Evin Havasını Temizlemeye Yardımcı Bitkiler

Evin Havasını Temizlemeye Yardımcı Bitkiler

Dışarıdaki havayı değiştirme şansımız olmasa da evimizin havasını saran kanserojen kimyasal maddeleri evimizde yetiştireceğimiz süs bitkileri ile temizlememiz mümkün. Hadi şimdi birlikte evimizin havasını temizlemek için hangi süs bitkilerinden nasıl faydalanacağımıza göz atalım.

Philodendron, Yeşil Örümcek Bitkisi, Barış Çiçeği

Dekorasyon olarak da evin tüm odalarında tercih edilebilen philodendron, yeşil örümcek bitkisi ve barış çiçeği evinizin havasını temizlemekte büyük rol oynamaktadır. Çok fazla ışığa ihtiyacı olmaması nedeniyle bu bitkiler, her evde ve her odada tercih edilebilir. Evinizin odasına yerleştirdikten itibaren sizde odanızın daha fresh bir havaya sahip olduğunu kısa sürede göreceksiniz. Ayrıca Philodendron su buharı salarak odanızın nem dengesinin sağlanmasına yardımcı olur.

 

Kurdele Çiçeği

Birçok Evde yetiştirilen kurdele çiçeği havada bulunan karbon monoksit ve formaldehit ile beslenir.  Özellikle küçük çocuğu olan evlerde kullanılması önerilir. Havada bulunan alerjen maddeleri yok ederek havayı temiz ve solunabilir bir hale getirir. Özellikle çok yoğun yerlerde oturan ve evlerinde fark etmeden karbon monoksit soluyan kişiler evlerinde kurdele çiçeği yetiştirerek havadaki karbon monoksitten 100'de 96 oranında kurtulabilir.

 Kaynana dili bitkisi de kurdele çiçeği ile aynı işlevi yerine getirmektedir. Ancak kaynana dilinin koridor gibi az Isıtılan odalarda yetiştirilmesi gereklidir.

Birçok kişi yatak odasında bitkiler geceleri karbondioksit salgılar mantığı ile bitki bulundurmaktadır. Ancak unutulmamalıdır ki bitkiler gece karbondioksit salgılasalar da bu gündüz salgıladıkları oksijenin yanında çok küçük bir miktardır. Üstelik gün boyu odanızın havasını temizleye ve nem dengesini sağlarlar. Sizde yatak odanızda ve evinizin diğer bölümlerinde havayı temizleyen bitkileri tercih ederek evinizin havasını temizleyebilirsiniz.



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?