Emziren Anneler İçin 5 Günlük Detoks (4. Gün)

Emziren Anneler İçin 5 Günlük Detoks (4. Gün)

Detoksumuzun dördüncü gününde sizler için birbirinden güzel yemekler seçtik. Sizde geride bıraktığımız 3 günde kendinizde ki farkı hissediyor musunuz? Bol bol su içmeyi unutmamanızı önererek dördüncü güne merhaba diyoruz.

Artık dördüncü güne geldiniz ve ödemlerinizin sizi terk ederken sütünüzün de arttığını fark ediyorsunuzdur. Bugünde hem hareketlerinizi aksatmamalı hem de bol bol su tüketmeye özen göstermelisiniz. Her öğünden sonra mutlaka büyük 1 bardak su içmeyi ve her saat başı su içmeyi unutmamalısınız. Ödemlerinizin hızlı atılabilmesi ve hızlı kilo vermeniz için suyun ve hareketli olmanın önemini ilk gün anlatmıştık. Bebeğiniz uyuduğu zaman aralıklarında 15 ? 20 dakikalık yürüyüşler yapabilir ya da evde basit egzersizlerden 10´luk setler yapabilirsiniz.

Dördüncü Gün Uyanınca

Diğer 3 günden de alışmış olacağınız üzere güne ceviz suyu ve yanında 3 ? 4 adet cevizle başlayabilirsiniz. Detoksumuz bittikten sonra da sabahları bu rutine devam edebilirsiniz.

Dördüncü Gün Kahvaltısı

Kahvaltıların güzel olması, yeni güne iyi bir başlangıç yapmanızı sağlayacaktır. Bu nedenle kahvaltılarda sevilen gıdaları kendi tüketebileceğiniz hale getirip tüketmeye çalışabilirsiniz. Dördüncü günün kahvaltısında sizler için çok sevdiğiniz bir kahvaltılık olan menemen yer alıyor. Menemeninizi isteğe bağlı olarak yumurtalı ya da yumurtasız yapabilirsiniz. Ancak yumurtalı yapacaksınız 3 adet domates kullanmalı, yumurtasız yapacaksınız ebatına göre 4 ya da 5 adet domates kullanmalısınız. Menemeninizin içerisinde 2 ? 3 adet yeşil biber ekleyebilirsiniz. Menemende çok çok az tuz kullanabilirsiniz. Bunun yanında:

  • 7 ? 8 adet zeytin
  • 1 dilim tam buğday ekmeği
  • 1 kibrit kutusu light peynir
  • 1 bardak çay (İsteğe göre seçebilirsiniz. Eğer siyah çay ise çok çok açık olması gerektiğini unutmamalısınız)

İlk Ara Öğün

İlk ara öğününüzde hem tok kalmanızı sağlayacak hem de yağ yakıcı etkisi herkes tarafından bilinen kimyon çayı içmelisiniz. Tabi çayınızın yanında 1 avuç badem ya da fındık tüketmeyi de ihmal etmemelisiniz.

/resimler/2019-4/21/1434567749038.jpg

Öğle Yemeği

Dördüncü günün öğle yemeğinde hem besleyici özelliği yüksek olan hem de herkesin sevdiği bir yemek olan kısır var. 1 çay bardağı ince bulgur ile hazırlayacağınız kısırın sadece salçasını çok az bir yağ ile kavurmalısınız. İçerisine istediğiniz ölçüde yeşil soğan, marul, dereotu ve maydanoz ekleyebilirsiniz. Baharat olarak yine tuzdan kaçınıp kekik, karabiber ve sumak tercih edebilirsiniz.

İkinci Ara Öğün

Sabah ve öğle yemekleriniz yeteri kadar tatminkar ve doyurucu olduğu için ikinci ara öğününüzde sadece 1 bardak tahinli süt içmeniz yeterli olacaktır.

/resimler/2019-4/21/1435210249541.jpg

Akşam Yemeği

İlk iki öğünümüzde yeteri kadar karbonhidrat aldığımız için akşam yemeğini hafif tutmakta fayda vardır. Bunun için akşam yemeğinde bir kase yeşillik salatası sizin için yeterli olacaktır. Eğer salatanın doyuruculuğu az geliyorsa içerisine bir miktar lor peyniri ya da bir avuç ceviz, fındık, badem gibi kuruyemişler ekleyebilirsiniz.

Üçüncü Ara Öğün

Üçüncü gününüzün akşam yemeği çok hafif olduğu için uyumadan sizi tok tutacak besinlere ihtiyacınız olacaktır. Bu nedenle bir kase yoğurt içerisine 1 tatlı kaşığı sumak ekleyerek son öğününüzü tüketebilirsiniz. Üstelik sumak ödem söktürücü özelliğe sahiptir.



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?