Facebook’un kripto parasını beklerken Walmart’ın ki geliyor!

Facebook’un kripto parasını beklerken Walmart’ın ki geliyor!

Geçtiğimiz aylarda dünyanın en büyük şirketlerinden olan Facebook kripto parasını çıkaracağını duyurmuştu

Geçtiğimiz aylarda dünyanın en büyük şirketlerinden olan Facebook kripto parasını çıkaracağını duyurmuştu. Bu açıklamanın ardından ABD’li dev perakende şirketi Walmart da kendisine ait kripto para çıkarmak için yetkili yerlere patent başvurusunda bulunduğunu açıkladı.

Facebook’un çıkaracağı kripto parası Libra dünyada çok büyük bir yankı oluşturmuş ve herkesin gözü Libra’ya çevrilmişti. Ancak ABD’nin ve dünyanın en büyük perakende şirketi Walmart’da kripto para çıkarmak için ilk adımı attığını açıkladı. Basına düşen bilgiler ışığında Walmart’ın çıkaracağı kripto parası Amerika doları destekli olarak piyasada olacak.

0190236564 sayılı “Blockchain tabanlı Dijital Para Birimi için Sistem ve Yöntem” adında bir patent başvurusu gerçekleştiren perakende devinin bu başvurusu 1 ağustos günü Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Ticari Marka Ofisi olan USPTO tarafından resmi bir şekilde yayınlandı. USPTO, Walmart’ın kripto para için yaptığı patent başvurusunda “Bir dijital para birimini geleneksel bir para birimine bağlayarak bir kripto para birimi oluşturmak, bir dijital para biriminin bilgisini bir Blockchain bloğuna depolamak, bir dijital para birimini satın almak ya da ödeme aracı olarak kullanmak.” Açıklamalarına yer verdiğini belirtti.

Walmart’ın çıkaracağı kripto para sayesinde Walmart ile işbirliği yapan perakendeciler başta olmak üzere ortaklarda kolay bir şekilde depolama hizmetinden faylanabilecek ve kripto paradan normal paraya veya normal paradan kripto paraya dönüşümlerini yapabilecekler. Amerikan doları destekli olarak piyasa da olacak olması da para yatırma ve para çekme konularını son derece kolaylaştıracağını gösteriyor. Dijital paraların hızlı bir şekilde artmaya devam ettiği bugünlerde dev şirketlerin yaptığı bu ataklar ile 2020 yılının dijital para yılı olacağı konusunda konuşmalar her geçen gün daha da artıyor.

 

 

 



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?