Girişimciler İçin Sosyal Medyayı Etkin Kullanma Yöntemleri

Girişimciler İçin Sosyal Medyayı Etkin Kullanma Yöntemleri

Girişimciler için kısa sürede çok fazla insana ulaşmak bir hayli önemlidir. Bu nedenle sosyal medyanın doğru ve etkin kullanılması gereklidir.

Girişimciler sosyal medya sayesinde hedef kitlelerine daha çabuk ulaşıyorlar ve bu hedef kitlesinden potansiyel müşteriler yaratıyorlar. Her girişimci tarafından kullanılan sosyal medyayı eğer daha etkili, düzenli ve profesyonel şekilde kullanmayı başarırsanız rakiplerinizden bir adım önde olacaksınız. Bu nedenle sosyal medyada hedef kitlenizin beklentilerini iyice analiz edebilmeniz, onları etkileyen püf noktaları bilmeniz ve sosyal medyanın tüm kanallarına hakim olmanız gerekiyor. Biz de siz girişimciler için sosyal medyayı etkin kullanma yöntemlerine dair bir derleme yaptık.

Hedef Kitlenizi Belirlemede Net Olun

Sosyal medyada sıran veya sizin ürün veya hizmetlerinize ilgi duymayan kişiler yerine tam hedef belirlenerek potansiyel müşteriler hedef haline getirilmelidir. Bazı kişilerin takipçi sayıları yüksek olabilir, ancak sizin girişimize ilgi duymuyorlarsa sizi başarıya götürmede bir yardımları olmayacaktır. Bu nedenle kendinizden emin olmalısınız ve hedef kitle olarak belirlediğiniz kişilerin beklentilerini karşılayacak paylaşımlar yapın. Takipçilerinizde kaliteli, profesyonel ve beklentilerini en iyi karşılayacak şekilde bir izlenim bırakın. Bu sizi çok daha kolay yoldan başarıya götürecek ve etkili sosyal ağlar kullanmanızı sağlayacak.

Hangi Sosyal Medya Mecralarını Kullanmalı?

/resimler/2019-2/19/1802514673162.jpg

 

Günümüzde kullanıcıları milyonları geçen sosyal paylaşım ağları bulunmakta. En fazla bilinenleri Facebook, Twitter, Instagram gibi mecralar olsa da her geçen gün birçok yeni sosyal paylaşım sitesi çıkıyor ve kullanılabilecek ağlar genişliyor. Sosyal medyada hangi mecrayı kullanacağınızı seçerken potansiyeli yüksek olan ve etkili bir iletişim sağlayan bir mecrayı seçmeniz sizin için daha doğru olacaktır. Her sosyal medya hesabında aynı başarıyı sağlamanız mümkün değildir. Bu nedenle tüm sosyal medya hesaplarında aynı anda görünüp dikkat çekmeyi planlamak yerine, en etkili olabileceğiniz hesabı ya da hesapları seçip paylaşımlarınızı oradan yapmak daha doğru olacaktır.

Sosyal Medyayı Kullanırken ?´Doğru Mesaj´´ Tekniğini Kullanın

Sosyal medyayı kullanırken sürekli ürünlerinizi veya hizmetlerinizi övmeyin. Bu durum bir süre sonra takipçilerinizi sıkacaktır ve sizi takibi bırakacaklardır. Şirketinizin kalitesinden veya potansiyelinden bahsetmek yerine, ürün ve hizmetlerinizle ilgili haberlere, yaptığınız yeniliklere ve bunlara yapılan kullanıcı yorumlarına yer vermeniz daha dikkat çekici olacaktır. Müşterilerinizin beklentilerini karşılayacak şekilde hazırladığınız paylaşımlarınız sadece metinler ve resimlerle sınırlı kalmamalıdır. Grafik, GIF ve video gibi diğer paylaşım tekniklerinden de yararlanabilirsiniz.

Stratejiniz Önce Dinle, Sonra Anla, En Son Cevap Ver Olsun

Sosyal medya üzerinden gerçekleşen iletişim kısıtlıdır. Yüz yüze iletişime geçmek gibi değildir. Takipçileriniz potansiyel müşterilerinizdir ve bu nedenle size sorular soracak ve sizden detaylı cevaplar bekleyeceklerdir. O takipçiyi, yani potansiyel müşteriyi, bu noktada sizin müşteriniz olması için ikna etmeniz gerekmekte.

Sosyal Medyayı İyi Gözlemleyin

Sosyal medyanın kendine özgü olan bir dalgalanması vardır. Zaman zaman öyle dönemler olur ki paylaşımların şekli, konsepti ve manası çeşitli değişimler geçirir. Bir gün popüler olan paylaşım türleri ertesi gün değişir, yerini başka mecralara bırakır. Bu döngüyü iyi takip etmelisiniz ve takipçilerinizi sıkmayacak şekilde buna yönelik paylaşımlarda bulunmalısınız. Eğer birden çok sosyal medya hesabına sahipseniz her sosyal medya hesabının konseptine hakim olun ve buna yönelik paylaşım yapın. Örneğin Instagram üzerinden paylaşım yaparken ard arda, uzun paylaşımlar yapmak tercih edilmez. Instagram´da paylaşım yaparken az görselle çok şey anlatabilmeyi başarmak gerekir. Görsele ağırlık verin ve paylaşım süreleriniz arasında mutlaka zaman bulunsun. Youtube kanalını kullanıyorsanız eğer ürününüzü/hizmetinizi anlatan videolar çekip paylaşabilirsiniz. Bu videoları ise Instagram´dan paylaşmak yerine link paylaşıp videoya yönlendirmek daha doğru bir yol olacaktır.

 



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?