Gün İçerisinde Enerjinizi Arttırmanın Yolları-

Gün İçerisinde Enerjinizi Arttırmanın Yolları-

Gün İçerisinde Enerjinizi Arttırmanın Yolları


Sabahları uyanmakta zorluk çekiyorsanız, öğlen yemeğinden sonra bir anda uykunuz geliyorsa yazımıza bakmanızı tavsiye ederiz. Vücudunuzun enerjik gün geçirmesini sağlamak tabii ki mümkün. Size bu yazımızda vereceğimiz enerji artırma yolları, gününüzün enerjik geçmesini sağlayacak.


İşte yapmanız gerekenler 

Güne enerjik başlamak için ilk yapılması gereken şey kalkar kalmaz güneşe bakmaktır. Uyandığınız zaman 2 dakika kadar güneş ışığına bakmak vücudun geceleri uyku için ihtiyaç duyduğu melatonin hormonunun salgılanmasını durdurur.

Kahvaltınızda mutlaka muz tüketin. Muzun içerisinde bulunan yüksek orandaki potasyum, kasları,, sinir hücrelerini ve beyni uyarır ve maksimum performansla çalışmalarını sağlar.
Kahvaltı ve öğlen yemeği arasındaki sürede ceviz, fındık gibi kuru yemişler beynin çoklu görevlerle daha kolay başa çıkmasını ve beynin daha sağlıklı düşünebilmesini sağlayan prefontal korteksini uyandırır.
Yürümek gün içinde yapabileceğimiz en kolay aktivitelerden biri. Eğer bu aktiviteyi konuşmakla birleştirip çoklu bir görev haline getirirseniz merkezi sinir sisteminizi uyarır ve enerji depolamasını sağlarsınız.
Naneli sakızlarla ferahlamanız mümkün. Çiğneme eylemi keskin nane kokusuyla birleştiğinde beyne ?´uyan´´ sinyalleri gönderilir ve üç dakikadan bile kısa süre içerisinde canlanmış olursunuz. Sakız çiğnemeyi sevmeyen biriyseniz, naneli yeşil çay da tüketebilirsiniz.



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?