İstifa Etmeden Bilmeniz Gereken 9 Şey

İstifa Etmeden Bilmeniz Gereken 9 Şey

Her zaman çalıştığımız yerden memnun kalmayabiliriz. Bu memnuniyetsizlik bize işten ayrılmamız için bir neden olur ve istifa etmek için karar alırız. Ancak istifa etmeden bazı şeyleri bilmemiz gerekir. İstifa konusu bir anda alınacak bir konu değildir ve üzerinde düşünülmelidir. İstifa konusunda uzmanlar tarafından istifa etmeden önce bilinmesi gerekenlerin anlatıldığı 9 başlık oluşturduk. Eğer işinizden memnun değilseniz ve istifa etmeyi düşünüyorsanız bunlara mutlaka bakın!

1. İş yerinde mutlu değilseniz ve hem patronunuz hem de çalıştığınız iş arkadaşlarınız tarafından artık sözlü tacizler alıyorsanız hemen istifa edin!

2. Eğer iş ortamınız iyiyse ama memnu kalmadığınız bir konu varsa biraz tolerans gösterin.Çünkü bir işe girdiğiniz zaman o iş yerinde bir düzen oluşturmak kısa süreli bir şey değildir ve en az 6 ay sürer.

3. Peki bu düzen oluşturma kısmını atlattınız ve 6 aydır çalışıyorsunuz. Ve işinizden yine memnun değilsiniz? O zaman neyin yanlış olduğunu ortaya çıkarın. Ne olursa olsun iş, iştir. Akşam iş bitiyor ve kendi dünyama dönüyorum sözleri yanlıştır. Çünkü severek çalışmadığınız bir yer size hiçbir zaman huzur sağlamayacak aksine psikolojinizi günden güne bozacaktır.

4. Bazen çalışan ile işveren arasında diyalog eksikliği yüzünden sıkıntılar olabiliyor. Böyle sıkıntılarınız var ise patronunuz ile iletişim kurmaya çalışın. Kendisine açık açık bir sorun olup olmadığını sorun ve açık sözlülük ile muhabbet edin.

5. Patron ile çalışan arasında sıkıntılar her zaman olacaktır ancak patronunda bir insan olduğunu unutmamak gerekir. Patron ile iyi ilişkiler kurmak mümkündür. Örneğin bir pazartesi ona günün nasıl geçtiğini sorarsanız, bundan hoşnut olabilir. Bu da ilişkilerin güçlenmesini sağlar.

 6. Siz nasıl bir patron istiyorsanız ona göre davranın. İşe yeni girmiş olabilirsiniz ancak siz kendiniz için ideal olan patron tutumu sergilerseniz bu davranışınız örnek bir tutum olarak bile karşılanabilir.

7. Her şeyi zamana bırakın. Zaman her şeyin ilacıdır demiş büyüklerimiz, zamanla bazı şeylerin oturacağını bilin. Şirket içerisinde sevmediğiniz bir durumda “Keşke şirkette böyle bir şey olsa” diye söylenmek yerine şirket içinde bazı şeylerin daha olumlu bir havaya getirmek için hareket edebilirsiniz. Sizin yapmanız sonucunda belki bu bir hareket haline gelir.

8. İş hayatında en önemli şey kaygıları bir yana bırakıp gelişim sağlamaktır. Bu gelişimi mümkün kılmak için de yapmanız gereken iyi iletişimler kılmak ve işinizi severek devam ettirmektir. Zorluklar yaşayabilirsiniz ama zorluklardan ders çıkarırsanız tecrübelenirsiniz.

9. İş bulacağım diye sevdiğiniz işi yapmaktan vazgeçmeyin. Çünkü ne olursa olsun eğer sevdiğiniz bir işi yapmıyorsanız o iş ile bir gün yolarınız ayrılır. Bu yüzden para kazanmanız bir işten ne kadar önemliyse sevdiğiniz işi yapmanız da bir o kadar daha önemlidir.

 



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?