Hamilelikte Strese Ne İyi Gelir?

Hamilelikte Strese Ne İyi Gelir?

Anne olmak çok kutsal bir duygudur. Ancak hamilelik döneminde anne adaylarını zorlayacak birçok problemle karşı karşıya gelinebilir. Bunlar en önemlisi hiç şüphesiz strestir. Peki hamilelikte strese ne iyi gelir?

Anne olmak kadınların en büyük hayalidir.  Sadece bedensel değil ruhsal da bir deneyimdir. Keyifli ve heyecan verici deneyim olmasına rağmen bir o kadar da stresli bir süreçtir. Hayatımızın her döneminde stresle baş etmemiz gerekiyorken bu dönemde stresle baş etmek hem anne hem bebeğin sağlığı açısından çok önemlidir.

Hamilelikte stresle nasıl baş edilir?

Hamilelikten stresin temel sebebi dalgalanan hormonlarla beraber gelen fiziksel ve ruhsal değişimlerdir. Anne adayı fiziksel olarak fazlasıyla değiştiği için bu ruhsal durumunu da etkileyebilir. Dalgalanan hormonlar ise duygu durum değişikliklerine sebebiyet vererek anne adayının strese girmesine yol alabilir. Stres yalnız anne adayını değil bebeği de olumsuz etkiler.

Stresin nedenini belirlemeli

Anne adayı yaşadığı stresin ne sebeple olduğunu öğrenmeli ve buna göre bir yol belirlemelidir. Bu stresin altında hamilelik sürecinde olumsuzluklarla karşılaşma korkusu ya da doğum esnasında oluşabilecek olumsuzluklar korkutuyor olabilir. Ancak anne adayı bilmeli ki bu stres hamileliği olumsuz etkileyecektir.

Dinlen

Anne adayı hamilelik sürecinde fiziksel ve ruhsal olarak değiştiği için hem fiziksel hem de ruhsal açıdan çökebilir. Hem fiziksel hem ruhsal olarak anne adayı dinlenmelidir. Hamilelik fiziksel değişimlere neden olduğu için yorgunluk ve uykusuzluğa yol açabilir ve annenin bu noktada dinlenmesi iyi bir uyku uyuması gerekir.

Sağlıklı beslen

Sadece hamilelik döneminde değil her dönemde sağlıklı beslenmek gerekir. Bazı besinlerin klinik olarak stresi doğrudan azalttığı görülmüştür. Anne adayı sağlıklı ve dengeli beslenerek hem sağlığını hem de duygu durumunu korumuş olacaktır.

Spor yapın

Spor hayatımızın olmazsa olmazıdır. Hayatın her döneminde spor yapmalıyız. Hamilelik sürecinde anne adayının fiziksel durumu bozulduğu için spor ile desteklemesi gerekir. Ağır sporlar önerilmez ancak pilates ya da hamile yogası yapabilir. Bunlara yapmak için kendini hazır hissetmiyorsa günlük yapılan yarım saatlik yürüyüşler de anne adayını fiziksel ve ruhsal açıdan rahatlatır. Bu yapılan egzersizler anne adayını doğuma hazırlar ve doğumunu kolaylaştırır.

/resimler/2019-2/24/1624584982626.jpg

Meditasyon yapın

Biliyoruz ki meditasyon zihni arındıran bir işlemdir. Rahat bir zeminde gevşeyerek ve arka fonda rahatlatıcı müziklerle yapılan meditasyon hamileliği olumlu etkilediği gibi stresle de başa çıkmanın güzel ve rahatlatıcı bir yoludur.

Terapi

Bütün bu stres ile başa çıkma yolları başarısız olduysa bir uzmandan yardım almanız sizin ve bebeğinizin yararına olacaktır.

Stres düşüğe neden olur mu?

Düşüğün birçok sebebi vardır ve bunlardan biri de strestir. Bebek anne karnında her türlü duyguyu hisseder ve annenin huzursuz oluşu bebeğe de yansır. Riskli bir hamilelikse mutlu ve sakin olmaya özen gösterin zira bu durumu bebek hissedebilir.

 

 



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?