Evde Çalışanlar İçin Verimli Olmalarına Yardımcı Öneriler-

Evde Çalışanlar İçin Verimli Olmalarına Yardımcı Öneriler-

Evde Çalışanlar İçin Verimli Olmalarına Yardımcı Öneriler


Birçoğunuzun hayali Sabahları uyanma problemi yaşamadan, resmi kıyafetler giymek zorunda kalmadan, kahvaltısını rahatça yapıp evde çalışmaktır. Üstelik bu sayede hem zamandan hem de yol masraflarından da tasarruf etme şansı elde edersiniz. Ancak evde çalışmanın da getirdiği birçok dezavantaj vardır.  Bunlardan en temeli Verimli bir çalışma ortamı elde edememektir. Bir örnek verecek olursak; evinize yatıya gelen bir misafir olduğunda çalışma saatleriniz içerisinde evinizi verimli olarak kullanamazsınız.  Çocuklarınız evdeyken sizi rahatsız etseler bile bu duruma bir çözüm üretmeniz çok zordur. Peki evde çalışanlar bu gibi Problemleri nasıl aşabilirler? Gelin hep birlikte inceleyelim.


1.Günlük Görev Listesi

Kendinize günlük görev listesi hazırlamak sizi çalışmaya daha çok motive edeceğinden önünüzü görmenizi kolaylaştırır.  Ancak bu planı yaparken mutlaka gerçekçi olunmalıdır. Ayrıca görev listenizde yer alan maddeleri yerine getirdikçe işe karşı isteğiniz de artacaktır.


2.Bulut Hesaplar Edinin

Ev ortamında çalışırken birçok farklı sebepten ötürü masanızdan ayrılabilir ve yaptığınız işi unutabilirsiniz.  Bunun yanı sıra özellikle çocuk sahibi olan kişiler önemli belgelerini kaybedebilir. Tüm bunların önüne geçmek için bir bulut hesabı açmalı ve önemli belgelerinizi burada muhafaza etmelisiniz.


3.Kıyafetlere Özen Gösterin

/resimler/2018-12/20/1019459842036.jpg

 

İşlerinizi belirli bir rutin içerisinde iletirseniz mutlaka başarıyı elde edersiniz.  Bunun için evde dahi çalışıyor olsanız mutlaka günlük bir Rutin oluşturmalı ve buna uyum sağlamalısınız.  Bu nedenle her sabah işe gidiyormuş gibi erken kalkıp duş almak ve özenli şekilde giyinmek kendinizi işe hazırlamanıza yardımcı olacaktır.  Bu sayede bilinçaltınızda evinizi bir ofis gibi düşünüp, çalışmalarınızın verimini arttırabilirsiniz.


4.Çevrenizin İşinizi Engellemesine Müsade Etmeyin

Evinizde çalışıyor olmanız sizin iş yapmadığını anlamına gelmez. Bu nedenle eğer çalışma saatleriniz arasında yakınlarınızdan ya da Arkadaşlarınızdan sizi görmeye gelen olursa onları nazikçe reddetmeli ve görüşmelerinizi Hafta sonuna ertelemelisiniz.


5.Evde Olmak Zorunda Değilsiniz

Freelancer olarak çalışan birçok kişi çalışmalarını ev dışında yürüttüklerini ve bu şekilde daha başarılı olduklarını söylüyorlar.  Rutin olarak gittiğiniz bir ofisinizin olmaması sizin evde çalışmak zorunda olduğunuz anlamına gelmiyor.  Siz de verimli olabileceğini düşündüğünüz birkaç mekan belirleyerek bu mekanlarda çalışabilir ve bu sayede çalışma zamanınızı günlük hayatınızdan ayırabilirsiniz.


6.Rahatlık Başarıda Etkilidir

İşlerinizden istediğiniz verimi alabilmeniz için çalışma ortamınızın mutlaka rahat olması gerektiğini unutmayın. Evinizde kendinize ait küçük bir ofis ortamı oluşturan.  Bu ortamı oluştururken hem ihtiyaçlarınızı karşılayacak hem de sizi rahat hissettirecek ürünleri tercih edin. Eğer uzun süre masa başında oturmanın gerekiyorsa bir ofis sandalyesi satın almak ileri süreçte birçok problemin önüne geçecektir.

/resimler/2018-12/20/1021078593605.jpg


7.Evde Değilmişsiniz Gibi Davranın

Çalışma saatleriniz içerisinde evde değilmiş gibi davranmak dikkatinizin dağılmasına engel olur ve uzun süre işinize konsantre olabilirsiniz. Ev telefonunuza ya da kapınıza çalışma saatlerinde cevap vermeyerek bu disiplini sağlayabilirsiniz.


8.Evde Olmanın Tadını Çıkarın

Birçok dezavantajı olsa da çalışmak istemediğimiz anlarda kendinize izin verebilir ve evde olmanın tadını çıkarabilirsiniz.  Ancak sürekli olarak bu izni yapmamak için oluşturacağınız çalışma programınızı bazı günleri boş bırakarak kendinizi ödüllendirebilirsiniz ve evde çalışmanın tadını çıkarabilirsiniz.

 

 



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?