Kadına Şiddet Uygulayana Buca Belediyesi'nde İş Yok

Kadına Şiddet Uygulayana Buca Belediyesi

Buca Belediyesi geçtiğimiz günlerde kadına şiddet ve kadın cinayeti konularını ele aldı. Bu konu ile ilgili duydukları rahatsızlığı dile getirerek kadına şiddet uygulayanlara Buca Belediyesi'nde iş olmadığını vurguladılar.

İzmir Buca Belediye meclisi toplantısında 'Kadına şiddet' konusu üzerine durdu. Meclis toplantısı bitiminde alınan bir kararla artık belediye kapsamında kadına şiddet uygulayanlar çalışmayacak.

İzmir Buca Belediye Meclisi'nde, kadına şiddet konusu ele alındı.

Buca Belediyesi Meclisinde Eylül ayı normal meclis toplantısı yapıldı. Belediye Meclisi Salonu'ndaki toplantının arzu ve istekler bölümünde, kadına şiddet konusu üzerine duruldu.

Türkiye'de son günlerde en önemli gündem haberlerinden birinin kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet olduğunu belirten Başkan Kılıç, şiddet boyutlarının her geçen gün fazlasıyla katlandığını dile getirdi.

Alınacak sert ve tutarlı önlemlerle bunun biraz da olsun azalmasını istediklerini vurgulayan Kılıç,

'HİÇBİRİMİZ BU ŞİDDETİ KABUL ETMİYORUZ'

"Kadına yönelik şiddet, kadın cinayetleri bu ülkede aslında hiç kimsenin kabul etmediği, kimsenin aklının ve yüreğinin almadığı ama ne yazık ki her geçen gün katlanarak devam eden ve artış trendinde olan, hiçbir şekilde anlamlandıramadığımız bir noktaya ulaştı. Artık bu dakikadan sonra söylenecek söz bulunmuyor.

'ARTIK GERÇEKÇİ ADIMLAR ATILMALI'

Diğer yandan Kılıç, Ben şunu beyan etmek istiyorum; Buca Belediyesi bir kamu kuruluşudur. Belediyemizin bünyesinde kadına şiddet olayının gerçekleşmesi durumunda, böyle bir personeli belediyemi bünyesinde barındırmayacağız. Artık gerçekçi adımlarla ilerlenmesi gerekiyor. Biz bu gerçekçi adımı atıyoruz. Bundan böyle kadına şiddet girişiminde bulunan her kim olursa olsun, Buca Belediyesi'nde yeri yoktur. Bünyemizde barınamayacak ve çalışamayacak. Bunu herkesin bilmesini istiyorum. Buca Belediyesi olarak bugünden sonra böyle bir uygulamaya başladık. Bunu bütün personelimizin bilgisine sunuyorum" diye sözlerini bitirdi.

KADIN CİNAYETİNDE İZMİR 2.SIRADA

Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis üyelerinden Sayın Özkan Y.baş ise Polis Akademisi Başkanlığı'nın araştırması sonuncunda 2016-17 ve 2018 yıllarında toplam 932 kadının katledildiği, kadın cinayetlerinde İzmir'in Türkiye'de ikinci sırada bulunduğunu belirtti.

Cinayete kurban giden kadınların yüzde otuz birinin bıçak darbesi ve kesici alet kullanılarak hunharca katledildiğini dile getiren Yorulmazbaş, "Bu kadınların yüzde on beşi ise sokak ortasında öylece öldürüldü. öldüren ve ölenlerin yüzde 46'sı ilkokul terk. Cinayeti önleyemiyorsak cehaleti yenmeliyiz" dedi.



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?