukça fazla bahsedilen bu dönemde hayatın her alanında dijital dönüşüm tüm hızıyla devam etmektedir. Kadınların sağduyulu ve temkinli yapıları iş hayatında dijital dönüşüm ile kadınlara olan ihtiyacın artacağını gösteriyor.

Kadınlar günümüzde iş hayatında fazlaca aktif. Eskilerde sadece çalışan iken şimdi yönetici olup prestij sahibi şirketleri yönetiyorlar. Kadınların duygusal zekayı da bünyelerinde barındırdığından mı bilinmez ama çağımız olan dijital çağa kadınların erkeklere nazaran daha çabuk ayak uydurup adapte olduğu aşikar. Buna yönelik birçok araştırma yapılmış ve kadın yöneticiler erkek yöneticilere oranla çağa daha çok hakim olduğunu ortaya koydular.

Çağa damgasını vuran kadınların özellikleri

Sağduyu, analitik ve temkin

Araştırmalara cevap veren kadın liderler dünyadaki liderlerle benzer cevapları vererek paralel bir ilerleme kaydediyor. Kadın yöneticiler erkek yöneticilere oranla daha sağduyulu yaklaşıyor bu da şüphesiz duygusal zekâlarından kaynaklı. Olayların analitiğini öncesinde yapıp olaylara çok daha temkinli yaklaşıyorlar. Erkekler ise bu noktada biraz daha fevri bir tavır sergiliyorlar.

Kadınlar büyüme dijitalleşme ve kariyer noktasında çağa ışık tutuyorlar. Yeniliğe ve dijitalleşmeye erkeklere oranla çok daha istekli ve yatkınlar.

Kadınlar iş dünyasında zorunlu

Yapılan birçok araştırma gösteriyor ki mevcut kanının dışında kadınlar sadece eleman olarak değil yönetici olarak da çok başarılı. Kadındır duygusal hareket eder tabusunu kadınlarımız yıkmakta ve dijital verilerden yararlanarak yol izlemekte. Bununla beraber sağduyusunu da yitirmemekteler. Verilerin ışığında analitik çözümlemeler yapıp temkinli hareket etmeleriyle başarılarına başarı katmakta ve hemcinslerini gerek sosyal hayatta gerek iş dünyasında güçlendirmekteler. Bütün verilerden anlaşıldığı üzere kadınlarımız erkeklere oranla dijital yeniliklere çok daha açık ve hevesli.  Yapılan araştırmalardan sonra ortaya çıkan bir diğer durum işe yeniliğe daha açık olan kadınlarımızın alt ya da orta kademede istihdam ediliyor olması. Fakat bu durum inanıyoruz ki ilerleyen yıllarda farklılaşarak kadın yöneticilerin de eşit miktarda olabileceği bir hal alacak.

/resimler/2019-3/15/2343052149151.jpg

Kadınlar teknolojiyi yıkım olarak görmüyor

Kadınlar işin dijital ortamda aktarılmasından son derece memnun. Rakipleri tarafından yıkılmaktansa tıkım olarak görülen teknolojiyle güçlenip olumsuz kanıları yıkmaktan yanalar. Yapay zekâ, karma gerçeklik ve 3D baskı gibi konularda kadınlar rahat. Hatta bunları deneyimleyip şirketlerinde de kullandıklarını ifade ediyorlar. Kadınlar teknolojiyi kendilerine ait bir yıkım olarak görmezken erkekler teknolojiden çekiniyor.

Kadınlar teknolojinin nimetlerinden faydalanıyor

Kadınlar teknolojiyi doğru yer ve zamanda kullanmayı biliyor. Teknoloji iş imkânlarını alır diye düşünmeyip dijital verilerden yararlanarak yaptığı işte başarı yakalıyor.  Hatta kadın yöneticilere sahip şirketler yapay zekâ uygulamalarına başladı bile.

Kadın yöneticiler iletişimde başarılı

Kadınlar başarıya ulaşmanın yollarını etkin iletişim, kişisel network ve teknolojik donanım olarak sıralıyor. İş hayatında da bu öncüllere yer vererek iletişim becerilerini güçlendiriyor ve erkeklere oranla daha çok müşteri memnuniyeti odaklılar. Müşteri verilerini korunup siber güvenlik sağlanmasının müşteri tabanını büyüteceğini öngörüyorlar.

Kadın liderler ne istiyor?

Araştırmalar neticesinde ortaya çıkan hedefler şöyle;

  • Şirketlerini en az yüzde 5-10 arası büyütmek.
  • Yapay zekânın daha çok iş yapabileceğine inanıyorlar.
  • Şirketlerinde araştırma ve geliştirme çalışmalarına da yönelmeyi hedefliyorlar.
  • Kadın yöneticiler sonraki yöneticinin de kadın olmasını hedefliyor.
  • Online platformlara olumlu bakıyor ve bu alanda yeniliklere gelişmeyi hedefliyorlar.

 



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?