Ev Hanımlarına Kendi İşlerini Kendileri Kurabilmeleri İçin Faizsiz Kredi Yardımı

Ev Hanımlarına Kendi İşlerini Kendileri Kurabilmeleri İçin Faizsiz Kredi Yardımı

Kadın girişimcilerin iş hayatında daha aktif olabilmeleri için Çalışma, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı faiz kredi imkanı sağlıyor. Peki bu imkanlardan kimler, nasıl yararlanabilir?

Ev kadınlarına kendi işlerini kurmaları için sıfır faizli kredi desteği Çalışma, aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından veriliyordur. Toplam da 150 bin Türk Lirasına kadar destek sağlıyor olan KOSGEB, 100 bin Türk Lirası faizsiz olmak üzere kredi imkanı sunmaktadır. KOSGEB, ev hanımlarını da iş hayatına katmak istemekte olduğu için yardım etmektedir.

Çalışma, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ev hanımlarına iş hayatına girebilmeleri için destek amacıyla faizsiz kredi vermektedir. Bakanlık ev hanımlarına girişimci kredisi ismi altında 15 bin TL kredi vermektedir. Sıfır faiz olarak verilmiş olan bu kredi kendi işini kurmak isteyen girişimci ruhlu kadınların iş kurabilmesini sağlamak amacı ile verilmektedir. Verilen bu kredinin bakanlığa geri ödemesi 2 yıl sonra başlamaktadır. Kredi başvuruları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılmaktadır. Verilen kredi 8 senede geri ödenmektedir. 15 bin TL lik kredinin ilk ödemesi 2 yıl sonra başlamaktadır. Ev kadınlarının iş kadını olmasını destekleyen krediye nasıl başvurulacağı ve başvuru için gereken belgelerin neler olduğu merak ediliyor.

 KOSGEB İşyeri Açma Desteği Kadınlara Veriliyor Mu?

KOSGEB girişimci kadınlara iş yeri açma desteği İşkur ile birlikte ortak bir hizmet olmakla birlikte kadınlara da verilmektedir. İş kurmak isteyen girişimci kadınlara 50 bin Türk Lirasına kadar hibe verilmektedir. Sıfır faizli bir şekilde veriliyor olan bu girişimci kredisini aynı şekilde iş yeri sahibi olup büyüten kadınlar için de 100 bin Türk Lirasına kadar sıfır faizli kredi imkanı sunulmaktadır. Devlet desteği ile birlikte verilmiş olan bu krediler ev kadınlarının iş hayatlarına atılması ve Türkiye ekonomisine ve ev ekonomisine katkı sağlaması için yapılmaktadır. KOSGEB ev kadınlarına verdiği desteği p den €e kadar çıkarmıştır. Ev kadınlarına destek biraz daha fazladır. Kendi işini kurmak isteyen ev kadınlarına   oranında daha fazla destek sağlanmakta ve 32 saat süren uygulamalı girişimcilik kursuda verilmektedir. Verilen kursun ardından ev kadınları öncesinde hazırladıkları iş planını sunmaktadır. Onaylanan her bir iş planı için 50 bin TL hibe verilmektedir.

Kimler KOSGEB Desteği Alabilir?

Her sene beş bin vatandaşa verilen KOSGEB desteğini kendi işini kendileri kurmak isteyen ev kadınları da alabilmektedir. 2500 tanesi kadın olan bu destek sayesinde ev kadınları iş hayatlarına atılabilmektedir ve kendi işinin patronu olabilmektedir. İstedikleri iş alanında iş kurabilen kadınların ilk olarak iş planlarını sunması ve bu planların onaylanması gerekmektedir. Onaylanmış olan bütün planlar için kadınlara elli bin TL hibe verilir ve sonrasında verilmiş olan 100 bin TL kredi sıfır faizli bir şekilde geri ödenmektedir. İlk ödemesi de iki yıl sonra başlamaktadır.

KOSGEB  Kendi İşini Kurmak İsteyen Kadınlara Ne Kadar Destek Veriyor?

Ev hanımı olan kadınların iş kurmasına destek veren KOSGEB 150 bin TL veriyor. 50 bin TL bağış parası olarak kadınlara destek veren KOSGEB geri kalan 100 bin TL 0 faizsli kredi olarak vermektedir. Bu kredinin ödemesi 2 yıl sonra başlamaktadır. Bu krediden yararlanmak isteyenlerin bazı şartları yerine getirmiş olması gerekiyor. KOSGEB’e başvuranlar ilk başta 32 saat süren bir eğitimden geçmektedir. Girişimcilik kursu adı verilen bu eğitimin sonunda kadınlar kendi iş planlarını hazırlar ve sunarlar. Onaylanan iş planları için bağış desteği ve faizsiz kredi desteği sağlanmaktadır. Kimler KOSGEB Hibesi Alabilir?

KOSGEB’e başvurup o başvurusu onaylanmış olan kişiler ilk olarak KOSGEB tarafınca veriliyor olan eğitimlere girmek zorundadır. 32 saatlik süren bu eğitimlerden sonra kendi iş planlarını sunmuş olan vatandaşların sundukları iş planları onaylanırsa KOSGEB hibesi verilir. Tamı tamına 150 bin TL destek verilmektedir. Bağışı alabilecek belli başlı sektörler vardır.

O sektörler şunlardır:

Makine ve ekipmanların kurulumu ve onarımı Suyun toplanması, arıtılması ve dağıtılması İçeceklerin imalatı Giyim eşyalarının imalatı Bina inşaatı Özel inşaat faaliyetleri Kağıt ve kağıt ürünlerinin imalatı Kimyasalların ve kimyasal ürünlerin imalatı Ana metal sanayii Bilgisayar, elektronik ve optik ürünlerin imalatı Gıda ürünlerinin imalatı

KOSGEB Başvuru Şartları Nelerdir?

İş kurmak isteyen ve iş planı onaylanan vatandaşlara destek sağlayan ve 150 bin TL tutarında destek veren KOSGEB için başvuru şartları yer almaktadır.

Şartlar şunlardır:

-29 yaşından küçük olmak -İşletmenin 3.dereceye kadar bir akrabadan devir alınmamış olması -Mevcut bir işletmeye veya mesleki faaliyete sonradan dahil olunması.

KOSGEB’e Nasıl Kayıt Olunur?

 KOSGEB kayıtları intenet sitesi üzerinden yapılmaktadır. KOSGEB’e kayıt olmak için ilk olarak intenet sitesine girmeniz gerekmektedir. Daha sonra intenet sitesinde yer alan Kayıt İşlemleri kısmına tıklayarak kaydınızı yapmalısınız. Daha sonra Kobi beyannamesi kısmını doldurmalısınız. Bu kısım en önemli kısımdır. İşletmelerin KOBİ statüsünde olup olmadığı bunun sayesinde belli olur. Kayıt işlemlerini doldurduktan sonra sisteme kullanıcı adınız ve şifreniz ile giriş yapmanız gerekiyor. Giriş yaptıktan sonra ekrana bir form gelecektir. O formu eksiksiz doldurmalısınız. Formunuzu doldurduktan hemen sonra doldurduğunuz formunuzu en yakın KOSGEB kurumuna göndermeniz gerekmektedir. Yolladığınız başvuru formlarını incelendikten sonra onaylanıp onaylanmadığı bilgisi size verilecektir. KOSGEB kursundan sonra yapacağınız iş planı en önemli noktadır. Bu plan onaylanırsa KOSGEB desteğinden yararlanabilirsiniz. 1 senelik detaylı bir iş planı hazırlamanız gerekmektedir.

KOSGEB Hibesi Nasıl Alınır?

Ekonomiyi yeniden canlandırmaları için başvurusu onaylanan vatandaşlara destek veren KOSGEB, devlet desteğini de kendi bünyesinde barındırır. 50 bin TL bağış veriyor olan KOSGEB’in bu desteğini alabilmek için ilk olarak KOSGEB’e başvurmanız gerekmektedir. Daha sonra eğitimi geçmeniz ve iş planınızı sunmanız gerekir. İş planınız onaylanırsa KOSGEB hibe desteği size verilecektir. Kosgeb hibesi 18 ile 30 yaş arasında bulunan vatandaşlara verilmektedir.

Hangi Bankalar Kobi Desteği Vermektedir?

Vatandaşa verilen Kobi desteği 9 banka üzerinden verilmektedir. Kobi desteği veren bankalar şunlardır: Qnb Finansbank, Halk Bankası, İş Bankası, Vakıflar Bankası Akbank Ziraat Bankası, Garanti Bankası, Yapı Kredi Bankası, Denizbank.

KOSGEB Girişimcilik Belgesi

KOSGEB Girişimcilik belgesi almak isteyen insanların ilk önce Kosgeb tarafınca verilen eğitimlere katılıyor olması gerekmektedir. Verilen eğitimlere katılıp tam anlamıyla eğitimlerini tamamlayan gençlere belge verilmektedir. Girişimcilik belgesi için e-devletten başvuru yapılmalıdır. E-devlet sistemine giriş yapmak isteyen vatandaşların e-devlet şifresinin olması gerekir. E-devlet şifresi olmayanlar şifrelerini PTT lerden 2 TL karşılığında alabilir. Şifrenizi aldıktan sonra kimlik numaranız ve şifrenizle sisteme giriş yapıp KOSGEB ile ilgili başvuru belgelerinizi doldurabilirsiniz.



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?