Evde Hazırlayabileceğiniz Yüz Bakım Maskeleri

Evde Hazırlayabileceğiniz Yüz Bakım Maskeleri

Evlerimizde bulunan doğal ürünlerle hazırlayabileceğimiz doğal yüz bakım maskeleri

Cildinizin canlı ve nemli bir görünüm elde etmesi için kolay bir şekilde evlerimizde bulunan malzemeler eşliğinde doğal maskeler elde edebiliriz. Cildimizi düzenli olarak temizlemek ve nemlendirmek cilt sağılığı için çok önemlidir. Bu işlemleri yaparak cildinizin nemli kalmasını ve cilt bariyerinin güçlü olmasını sağlayabilirsiniz. Kozmetik ürünleri arasında yer alan yüz maskeleri günlük bakım rutinlerimizi güçlendirmek ve desteklemek için önemli bir bakım yöntemidir. Evde doğal maskeler hazırlayabilir ve bunu büyük bir keyifle uygulayabilirsiniz.

Evde hazırlayabileceğiniz doğal yüz maskeleri

Aloe Vera Maskesi

Akneli ve sivilceli bir cilt ile mücadele ediyorsanız evde kolay bir şekilde aloevera kullanarak bu sorundan kurtulabilirsiniz. Birçok kozmetik ürünün vazgeçilmez kaynağı olan Aloevera cilt bakım ürünleri arasında da önemli bir yere sahiptir. Evlerimizde kolay bir şekilde yetiştirebileceğimiz aloevera bitkisini yüz maskesi olarak kullanabiliriz. Aloevera jelinin içerisine elma sirkesi ile bir karışım elde edip cildimiz için maske oluşturabiliriz. Elma sirkesinin içerisinde var olan antiseptik özellik cildinizdeki kir ve yağdan kurtulmanız için uygulayabileceğiniz yüz maskesine destek sağlayabilir. Aloevera jelinin içerisinde koyacağınız bir yemek kaşığı Elma sirkesi oluşturacağınız yüz maskesiyle cildinizdeki kir ve yağ kalıntıları arındırmanızda size yardımcı olabilir. Bir diğer yöntem ise aloevera jelinin içerisine esmer şeker ekleyip dairesel bir ovalamayla cilde masaj yaparak ölü derilerden kurtulma yöntemidir.

Zerdeçal maskesi

Ciltte oluşan güneş lekeleri ve sivilceler için uygulayacağınız bir diğer maske ise zerdeçal maskesidir. Zerdeçal günümüzde kullanılan birçok faydası olan vazgeçilmez bir bitkidir. Her mutfakta bulabileceğimiz zerdeçal özellikle Uzakdoğulu kadınların kullandığı bir bakım ürünüdür.  Zerdeçal ile birçok farklı doğal bileşenle maskeler hazırlayabilir ve bunu gönül rahatlığıyla yüzünüze uygulayabilirsiniz. Uygulayacağınız maske cildinizi nemlendirmenin yansıra birçok olumlu fayda sağlamaktadır.

Evde uygulayabileceğiniz Doğal yüz maskesi için2 tatlı kaşığı Zerdeçal tozunu alovera veya süt ile birlikte macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Elde etmiş olduğunuz karışımı yüzünüze masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Uygulanan bu maskenin içerisinde kullanacağınız malzemeler farklılık gösterebilir. Bu maskeyi yoğurt veya bal ile de uygulayabilirsiniz. Cildin çok kuru olma durumuna göre de zeytin yapı veya badem yağı da eklenebilmektedir.

Yoğurt Maskesi

Yoğun bir iş temposunun ardından çevresel faktörleri de göz önünde bulundurduktan sonra cildiniz soluk ve yorgun görünüyorsa Evde kolay bir şekilde uygulayabileceğiniz doğal bir maske var.  Yoğurt maskesi ile cildinize canlılık kazandırabilirsiniz.1 yemek kaçığı yoğurda 1 tatlı kaşığı kadar bal ekleyip yulaf ezmesi ile karıştırıp doğal bir maske elde edebilirsiniz. Bu maskeyi yüzünüze masaj yaparak uyguladığınız takdirde cildiniz gereken nemi kazanacak ve canlı bir görünüm elde edecektir. Uyguladığınız maskeyi 10 dakika boyunca beklettikten sonra durulamanız yeterli olacaktır.

Avokado Maskesi

Cildimiz için en önemli şey yeterli miktarda nemin olmasıdır. Cilt gereken nemi koruyamadığı taktirde bir çok sorunla karşılaşabilir. Avokado maskesi ile cildinize nem desteği sağlayabilir ve olası sorunların önüne geçebilirsiniz. Bir avuç yulaf ezmesini püre haline getirdiğimiz avokado ile karıştırıp içerisine bir yemek kaşığı bal ekledikten sonra elde ettiğimiz karışımı yüzümüze masaj yaparak uygulayabiliriz. Yaklaşık 10 dakika boyunca beklettikten sonra durulayabiliriz.

Yüz maskesi kullanırken dikkat edilmesi gerekenler

Evde kolay bir şekilde hazırlayacağımız maskeler her ne kadar doğal ürünler olsa da cildiniz bazı bileşenlere tepki verebilir. Maskeleri uygularken içerisinde bulanan bileşenlere karşı alerjiniz olup olmadığa dikkat göstermekte fayda vardır.

 

 



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?