Kadınlar İçin 6 İş Fikri

Kadınlar İçin 6 İş Fikri

Kadınlar İçin 6 İş Fikri

 

İşletmelerin başarıya doğru ilerlemelerini sağlayacak en önemli konulardan birisi iyi iş fikirleridir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken bir husus bulunmaktadır. İş fikirlerinin, harika olması değil iyi olması önemlidir. Çünkü iyi bir iş fikri ve kaliteli bir ekip ile başarı yakalanabilir. Bu yüzden öncelikle iyi bir iş fikri – harika bir iş fikri konusunu bilmemiz gerekmektedir.

İş hayatında iyi bir iş fikri bulduğunuz da bunu başarıya götürecek iki madde bulunmaktadır. İlham ve çalışma. Siz iş için ilham alır, bu ilham sayesinde çalışmalarınıza sağlam bir şekilde başlarsanız başarısız olma ihtimaliniz neredeyse yok kadar azdır.

Bu iyi iş fikri konumuzu konuştuktan sonra, gelelim asıl başlığımıza. Bildiğiniz gibi her kadın dışarıda çalışma imkânı bulamıyor hem sosyal hayat hem de yaşamın getirdikleri yüzünden. Ancak dışarda çalışma imkânını olmayanlar evden çalışma ortamı oluşturabilir. Bu çalışma imkânı hem esneklik hem de uygunluk sağlayacaktır. Gelişen dünyada kadınlar kendi işlerini her geçen gün artırarak kurmaktadır ancak bunun nasıl olacağını çok iyi bilmemekte ve riske girmekte çekinmektedir. Bizde bu durumu biraz daha açmak ve kadınlara yardımcı olmak için bazı iş fikirleri belirledik.

Kadınlara tavsiye edebileceğimiz iş fikirleri;

1- Danışmanlık

Danışmanlık son zamanlarda çok eğilim olan işlerden birisidir. Şirketler artık bir danışmana aylık maaş vermek yerine, daha uygun ücret ile belli günlük veya haftalık danışmanlık hizmeti alma seçeneğini tercih etmektedir. Siz bu işi hayatta ki deneyimleriniz ve oluşturduğunuz çevre ile yapabileceğiniz iş olarak görebilirsiniz. Danışmanlık alanının geniş bir iş yelpazesi bulunmaktadır.

2- Freelance ( Serbest Çalışmak )

Ne yapabilirim? Sorusuna kendinizde cevap vermelisiniz. Bu cevap ile birlikte sizin yapabileceğiniz becerilerinizi bilebilecek ve bu beceriler sayesinde dışarıdan işler alabileceksiniz. Ayrıca bu becerileriniz yanında çevrenizi de kullanabilirsiniz. Bunun için verilebilecek en iyi örnek muhasebeciliktir. Muhasebecilikle işlerinizi evden halledebilir ve birden fazla firma ile çalışabilirsiniz. Ayrıca esnek saatlerinizde olacaktır. Serbest çalışma işinde imkan çok olduğundan farklı becerilerinize yönelik farklı araştırmalarda yapabilirsiniz.

3- Online pazarlama

Gelişen internet dünyasının önemli sektörlerinden birisi haline gelen online pazarlama, kadınlar için de son derece büyük bir iş kolu olmuştur. Bu iş kolu sayesinde günlük belli saat aralığında çalışıp, iyi bir oranda kazanç elde edebilirsiniz. Online pazarlama yapacağınız ürünler hakkında detaylıca araştırmalar yapabilirsiniz.

 

 

4- Yiyecek içecek hizmeti ve etkinlik planlama

Kadınların elinin en yatkın olan konulardan birisi yemeklerdir. Evde pişirdiğiniz yemekler veya pastaları rahatlıkla satarak, gelir elde edebilirsiniz. Bu sistemi kullanıp, aylık kazanç sağlayan birçok kadın bulunmaktadır. Ayrıca ilk başlarda iş sayınız düşük olsa da, zamanla kişileriniz gelişecek ve günlük işler almış olacaksınız.

5- Sağlık ve spor

Sağlık hayat herkese gerekmektedir ve bu konuda birçok iş fikri mevcuttur. Bunun için ev kadar rahat olan spor salonlarında egzersiz uzmanı olarak başlayabilirsiniz. Ayrıca bunun yanında sağlık sektöründe bulunan fiziksel tedavi için, evden masaj imkanları da sağlayabilirsiniz. İşi her zaman çok yüksek bütçeli olarak düşünmeyip, yavaş yavaş yükseltmeye önem göstermek gerekir.

6- İç mimarlık

Kadınların tasarım gözü oldukça iyidir ve iç mimarlık konusunda farklı çözümler ortaya çıkarabilirler. Ev satışlarının her geçen gün artması ile birlikte ev içerisine yapılacak olan yeniliklerde bu paralelde artış göstermektedir. Mobilyalardan, duvarlara, aksesuarlardan, ufak düzenlemelere kadar birçok konuda danışmanlık ve tasarım fikirleri verebilir, ek kazançlar elde edebilirsiniz.

 

Kadınların iş hayatında daha aktif olmasını sağlayacak ve bir yerden başlama konusunda fayda sağlayacak olan iyi iş fikirlerini size vermeye çalıştık. Unutmayın en iyi iş fikri sizin yapabileceğiniz becerileriniz ve azminizdir.



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?