Eşler Arasındaki Para Tartışmasını Sonlandırma Yolları

Eşler Arasındaki Para Tartışmasını Sonlandırma Yolları

Bu tartışmalar ekonomik, sosyal, kültürel, politik olarak birçok maddede incelenmekte ve çiftlerin arasında ki uyuma çok büyük zararlar vermektedir

Eşler arasında birçok tartışma konusu yaşanmaktadır. Bu tartışmalar ekonomik, sosyal, kültürel, politik olarak birçok maddede incelenmekte ve çiftlerin arasında ki uyuma çok büyük zararlar vermektedir. Bu tartışmalardan birisi de ekonomik konulardan birisi olan para konularıdır. Yapılan araştırmalar sonucunda eşler arasında en çok kavga sebeplerinden birisi olan para konusunda büyük sorunlar çıkmaktadır. Eşlerin araştırma sonuçlarının verilerine göre yüzde 30’u ay içerisinde en az bir defa para ile ilgili bir konudan kavga ettiği ve bunların yüzde 75’inin ise finans ile ilgili problemlerin çözümlerinde yaşadığı tespit edilmiştir.

Peki, eşler arasında yaşanan para tartışmasını sonlandırmanın yolları nelerdir?

Tartışmalarının odağında olan sorunlardan birisi de eşe haber verilmeden yapılan harcamalardır. Yüzde 70 gibi hiç azımsanmayacak bir oranda bu sorun yaşanmaktadır. Bu sorunun çözümü için yapılması gereken tek şey eşinize karşı dürüst olmaktır. Maddi durumlarda eşinize karşı açık davranmak ve yapılan her şeyin onun bilmesini sağlamak karşılıklı güven açısından çok önemlidir.

Bir diğer tartışma odağı da evlilik ve düğün öncesi yapılan harcamaların içinde bulunan süreçtir. Evlilik ve düğün öncesi birçok harcama yapılmaktadır. Siz eşiniz ile birlikte bu süreci ortak şekilde finanse etmez ve bilgi dahili olmadan ek harcamalar gerçekleştirirseniz bu da daha ilk günlerden büyük güvensizliklere yol açacak ve maddi tartışmaları başlatacaktır.

Eşler arasında gelecek çok önemlidir ve bu yüzden ömrünüzün sonuna kadar beraber olmayı planladığınız insan ile emeklilik planlarınızı şimdiden konuşmanız çok doğru bir adım olacaktır. Şimdiden sonraki yılların planını oluşturmak ve ufak ufak kenara para ayırmak maddi sıkıntılar konusunda oluşabilecek tüm tartışmaları sonlandırabilir.

Kirada oturan insanlar her ay belli bir miktar kira parası vermektedir ve bu kira parası aile bütçesinden çıktığı için bazı sıkıntıları beraberinde getirecektir. Bunun için yapmanız gereken eğer kirada oturuyor ve bir ev sahibi olmak istiyorsanız elinizi taşın altına koymanızdır. Elinizi taşın altına koymak sadece tek taraflı olan bir şey değildir, bunu eşinizle birlikte ortak bir şekilde konuşup oluşturmanız çok daha sağlıklı olacaktır. Bu oluşturacağınız ortak hedef sayesinde de hem bir ev sahibi olma imkânına sahip olabilirsiniz hem de maddi konularla ilgili sorunlardan uzak bir hayat geçirmeyi sağlayabilirsiniz.

Gelir ve giderleri belli bir havuzda toplayıp, bu havuzdan ortak bir bütçe oluşturabilirsiniz. Ortak bütçe sayesinde de giderlerinizi eşiniz arasında bölüştürebilirsiniz. Yani kira parasını siz verirken, bölüştürme sonucunda eşiniz de mutfak ve fatura giderlerini üstlenebilir. Bu sayede ortak bir havuzdan ortak ödemeler oluşur kalan miktarla da eğlence gibi masraflara bütçe ayrılabilir.

Eşler arasında en önemli kavram karşılıklı olan güven duygusudur. Bu yüzden ekonomi başta olmak üzere tüm konularda o güven duygusu oluşturmalıdır. Güven duygusu oluşan çiftler büyük tartışmalar yaşamaz yaşasalar bile kısa bir sürede onu çözüme kavuştururlar.



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?