İzinsiz reklam aramasına 75 bin lira ceza

İzinsiz reklam aramasına 75 bin lira ceza

İzinsiz reklam aramasına 75 bin lira ceza

 

Kişisel Verileri Koruma Kurulu geçtiğimiz haftalarda özel bir şirket tarafından bilgi ve reklam amaçlı olarak aranan kişinin şikâyeti üzerine, izinsiz olarak bilgilendirme ve reklam yapmak gerekçesi ile 75 bin Türk Lirası idari para cezası verdi.

Kişisel Verileri Koruma Kuruluna yaptığı açıklama da yatırım ve menkul değerler şirketi olan firmanın, vatandaşın herhangi bir izni olmadan reklam amaçlı aranması üzerine şikâyette bulunulduğunu ve incelemenin bu şekilde başlanıldığını belirtti. Şikâyeti inceleyen Kişisel Verileri Koruma Kurulu, veri sorumlusundan aldığı bilgilerde şikâyeti gerçekleştirenin reklam yapan firmanın müşterisi olduğu ve daha önce farklı bir yatırım şirketinde çalıştığına ulaştı. Kurul bu değerlendirme sonucunda şikâyetçi olan vatandaşın telefon numarasına bu şekilde ulaşıldığının tespitini gerçekleştirdi ve yasal olmayan bir şekilde reklam ve bilgilendirme yapıldığından şikâyeti de onaylamış oldu.

Söz konusu olan şirkete Türkiye Cumhuriyeti yasaları gereği Kişisel Verileri Koruma Kurulu Kanunun 6698 sayılı maddesinde bulunan Kişisel Verileri Koruma Kanununa aykırı hareket etmesi sebebiyle 75 bin Türk Lirası idari para cezası kararını verdi. Bununla birlikte Kişisel Verileri Koruma Kurulu, şirketin şikâyette bulunan kişiye verilerin nasıl verildiğine dair bilgilendirme yapması konusunda talimat verdi.

Son yıllarda hızlı bir şekilde artan bilgilendirme ve reklam amaçlı aramalar konusunda vatandaşlar şikâyetlerini yapmakta ve yapılan şikâyetler ışığında uygun görülmesi durumunda da Kişisel Verileri Koruma Kanuna aykırı hareketten dolayı idari para cezası işlemleri uygulanmaktadır.

 

 



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?