Emziren Anneler İçin 5 Günlük Detoks (3. Gün)

Emziren Anneler İçin 5 Günlük Detoks (3. Gün)

Detoksumuzun üçüncü günündeyiz. Artık yeni yeme düzenine alıştınız ve buradan sonrasının daha kolay olacağının farkındasınız. 5 gün sonunda bu işi başarı ile bitirdiğinizde kendinizi çok daha iyi hissedeceğinize emin olabilirsiniz...

Sizde geçtiğimiz ilk 2 günü başarı ile yaptınız ve üçüncü güne geldiyseniz büyük bir başarı yakaladınız demektir. Çünkü müjde yolu yarıladınız. Bu arada bebeğinizin uyuduğu saatlerde hareket yapmayı ve bol bol su içmeyi ihmal etmeyiniz.

Üçüncü Gün Uyanınca

Artık sizin için bir rutin haline gelmesi gereken günaydın suyunuzu içmelisiniz. Bu suyu bir önce ki günde belirttiğimiz gibi geceden içerisinde ceviz ıslayarak da hazırlayabilirsiniz. Bunu yapmış olsanız da olmasanız da mutlaka 4 ? 5 tane ceviz yemeyi ihmal etmemelisiniz.

Üçüncü Gün Kahvaltısı

Kahvaltılarınızın yanında hem bebeğinizin gün içerisinde ki huzursuzluğunu gidermek hem de ödem atmak için bitki çayı tüketmelisiniz. (Yeşil çay bu konuda imdadınıza yetişecektir) Ayrıca sabahları çok vakit harcamadan ama doyurucu bir öğün tüketmek istiyorsanız aşağıda vereceğimiz menü sizin için gayet ideal olacaktır. Üçüncü gün kahvaltısı:

  • İki adet haşlanmış yumurta
  • 7 ? 8 adet zeytin
  • 1 dilim tam buğday ekmeği
  • 1´er adet salatalık, domates ve yeşil biber
  • 7 ? 8 dal dereotu
  • 1 kibrit kutusunun yarısı kadar light peynir

İlk Ara Öğün

İlk ara öğününüzde hem metabolizmanızı hızlandırmak hem de tokluk hissinizi pekiştirmek için mutlaka 3 ? 4 adet kuru kayısı tüketmelisiniz. Kayısının bağırsak sağlığınız açısından önemli olduğunu da unutmamalısınız.

/resimler/2019-4/21/1432429152572.jpg

Öğle Yemeği

Üçüncü günün öğlen yemeğinde hem sizi besleyecek hem de ödemlerinizin gitmesine yardımcı olacak semizotu salatası hazırlayabilirsiniz. Semizotu salatasını hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler:

  • Semizotu
  • Yoğurt
  • Salatalık
  • 1 -2 diş sarımsak

Tüm malzemeleri derin bir kase içerisinde karıştırarak doyana kadar tüketebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak çok çok az bir miktar tuz ilavesi de yapabilirsiniz.

İkinci Ara Öğün

Bu ara öğün için lifli bir gıda tüketmelisiniz. İki gündür kuru meyveler yemekten sıkılmışsanız bu ara öğün için nohut haşlayabilir ve bu nohutu 1 tatlı kaşığı kadar sıvı yağ içerisinde sumak ve karabiberle kavurarak tüketebilirsiniz. Bu hem tok kalmanızı sağlayacak hem de bağırsak sağlığınızı olumlu etkileyecektir. Bu ara öğünde içecek ihtiyacı duyarsanız 1 bardak ayran veya 1 maden suyu içebilirsiniz.

/resimler/2019-4/21/1432595715489.jpg

Akşam Yemeği

Akşam yemeğinizde hem ödem söktürücü özelliği olan hem de çok hafif bir sebze yemeği ile sizlerlerleyiz. 2 adet orta boy patlıcanı közleyin ve kabuklarını soyun. Ardından bir avuç dereotu, 2 ? 3 adet yeşil soğan ve 1 ? 2 adet domatesi küp küp doğrayarak hepsini bir kaba boşaltın. Üzerine çok az zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı limon suyunu ilave ederek tüketin. Eğer yemek sizin için doyurucu olmayacaksa 1 dilim tam buğday ekmeğini de beraberinde tüketebilirsiniz.

Üçüncü Ara Öğün

Son ara öğününüzde hem sizin hem de bebeğinizin sağlıklı ve rahat bir şekilde uyuyabilmeniz için 1 bardak papatya çayı ya da rezene çayı tüketebilirsiniz. (Öğlen nohut yediğiniz için bu çaylar şişkinliğinizi de alacaktır)



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Yeni Hazine Bonoları ve Faiz Oranları Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Kadın Girişimciler İçin E-ticarette Başarılı Ürün Seçimi