Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

İş Hayatına Yeni Adım Atacak Olan Kadın Girişimcilere Verilen Destekler Nelerdir

Kadın girişimcilerin iş hayatında varlıklarını sürdürebilmeleri için destek ve finansal kaynağa her girişimcinin ihtiyacı olduğu gibi kadın girişimcilerinde ihtiyacı vardır.  İş hayatına yeni adım atacak olan kadın girişimcilerin varlıklarını sürdürebilmeleri için çeşitli destekler vardır. Bu destekler devlet destekli veya özel kuruluşlar aracılığıyla verilmektedir. Kredilerin ve desteklerin var olan işi veya olacak olan girişimin büyümesi için önemi oldukça büyüktür.  Bazı kuruluşlar maddi olarak destek verebilirken bazı kuruluşlar ise eğitim destekleri sunarak kadın girişimcilerin iş hayatındaki yerini sağlamlaştırabilmektedir. Ülke ekonomisini ve gelişen teknolojiyi göz önünde bulundurursak kredilerin iş hayatımızdaki önemine büyük bir vurgu yapabiliriz. Gün geçtikçe gelişen teknoloji aynı zamanda yeni iş imkânları da doğurmaktadır. Yeni iş fikirlerini geliştirmek için hangi kredileri alabiliriz hep birlikte araştıralım.

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurumlar.

KOSGEB

Küçük ve orta ölçekli işletmelerin ayakta durabilmesi ve varlıklarını sürdürülebilmesi için kurulan kamu kuruluşu birçok alanda destekler sunmaktadır. KOSGEB birçok iş koluna desteklerini sunarken aynı zamanda kadın girişimcilere de desteklerini sunmaktadır. KOSGEB kredisi için iş fikrinin faaliyete geçmemiş olması belirlediği kurallardan birisidir. Banka aracılığıyla destek veren bu kuruluş işletmelerin kurulumundan önce 50.000 ile 100.000 arasında destek sunmaktadır.  30 yaş altı bir girişimci iseniz faizsiz kredi imkânlarından da faydalanabilmektesiniz. Ustalık belgesine sahip olma durumunuzda bu kredi miktarı 200.000 TL’ye varan miktarlara kadar ulaşabilmektedir.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı

Kadın girişimcilere destek veren Aile ve sosyal politikalar bakanlığı projesi ile bakanlığa başvuru yapan kadın girişimcilere 15.000 TL tutarında faizsiz kredi imkânı sunmaktadır. Kredinin geri ödenmesi konusunda büyük bir kolaylık sağlayan bakanlık geri ödemeyi 8 yıl gibi bir zaman dilimine yaymaktadır. İlk 2 yıl geri ödeme yapılmama imkânı ise bu kredinin önemli bir maddesi olarak karşımıza çıkmaktadır. 18 yaş üstü aile üyeleri gelir getirici proje kapsamı alanı içerisinde bulunan herkes bu projeye başvurabilir. İş faaliyeti alanı ile bu kredi imkânı 15.000 den yüksek rakamlara da çıkabilmektedir.

Kredi Garanti Fonu

Kamu bankaları ve özel sermayeli bankaları ile işbirliği içerisinde olan Kredi Garanti Fonu bankalar aracılığıyla kredi imkanı sağladığı gibi işbirliği içerisinde olduğu TOBB, TESK, ve KOSGEB gibi kuruluşlar aracılıyla da kredi imkanları sunabilmektedir.  Kredi garanti Fonu tarafından sağlanan kredilerin ilk 2 yıl geri ödemesi bulunmamaktadır. 5 yıl içerisine yayılan ödeme planı ile kolay bir imkân sağlamaktadır. Kredi miktarları iş alanı ile doğru orantıda olduğu için bu miktarlar değişebilmektedir.

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu

Kadın girişimcilerin ihtiyaçları olan bilgileri seminer ve panel gibi etkinliklerle kadın girişimcilere aktaran kurul kadın girişimcilerin bilincini artırarak ilham verecek deneyimler sunmaktadır. Kadın girişimcilerin iş alanında deneyimli ve tecrübeli girişimcilerin yanında staj imkânları sunmaları iş hayatındaki dönemlerinde destekleyici bir bilgi sağlamaktadır.  Kadın girişimcilerin kariyerlerindeki gelişimine katkı sunan kuruluş iş hayatına yeni adım atacak olan kadınlara adeta yol gösterici konumundadır.

Bankalar

Devlet ve özel bankalar belirli dönemlerde kadın girişimcilere çeşitli kredi imkânları sunmaktadır. Bankaların kadın girişimcilere sunmuş olduğu kredi imkânlarının ödeme planları oldukça destekleyicidir. Girişimciler alınan kredilerin geri ödemesi için 84 aylık bir periyotla geri ödemelerini gerçekleştirebilmektedir.  Hangi bankanın nasıl kredi verdiğini araştırarak size sunulacak olan en iyi kredi imkânını araştırabilirsiniz.



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?