Emziren Anneler İçin 5 Günlük Detoks (2. Gün)

Emziren Anneler İçin 5 Günlük Detoks (2. Gün)

Evet annelere detoksumuzun ilk gününü geride bıraktık. İkinci güne merhaba derken artık her şeyin daha kolay olacağını unutmayın.

Emziren anne detoksunun 2. gününde dikkat edilmesi gereken en önemli konu öğün saatlerinin bir önceki gün ile yaklaşık olmasıdır. Bu sayede vücudunuz besinlerin geleceği zamanı belirler ve bu yönde bir metabolizma hareketliliği oluşturur.

İkinci Gün Uyandığınızda

Ilk günde de belirttiğimiz gibi Sabahları uyandığınızda vücudunuza güzel bir günaydın mesajı vermek istiyorsanız mutlaka büyük bir bardak su içmelisiniz. 2. gün tüketeceğiniz su yanında 3- 4 adet ceviz tüketebilirsiniz. Bu sayede sabahın erken saatlerinde vücudunuzun tokluk seviyesini kontrol altına alırsınız ve enerjinizi yükseltebilirsiniz.  Ayrıca süt miktarının artması istiyorsanız bir gün önceden cevizleri bir sürahi suyun içerisine atarak sabaha kadar bekletebilir ve sabah bu suyu tüketebilirsiniz.

İkinci Gün Kahvaltısı

Emziren annelerin normal insanlardan daha çok kaloriye ihtiyacı olduğunu Bir önceki yazımızda belirtmiştik.  Bu nedenle Sabah kahvaltılarını atlamadan ve doyurucu bir şekilde yapmaya Özen göstermelisiniz. 2. gün kahvaltısında yaklaşık bir çay kaşığı sıvı yağ ile biber ve domates kavurması yapabilirsiniz. Bu kavurmayı yaparken 1 tatlı kaşığı sıvı yağ bir tavaya bıraklır ve az miktarda da su ilave etmelisiniz. Ardından biberleri küp küp doğrayıp babanıza atmalısınız.  Biberleriniz biraz kavrulduktan sonra içerisinde kabuklarını soyup küp küp doğradığınız domatesleri ilave etmelisiniz. Bu şekilde domatesleriniz pişinceye ve biberleriniz yumuşayıncaya kadar pişirmelisiniz. Çok az bir miktarda tuz ekleyip tüketebilirsiniz. Bunun yanı sıra ikinci gün kahvaltısında:

  • 6- 7 adet siyah zeytin
  •  2 dilim tam buğday ekmeği
  •  Kibrit kutusu kadar Light peynir

 tüketebilirsiniz.

İlk Ara Öğün

Emziren anneler ara öğünlerinde mutlaka çaya yer vermelidir. Ancak bu çay siyah çay değil bitki çayı olmalıdır. Diyetinizin 2. gününde ilk ara öğününüzde yeşil çay ya da kuşburnu çayı tüketebilirsiniz. Bununla birlikte enerjiniz arttırmak ve yokluğunuzu sağlamak için bir avuç badem tüketebilirsiniz.  Badem ödem söktürücü özelliği ile de kilo vermenize yardımcı olacaktır.

/resimler/2019-4/21/1427175708801.jpg

Öğle Yemeği

İkinci gün öğle yemeğinde eğer sebze yemeği yapmışsanız herhangi bir porsiyon kısıtı olmadan tüketebilirsiniz. Ancak sebze yemeği hazırlamamışsanız kendinize doyurucu ve besleyici özelliklere sahip bir çorba yapmalısınız.  Öğle yemeği için kabak çorbası ya da yoğurt çorbası doğru seçim olacaktır.  Tüm bunların yanında büyük bir kâse bol yeşillikten oluşan zeytinyağlı bir salata hazırlayarak yemeğinizi tamamlamalısınız.  Eğer bunların doyurucu olduğunu düşünüyorsanız salatanın içerisine bir avuç kadar ceviz veya badem ekleyebilirsiniz.

İkinci Ara Öğün

2. ara öğününüz hem tatlı ihtiyacınızı karşılamalı hem de sizi Tok tutmalıdır.  Bu nedenle bir bardak ayran ve bir dilim karpuz tüketebilirsiniz. Eğer karpuzun hızlı yoksa karpuz gibi bol sulu ve düşük kalorili bir meyve tercih edebilirsiniz.

/resimler/2019-4/21/1427338990371.jpg

Akşam Yemeği

2. günün akşam yemeğinde Öğleden kalan çorbanızı Doyana kadar tüketebilirsiniz. Ayrıca ödemlerinizi atabilmeniz için bir bardak bitki çayı da içmelisiniz. İkinci günün akşam yemeğinin biraz hafif olması sizi korkutmasın. Çünkü son bir ara öğünümüz daha olacak.

Üçüncü Ara Öğün

Son ara öğününüzde tok hissetmek için bir bardak ballı veya tahinli süt içebilirsiniz. Ayrıca Bunun yanında 2- 3 adet kuru kayısı tüketerek hem tokluk hissi yakalarsınız hem de sindirim sisteminizin hızlı çalışmasına yardımcı olabilirsiniz.  

 

 



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?