Hızlı Para Biriktirmek İçin Tasarruf Yapma Yolları-

Hızlı Para Biriktirmek İçin Tasarruf Yapma Yolları-

Hızlı Para Biriktirmek İçin Tasarruf Yapma Yolları


Ay sonu yaklaştığında hepimizin Kendine sorduğu en temel soru ¨ Ben bu parayı nereye harcadım? ¨ olmaktadır. Hepimiz Para biriktirmek isteriz ancak, her ay paramızın ucu ucuna yetişmesinden şikayetçi oluruz. O an alırken ihtiyacımız olduğunu düşündüğümüz birçok şey aslında Sadece bir para israfıdır. Siz de aşağıda vereceğimiz tüyoları uygulayarak hayatınızın her alanında Küçük tasarruflar yaparak paranızı biriktirebilir, Aynı zamanda da istediğiniz tüm etkinliklere para ayırabilirsiniz.


Tasarruf Yapmaya Başlanacak Alanlar

Sigara

Hepimiz zararlı olduğunu bilsek de   ülkemizde ve dünya üzerinde sigara kullanımı Bir Hayli fazladır. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki yıllık ortalama bir kişinin sigara için harcadığı para 2555 TL.  Peki bu para ile neler yapabilirsiniz?

Evinizin yıllık doğalgaz, Elektrik, su ve internet faturalarını ödeyebilirsiniz.
Ailenizle yaz tatili yapabilirsiniz.
Her yıl bir beyaz eşyanızı veya Mobilya takımınızı yenileyebilirsiniz.
Üzerine biraz daha para ekleyerek büyük ekran televizyon sahibi olabilirsiniz.
Birikim olarak bir kenara 14 tane çeyrek altın koyabilirsiniz.

Su

/resimler/2018-12/20/1033405796523.jpg

Günlük yaşamımızda belki de en çok tükettiğimiz kaynakların başında su gelmektedir.  Peki bir yılda harcadığımız suyu azaltırsak ne kadar tasarruf ederiz gelin birlikte inceleyelim?
Eğer sebze ve meyvelerinizi tek tek yıkamak yerine su dolu bir kap içerisinde yıkarsanız, yıllık ortalama 18 ton su israf etmemiş olursunuz.
Tıraş olurken veya dişlerinizi fırçalarken musluğunuzu kapalı tutarak ortalama kişi başı yıllık 12 ton su israfından kurtulursunuz.
Çamaşır makinenizi haftada bir kez az çalıştırarak yılda ortalama 9 ton sudan tasarruf edersiniz.

Isınma

Özellikle kış aylarında paramızın büyük bir bölümünü ısınmak için harcamaktayız.  Gelin hep birlikte bu parayı nasıl aza indireceğimizi inceleyelim?
Öğle saatlerinde perdelerinizi açarak güneş enerjisinin içeri girmesini sağlayabilirsiniz.  Güneş çekildiğinde de perdeleri kapatarak ısının dışarı çıkmasını engellersiniz. Bu şekilde ortalamam 100 de 25 oranında enerji tasarrufu yapmış olursunuz.
Radyatörlerinizi mobilyalardan ve perdelerden uzak bir yere yerleştirerek ısının dağılmasını kolaylaştırabilirsiniz.  Çünkü Mobilya veya perdeler odanızın yüzde 15 oranında ısı kaybetmesine sebep olacaktır.
Camlarınız da çift cam kullanımı kış aylarında %50 ye Varan enerji tasarrufuna yardımcı olacaktır.

Elektrik

Elektrikli ev aletlerinin kullanımının yaygınlaşması elektrik faturalarının da yükselmesine sebep olmuştur. Siz de kendiniz ve eviniz için doğru ürünleri tercih ederek ve doğru şekilde kullanılarak faturanızı büyük oranda azaltabilirsiniz.
Buzdolabınızın kapasitesi arttıkça enerji tüketimi de artacağından kendiniz için yeterli büyüklükte buzdolabı tercih etmelisiniz.
Dolaba yerleştireceğiniz ürünleri bir süre dışarıda bekleterek, soğuduktan sonra dolaba yerleştirmek enerji tasarrufuna yardımcı olacaktır.
LED ampuller, standart ampullere göre %94 oranında daha az enerji harcar.
Pişirme esnasında fırın kapağının açılması yüzde yirmi oranında ısı kaybına sebep olacağından, pişirme süresi boyunca fırın kapandı açmamaya Özen gösterin.

Mutfak

Biz Türk milleti olarak mutfağımızda yeterli ve fazla miktarda malzeme bulunmasını severiz ve bu nedenle de mutfak harcamalarımız Bir Hayli yüksek olur.  Peki mutfak harcamalarından nasıl tasarruf edebiliriz?

İlk olarak ihtiyacınız olan ürünleri İhtiyacınız olan miktarda almaya Özen gösterin.  Daha çok Alırsam tasarruf ederim düşüncesinin yanlış olduğunu unutmayın. Çünkü fazla aldığınız ürünlerin Büyük bir kısmı çöpe gitmektedir.
İçeceklerinizin hazır almak yerine evde kendiniz yaparak hem daha sağlıklı beslenmiş olur hem de bütçenizi korumuş olursunuz.
Alışverişe giderken aç olmak ihtiyacınız olmayan şeyleri almanıza neden olacağından mutlaka karnınız Tok alışverişe çıkın.
Eğer sürekli ekmeğiniz artıyorsa bunu çöpe atmak yerine yumurtalı ekmek ya da bayat ekmek pizzası yaparak değerlendirebilir, Aynı zamanda da kahvaltılarınızı güzelleştirebilirsiniz.



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?