Hayatını Evsizlere Adayıp 15 Yıl Para Kullanmayan İyi Yürekli Kadın: Heidemarie Schwermer

Hayatını Evsizlere Adayıp 15 Yıl Para Kullanmayan İyi Yürekli Kadın: Heidemarie Schwermer

Sokak hayvanlarının zehirlendiği, katliamların olduğu ve insanlığa olan değerlerin giderek azaldığı şu günlerde insanlığa hikâyesi ile ilham veren, geniş yürekli bir kadını anlatalım: bu kadın HeidemarieSchwermer

Yüreği geniş, yardımsever, insanlara yardımı çok seven Heidemarie ilham veren harika hikâyesi 22 sene önce başlamaktadır. Öğretmenlik yapan ve 22 yıl önce o dönemlerde bir ortaokulda çalışan Heidemarie, zorlu ve sıkıntıları olan bir evliliği bulunmaktaydı. Evliliğin zorlu ve sıkıntılı baskısına dayanamayan Heidemarie, ortaokulda ki işini bırakıp 2 çocuğu ile birlikte Dortmund şehrine yerleşir.

Dortmund şehrine yerleştikten sonra çevrede yaptığı gözlemler sonucunda sokaklarda çok fazla evsiz insan olduğunu gören Heidemarie, evsiz insanların durumuna o kadar fazla üzülür ki bu üzüntüsü onu bir an önce bir şeyler yapmak için harekete geçmesini sağlar. Evsiz olan insanları topluma tekrar kazandırılması gerektiğini savunan Heidemarie, çalışmalarına hız kesmeden başlar. Evsiz olan insanların topluma kazandırılması ve toplum tarafından kabul görmesinin doğru bireyler olmasından geçtiğini savunduğundan, evsiz insanları faydalı bireyler haline gelmeleri için ihtiyaçlarını karşılamaya başlar.

Bu ihtiyaçların karşılanmasını sağlamak için Tauschring / GibundNimm (GiveandTake) adında bir değiş tokuş platformu oluşturan Heidemarie, bu platform sayesinde parasız bir şekilde eşyayı eşya ile bilgiyi bilgi ile takas edebilecektir.Heidemarie yaptığı bu platform Dortmund’da yaşayan evsizlerin ilk başta dikkatini çekmemektedir. Çünkü evsizlerin kendisine söylediği gibi, eğitimli bir insanın değiş tokuş için yaklaşma ihtimalinin olmadığını düşünürler ve çok fazla güvenli bulmazlar. Ancak platform Dortmund’da değiş tokuşa meraklı olan işsizlerin, emeklilerin hücumuna uğrar ve kısa bir süre içerisinde fenomen haline gelir. Bir kuruş paranın bile geçmediği bu platform da insanlar sahip olduklarını, ihtiyaç oldukları ile değiştirip çok büyük faydalar sağlamaktadır.

Heidemarie bu platform sayesinde gerekli olmayan çok fazla eşyaya sahip olduğunu idrak etmiştir.

Ve sonunda karşılığını vermeden yeni herhangi bir şey almayacağının kararını verir. Heidemarie yaptığı girişimin yanında saati 10 Mark olan bir yerde bulaşıkçılık yapmaya başlar. Çalıştığı yerde ki insanların Üniversite’yi bunun için mi okudun sorularını duysa da kendisini bu işte son derece mutlu ve huzurlu hisseder. Hatta yüksek bir eğitim hayatı olduğu için herhangi bir insandan kendisinin daha fazla değer görmesinin son derece anlamsız olduğunu düşünmektedir. Heidemarie yaptığı Tauschring 1995 yılında öyle bir hale gelir ki artık hiçbir şeye para harcaması gerekmemektedir.Bu durumda Heidemarie için hayatında alacağı en radikal kararı almasını sağlar. Bu kararda artık hiç para kullanmadan yaşamaktır.

Heidemarie para olmadan yaşamayı ve ihtiyaç duyduklarını, sahip olmak istedikleri ile takas etme yöntemi ile elde ettiğinden göçebe bir hayata başlar.

Çocuklarının büyüyüp evden ayrılmasından sonra Heidemarie Dortmund’da yaşadığı evden ayrılır ve Tauschring’in diğer üyelerinin evlerinde, onların evlerinde bulunan işleri görmek karşılığında konaklamaya başlar. Bu bundan da her an harika bir haz duyduğunu belirtir. İlk olarak 12 ay yapmayı planladığı bu hayat tarzını çok fazla seven Heidemarie, tam tamına 15 yıl bu şekilde hayatına devam eder.Heidemarie sahip olduğu her şey, bir valizi içerisinde bulunan ve sırt çantası içerisine sığacak kadardır. Sağlık ile ilgili acil gereksinimleri için kenara koyduğu 200 Mark dışında eline geçen tüm paraları ihtiyacı olan insanlara dağıtır. Bununla birlikte devlete bir katkısı olmadığını düşünerek sağlık sigortası almasının da devlete haksızlık olacağına karar verir ve yaptırmayı bırakır.

2016 Mart ayında hayata veda eden gönlü geniş Heidemarie, geride yaşadığı 15 yıllık tecrübelerini anlatan bir kitap bırakmıştır. Kitabın yayıncısına ise satışlarından kazanılan tüm paranın hayır işlerine bağışlanmasını vasiyet etmiştir. Bu sayede her insanı mutlu edebilmek mümkün olacaktır.



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?