İşinize uygun doğru saç rengi nasıl seçilir?

İşinize uygun doğru saç rengi nasıl seçilir?

Saç insanın dış görünümü çok önemli bir şekilde etkileyen unsurlardan birisidir.

Saç insanın dış görünümü çok önemli bir şekilde etkileyen unsurlardan birisidir. Sosyal hayatımızda olsun iş hayatımız da olsun saçlar çok etkili bir konumdadır. İkili ilişkilerimizde de saçın önemi fazladır ki hem Türkiye’de hem de dünyada kel olan insanlar bu zorluklardan kaçmak için saç ektirmek için zamanlarını ve paralarını harcarlar. Ancak saçın etkisinin yanında saçın renginin de ne olduğu oldukça önemlidir. Sosyal hayatınızda saç rengi sizin için ne derecede ise iş hayatınızda da ona yakın bir derece de olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Bunun için de iş hayatınıza uygun bir şekilde saç renginizin olması gerekmektedir.

Peki işinize uygun doğru saç rengini seçerken nelere dikkat edilmelidir ve bu saç rengi nasıl seçilmelidir. İlk olarak bunun için hangi sektörde çalıştığınız önemlidir. Sektörünüz daha resmi bir sektör ise saç renginizde ona göre daha koyu renklerde olmalıdır. Resmi sektörlerde bilindiği gibi giyim konusu da son derece klasik bir giyimdir ve bu klasiklikten hiçbir zaman vazgeçilmemiştir. Saç kesimi için de bu klasikliğin olduğu hatta saç renginin de bu klasik üçgen içerisine girdiğini görebilmekteyiz. Bundan dolayı resmi bir işte çalışıyorsanız daha koyu saç renginiz olmalıdır.

Resmi iş değil özel bir sektörde çalışıyorsanız bu konuda da karşı tarafa hitap edeceğiniz kesimin kültürel değerleri çok önemlidir. Özel sektörde her türlü saç rengi olabilmektedir ancak siz iş yaptığınız insanların hangi türden olduğu bu konunun belirleyici unsurları arasında yer almaktadır. Örneğin size müzik aletleri saten bir şirketseniz burada saç renginizin farklı bir renk olması alıcıların gözüne çok fazla tuhaf gözükmeyecektir. Ancak siz bilgisayar satıcı iseniz bu durum biraz alıcıların gözüne farklı gözükebilir ve işlerinizi etkileyecek noktaya gelebilir. Bu yüzden saç renginizi karşınızda ki müşteri türüne göre de şekillendirebilirsiniz.

Elbette saç renklerinde birçok renk mevcuttur. Bazı renkler her kesim için uygun olabilecekken bazı renkler her kesim için uygun olmaz. Örneğin siz siyah saçlı bir insansınız ve tam sarı olmayacak şekilde kahverengiye çalan sarı rengi tercih edeceksiniz. Bu çok resmi işte çalışmayanlar dışında tercih edilebilecek seçenekler arasında yer almaktadır. Resmi işte çalışanlar için bu durum yine olumsuz bir görüntü oluşmasını sağlayacaktır. Bunun için saç rengi seçerken rengin de ne olduğu son derece önemli bir konudur. Eğer siz saçınızı çevrede çok fazla sık rastlanmayacak bir renge boyamak isterseniz işinize uygun olarak hareket etmeniz mutlak bir şartla gerekecektir. Ancak siz saçınızı çevrede fazlalıkla karşılaşılan bir renge boyayacaksanız çok resmi olmayan her iş dışında saç renginizi işinize göre uygun hale getirebilirsiniz.

İşinize uygun doğru saç rengine ulaşmak için en öncelik işinizin ve işinizde ki çevrenin ne türde olduğunu iyi bilmek ve ona göre hareket etmek olacaktır.



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?