İş Görüşmelerine Giderken Hangi Renkleri Tercih Etmelisiniz?

İş Görüşmelerine Giderken Hangi Renkleri Tercih Etmelisiniz?

Üniversiteyi başarılı bir şekilde bitirip diplomanızı elinize aldınız, sertifikalarınızı tamamladınız ve istediğiniz bir iş için başvurunuzu gerçekleştirdiniz? Evet, sıra artık iş görüşmesinde ve detaylarında… Bir iş yerine başvuru yaptığınız zaman iş yeri sizden görüşmeye gelirken isteyeceği tüm belgeleri ister ancak ince detaylar hakkında bilgi vermez. Bu ince detaylar arasında en önemlisi ise iş görüşmesine giderken hangi renkleri tercih edeceğinizdir.İş görüşmesine giderken hangi renkleri tercih etmelisiniz? Hangi renkler sizin için daha ideal sizler için sıraladık!

DOĞRU SEÇİM: MAVİ

Mavi renk, iş görüşmelerine giderken tercih edilmesi gereken renklerinde başında olmalıdır. Çünkü bu renk karşınızda ki insanın size karşı güven duymasını sağlar ve yaratıcılığınızı ortaya çıkartır. Yapılan birçok araştırmada da mavi rengin iş görüşmelerinde en güvenilir renk olduğunu tespit edilmiştir. İş görüşmelerine giderken mavinin tüm tonlarından faydalanabilirsiniz.

BAŞLANGIÇLAR İÇİN BEYAZ

Cesaretli renkler arasında olan beyaz, karşınızda ki insana temiz bir sayfa ve doğal bir görüntü hissini verecektir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken bembeyaz olmak yerine kırık beyaz dediğimiz renklerin tercih edilmesidir. Beyaz rengi de iş görüşmelerine giderken tercih edecekleriniz arasına alabilirsiniz.

DÜZ KAHVERENGİ OLMAZ

Ara bir ton olan kahverengi, negatif bir çağrışım oluşturabileceğinden iş görüşmelerine giderken tercih edilen renkler arasında yer almamaktadır. Bununla birlikte sizi düz göstereceğinden karşınızda ki insana göstermek istediğiniz dinamiklik ruhunu verememenize neden olabilir. Bu yüzden iş görüşmeleri için çok gerekmedikçe kahverengini tercih etmeyin, eğer edecekseniz de kahverenginin daha güzel tonlarını deneyebilirsiniz.

SİYAH!

Asaletli renklerin başında gelen siyah iş görüşmelerine giderken en çok tercih edilen renkler arasında yer almaktadır. Siyah renk kişiye özgüven verir ve karşınızda ki insana liderlik hissi yansıtmanız için de son derece idealdir. Bu yüzden yönetici pozisyonlu iş görüşmelerinde siyah renk kesinlikle tercih edilmelidir. Ancak siyah rengi tercih ederken dikkat etmeniz gereken en önemli husus ise siyah rengin tonlarını iyi şekilde ayarlamak olacaktır. Kıyafeti farklı bir ton ayakkabıyı veya kravatı farklı bir ton seçerseniz karışık bir görüntü ortaya çıkartabilir.

İKTİDAR EŞİTTİR KIRMIZI

İddaalı ve iktidarlı renklerin en başında kırmızı gelmektedir. Eğer bir iş görüşmesine gidiyorsanız ve bu iş görüşmesinde cesur gözükmek isterseniz kırmızıyı tercih edebilirsiniz. Kırmızı renk son derece tercih edilen bir renktir ancak kırmızı rengi giydiğiniz zaman karşınızda ki insana asi, otorite sahibi ve kapalı fikirli olduğunuzu da düşündürebilirsiniz. Lakin bu durumda başvuracağınız işe göre değişkenlik göstermektedir. Örneğin bir satış-pazarlama işine başvuruyorsanız kırmızı renk sizin için en ideal renklerden birisidir ve kesinlikle tercih edilmelidir.

Renkler gibi detaylar sadece sizin daha iyi anlaşılmanızı sağlar. İş görüşmelerinde sizin için en önemli olan özgüveniniz ve kararlı duruşunuz olacaktır.



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?