Diyetlerde En Çok Yapılan Hatalar

Diyetlerde En Çok Yapılan Hatalar

Kilo almak çok basitken vermek neden bu kadar zor? Çoğu zaman diyetlerde yapılan hatalar kilo vermenize engel olur. Peki bu hatalar neler mi? Gelin hep birlikte göz atalım...

Soğuk kış günleri bir bir geride kalıyorken bahar aylarına yaklaşan bu zaman diliminde vücudunda fazlalık olan insanları kilo verme telaşı sarmaya başladı bile. Kilo vermeye çalışanların başvurduğu ilk yöntem diyettir. Diyet, halk arasında yeme-içmeyi azaltmak olarak bilinse de işin aslı o kadar basit değil.

Alınan Kalori Miktarını Aniden Azaltmayın

Normalde alınan kalori miktarını aniden azaltarak şok diyet uygulamak en büyük hatadır. Kilolu bireyler zayıflamak için saatlerce aç kalmayı göze alabilir, ne kadar aç kalırsa o kadar hızlı zayıflayacağını düşünür. Bu düşünce ilk birkaç gün sizi zayıflatır fakat daha fazla ilerlemez. Bu şok diyet bireyin enerjisini ve metabolizma hızını düşürdüğü için zayıflama gerçekleşmez.

Karbonhidratı Kesmeyin

Kilo aldıran besinler düşünüldüğünde herkesin aklına ilk olarak karbonhidrat geliyor. İnsanoğlu hangi besini tüketirse tüketsin besinleri fazlası vücuda kilo olarak depolanacaktır. Karbonhidratlar vücuda enerji vermesi ve proteinlerin kullanılması açısından gerekli bir besindir. Muhakkak tüketilmesi gerekir fakat miktarına dikkat edilmelidir.

/resimler/2019-3/15/1908352920807.jpg

Ara Öğünlerden Vazgeçmeyin

Ara öğünler genellikle istenilmeyen, kesildikleri takdirde daha hızlı kilo verileceği düşünülen öğünlerdir. Aslında ara öğünler kalori bakımından düşünüldüğü kadar yüksek değildir. Ara öğünlerin amacı bireyin iki öğün arasında düşen kan şeker seviyesi sonucunda olabilecek el ayak titremesi, sinir bozukluğu ve bir sonraki öğünde fazla yeme isteğini ortadan kaldırmaktır. Bu açıdan ara öğünler bireylerin metabolizmalarını hızlandırdığı için zayıflama konusunda yardımcı olacaktır.

/resimler/2019-3/15/1908581671276.jpg

Su Tüketimini İhmal Etmeyin

Kilolu bireylerin tartıya çıktığında minimum kilogramı görebilmek adına, vücutta ödem ve ağırlık yaptığı düşüncesiyle su tüketimini azaltması oldukça yanlış bir davranıştır. Su tüketimi vücutta bulunan ödemlerin atılmasında, yağ yıkımının hızlanmasında ve vücut sağlığını iyileştirmesinde çok önemli bir unsurdur. Su tüketimi zayıflamanın yanı sıra kalp sağlığı, böbrek taşlarının gitmesi, beyin sisteminin gelişimi ve cilt güzelliği için hatrı sayılır düzeyde etkilidir.

Tek Tip Beslenmeyin

İdeal bir diyet programında cho, protein ve yağ alımının dengeli olması gerekir. Tek tip beslenildiğinde bu denge sağlanamadığı için bu sağlıklı bir beslenme yöntemi olmayacaktır. Sağlıklı beslenme kilo verme konusunda ?ne olursa olsun da zayıflatayım? demek yerine kiloların yağdan kaybedilmesini hedeflemektedir. Tek tip beslenmede ise bireyler kiloları yağdan değil kastan kaybederler. Eğer sağlıklı bir şekilde kilo vermek isteniyorsa 4 besin grubunun beraber ve dengeli bir şekilde tüketilmesi gerekmektedir.

Diyetteyken yapacağınız hatalar sağlığınızı bozabilir. Kilolarından kurtulmak isteyen bireyler kendi oluşturdukları veya internetten buldukları diyet programlarını uygulamak yerine alanında uzman bir doktor veya diyetisyen ile görüşmelidir. Bu bağlamda kişinin vücut analizi ve metabolizması incelenir, kan değerleri ölçülür ve kişinin sağlığına en uygun diyet programı hazırlanır. Doktor ve diyetisyenlerin hazırlamış olduğu programlarda yukarıda bahsettiğimiz hataların yer almadığını zaten kendi gözlerinizle göreceksiniz.



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?