Emziren Anneler İçin 5 Günlük Detoks (1. Gün)

Emziren Anneler İçin 5 Günlük Detoks (1. Gün)

Emziren annelerin hem eski formuna dönmesi hem de sağlıklı beslenmesi için mükemmel bir detoks programı hazırladık yeni haftada sizde bu detoksla daha zinde olabilir ve bahara hazırlanabilirsiniz...

Emziren anneler için sağlıklı beslenme bebeğin gelişimi için bir hayli önemlidir. Bunun yanında anneler doğum şişliklerinden ve kilolarından da yavaş yavaş kurtulmak istemektedir. İşte bebeğinizi emzirirken doğum kilolarınızı vermenize yardımcı olacak bir detoks.  Sizde 7 gün boyunca bu detoksa sadık kalarak kendinizde ki değişimi fark edebilirsiniz.

Bu detoksu uyguladıktan sonra istediğiniz sonucu alabilmeniz için mutlaka su tüketimine çok dikkat etmeli ve bebeğinizin uyuduğu zaman aralıklarında hareket etmelisiniz. Su ve hareket yağ yakımını hızlandırmanıza yardımcı olacaktır.

Emziren annelerin bebeklerine besleyici bir süt verebilmeleri için beslenme aralıkları normal zamanlara göre daha sık olmalıdır. Bu nedenle bu detoksta gün içerisinde ihtiyaç duyacağınız tüm gıdalar ve ara öğünler yer almaktadır. Detoks programına göre çok fazla yiyecek tükettiğinizi düşünebilirsiniz. Ancak bu detoks soncunda sizde verdiğiniz kilolardan memnun olacaksınız.

İlk Gün Uyandığınızda:

Hem emziren anneler hem de kilo vermek isteyen herkes için yeni güne uyandığınızda vücudunuza 1 bardak oda sıcaklığında su ile merhaba demeniz önerilir. Bu sayede metabolizmanız hızlanır ve kilo vermenize yardımcı olur.

İlk Gün Kahvaltısı

Sabahları herkes uyandıktan sonra yarım saat içerisinde mutlaka kahvaltı yapmalıdır. Bu sayede gün içerisinde kendisini daha zinde hisseder ve öğünleri daha dengeli tüketir. Emziren annelerin 7 günlük detoksa daha kolay uyum sağlayabilmeleri için ilk gün kahvaltısının klasik olmasında fayda vardır. İlk gün kahvaltıda:

  • 2 adet haşlanmış yumurta
  • 1 adet salatalık
  • 8 ? 10 dal doğranmış dereotu
  • 1 dilim ekmek (mutlaka tam buğday olmalı bulunamazsa kepek ekmek)
  • 1 dilim az yağlı peynir (sevdiğiniz herhangi bir peynir olabilir light olması gereklidir)
  • 1 fincan çok açık siyah çay ya da rezene çayı (rezene çayı rahatlatıcı etkisi sayesinde bebeğinizin daha rahat olmasını sağlayacaktır)
  • 2 ? 3 adet yeşil biber

Emzirmek çok fazla kalori yakmanıza neden olan bir durumdur. Bu nedenle normal bir insana göre daha çok ara öğüne ve daha çok kaloriye ihtiyaç duyarsınız.

İlk Ara Öğün

İlk ara öğün kahvaltıdan yaklaşık 2 saat sonra olmalıdır. Bu öğünde yaklaşık bir avuç kadar kuru üzüm ve bir avuç kadar fındık tüketilmelidir. Kahvaltıda siyah çay tüketilmişse rezene, rezene çayı tüketilmişse hibiskus çayı içilmelidir.

(Bu çayların demlenmesi için bir bardak sıcak su içerisine 1 tatlı kaşığı çaydan eklenmelidir. Ardından demlenmesi için yaklaşık olarak 5 ? 6 dakika beklenmelidir)

/resimler/2019-4/21/1424251017847.jpg

Öğle Yemeği

Öğle yemeği ilk ara öğünden 2 ? 3 saat sonra tüketebilirsiniz. Bu öğünde hem kilo vermenize yardımcı hem de süt yapıcı besinler tercih etmelisiniz. Bunun için öğle yemeği olarak kabak yemeği gibi sebze yemekleri yemenizde fayda vardır. Yanında ise ekmek tüketmek yerine bulgur pilavı ya da esmer makarna tercih edebilirsiniz.

İkinci Ara Öğün

Öğle yemeğini yedikten yaklaşık 3 saat kadar sonra ikinci bir ara öğün tüketerek hem çok hissetmeyi sağlayabilirsiniz hem de kilo vermeyi destekleyebilirsiniz.  Bu ara öğünde bir bardak ballı ya da tahinli süt tüketebilirsiniz.

(Bir su bardağı ılık su içerisine bir tatlı kaşığı bal ya da tahin ilave ederek sütünüzü hazırlayabilirsiniz. Ayrıca isteğe bağlı olarak çok az miktarda toz tarçın da ilave edebilirsiniz.)

/resimler/2019-4/21/1425048362361.jpg

Akşam Yemeği

Öğle yemeğinde tükettiğiniz sebze yemeğinizden ve ekmek yerine tükettiğiniz planınızda ya da makarnanızdan kalmışsa yanına büyük bir kase yeşil salata yaparak ve Bir kase yoğurt koyarak tüketebilirsiniz.  Salata ve yoğurt kilo vermenize yardımcı olacağından ve sizi rahatsız etme yerinden bol miktarda tüketebilirsiniz.  Eğer canınız öğlen yaptığınız sebze yemeğini istemiyorsan bunun yerine alternatif bir yemek yapabilirsiniz.  Ancak bu yemeğin de yine sebze yemeği olması gerektiğini unutmamalısınız.

Üçüncü Ara Öğün

Akşam yemeğinde yoğurt tüketmediyseniz üçüncü ara öğün olarak Bir kase yoğurt tüketebilirsiniz. Bu öğününüzü de   Tıpkı diğer öğünleriniz gibi yemekten 2 saat sonra tüketmelisiniz. İsteğe bağlı olarak yoğurdunuzun içerisine 1 tatlı kaşığı keten tohumu ekleyebilirsiniz. Eğer akşam yemeğinde yoğurt tüketmişsiniz üçüncü ara öğün olarak kalorisi düşük bir meyve yiyebilirsiniz.

Not: Her öğünden sonra ve her saat başında mutlaka bir bardak su içmelisiniz.

 

 



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?