Hayat Kurtaran Pratik Bilgiler

Hayat Kurtaran Pratik Bilgiler

İnatçı lekeler pratik yöntemlerle kolay bir şekilde yok oluyor

İnatçı lekeler zaman zaman elbiselerimizde, halılarımızda ve koltuklarımızda karşılaşabileceğimiz ve bundan hiç hoşnut olmayacağımız durumlardır. Etkili ve pratik yöntemlerle bu inatçı lekelerle başa çıkabilir ve kısa süre bir çözüm elde edebilir. Peki, bu inatçı lekelerle nasıl mücadele edeceğiz. Lekelerin günümüzü maf etmesine izin mi vereceğiz tabii ki hayır. Bu durum morallerinizi bozmasın. Uygulayacağınız bu yöntemler sorunları tamamıyla çözecektir. İşte o yöntemler 

Ruj lekesi nasıl çıkar

En çok kullanılan makyaj malzemelerinden biri olan ruj harika bir görünüm kazandırırken aynı zamanda lekeleri ile baş ağrıtan sonuçlara neden olmaktadır. Makyaj çantalarının vaz geçilmezi olan rujlar ufak bir dokunuşlar muhteşem sonuçlar ortaya çıkarmaktadır.

Peki, ruj lekelerini nasıl çıkaracağız. Yöntemlerden ilki ruj lekesinin olduğu bölüme bulaşık deterjanı uygulamak, bölgeyi hafifçe ıslattıktan sonra bir miktar deterjanı lekele oluşan bölgeye sürüyoruz. 10 dakika bekledikten sonra bir fırça yardımıyla hafifçe fırçalıyoruz.

Lekenin geçtiğini göreceksiniz. Bir diğer yöntem ise Beyaz sirke ile leke çıkarma işlemidir. Sirkenin her derde deva olduğunu az çok bilmekteyiz. Lekelerde de imdadımıza koşan sirke özellikle ruj lekesi çıkarmakta da etkilidir. Lekenin olduğu bölgeye su ve sirke karışımını uygulayıp biraz beklettikten sonra lekenin çıktığına şahit olacağız. Saç Spreyi ile Ruj lekesi çıkarma tekniği ise saç spreyini bir havlu kâğıdına sıktıktan sonra lekenin üzerine koyup 15 dakika boyunca beklememizden geçmektedir.

Halıya kahve döküldü

Kahve yoğun bir çalışmanın, stresli bir günün, keyifli bir zaman için ve bunun gibi birçok nedenin sayılabileceği sebeplerden dolayı her gün tükettiğimiz bir ürün olarak karşımıza çıkmaktadır. Peki, bir aksilik sonucu kahvelerimiz halıya döküldüğünde ne yapacağız. Evet, bunun için uygulayabileceğiniz birkaç etkili yöntem var bu yöntemlerden ilki yumurta sarısı ile gerçekleşmektedir. Yumurta sarısını ılık bir su içerisinde karıştırın ve lekenin üstüne sürüp birkaç dakika boyunca bekletin ardından silin. Lekenin ortadan kaybolduğunu göreceksiniz. Bir diğer yöntem ise sirke suyu ile bir karışım hazırlayıp kahvenin döküldüğü bölgeye uygulanmasıdır.

Kan lekesi nasıl çıkar

Kan lekesi inatçı lekelerin başında gelmektedir. Bu lekeleri çıkarmak için birkaç yöntem vardır ve bu yöntemlerin başında gelen karbonatla temizleme yöntemi etkili bir çözümdür. Kan lekesini karbonatla çıkarmak için uygulanan yöntemi kanın bulaştığı bölgeye karbonatı dökün ve nemli bir sünger ile çitilemeye başlayın etkili bir çözüm elde etmek için birkaç dakikalık ovma işlemi gerekmektedir.  Bu yöntemi koltuklarınızda halılarınızda ve sandalyelerinizde de deneyebilirsiniz etki bir sonuç almak büyük bir ihtimalle gerçekleşecektir.

Ayakkabı temizliği

Ayakkabılarınız gün içerisinde parlaklığını yitirebilir ve üzerinde oluşan lekeler iyi bir izlenim sağlamamaya sebep olabilir. Ayakkabılarınızın parlak görünmesi için etkili birkaç yöntem ve ürünler vardır. Her evde mutlaka bulunması gereken diş macunları, bir parlatıcı veya cila almanıza gerek kalmadan Aybabalarınızı ışıl ışıl bir görünüm kazanmanıza imkan sağlayabilir. Diş macununu ayakkabınızın üzerine sürdükten sonra iyice yedirin. Daha sonra temiz bir bez ile ovalayıp durulayın. Bu yöntem ile ayakkabılarınız ilk günkü gibi parlayacak ve harika bir görünüm sağlayacaktır.  Sizi sevdiğini sandığınız insanlar ayaklarınıza baktığında kendi yüzlerini görecektir.

Ayakkabı Cilası

Hazır ayakkabılara değinmişken size doğal bir cila önerisi sunmak istiyoruz. Muzun iyi bir cila olabileceğini hiç düşünmüşüydünüz evet ayakkabılarınızı muz kabuklarıyla cilalayıp ışıl ışıl bir görünüme sahip olabilirsiniz. Muzun faydaları arasında biyolojik faydalarının yanı sıra fiziksel faydaları da görülebilmektedir.

Nereden bulaştı bu yağ Lekesi

Yağ lekeleri inatçılıkta ısrar eden en kötü lekelerden birisidir. Koltuklarımıza, halılarımıza veya elbiselerimize yağ döküldüğünde hemen panik yapmamıza gerek yok. Bu pratik yöntemle kısa sürede bir etki sağlayabiliriz. Kabartma tozu ve suyu hamur kıvamına gelecek yoğunlukta karıştırın ve lekenin olduğu bölüme uygulayın. Duruladığınızda lekenin kaybolduğunu göreceksiniz.



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?