Kadınlar İş Hayatında Erkek Gibi Davranmak Zorunda Hissediyor

Kadınlar İş Hayatında Erkek Gibi Davranmak Zorunda Hissediyor

İş hayatında kadın-erkek eşitsizliği konusu her geçen gün farklı şekillerde karşımıza çıkıyor. ¨Kültürde Kadın Gücü¨ araştırması sonuçları kadınların iş hayatında erkek gibi davranmak zorunda hissettiğini ortaya koydu.

İş gücünün yüzde ellisinden daha çoğunun kadın olduğu bilinen kültür sanat dalındaki kadın heveslilerinin ve idarecilerin istek ve ihtiyaçlarını ortaya çıkarmak için hazırlanan `Kültürde Kadın Gücü´ araştırmasıyla Türkiye´'de yaratıcı sektörlerde yer alan kadın yöneticilerinin yanayları, etkileri ve bulundukları rolleri incelendi.

"`Kültürde Kadın Gücü´" araştırmasının diğer sonuçlarına göre;

- Cinsiyet denkliği ilkelerine sahip çıkan kültür-sanat kuruluşlarında çalışmanın daha öncelikli olduğunu tebarüz eden kadın çalışanlar, eş zamanda hayallerindeki işte çalışmanın, üretkenliğin, entelektüel tatminin ve sosyal faydanın bu alanda çalışma konusunda kendilerini motive ettiğini söylüyor. Bu sektörde yer alan kadın çalışanlar ve idarecilerin yüzde sekseninin fiziki çalışma ortamlarından, yüzde yetmiş dokuzunun iş arkadaşlarından ve yüzde 72.5´'inin üst kademe idarecilerden tatmin olduğu ortaya çıkıyor.

- Araştırmaya katılan kadınların yüzde yetmiş ikisi kariyerlerinde ilerlemek istediğini dile getiriyor ve yüzde elli beşi idareci olmaya hazır olduğunu eklemeden geçmiyor. Bu denli yüksek oranlar, kültür-sanat dalındaki yöneticilik pozisyonlarında istikbalde daha fazla kadının olacağını işaret etmektedir.

- Üst mertebe kadın idarecilerin yüzde elli altısı, bu dalda kadın olmanın zorluk yaratmadığını belirtiyor, buna rağmen erkek idarecilerin fikirlerinin daha fazla ciddiye alındığını düşünüyor.

- Kültür sanat dalında verilen maaşların, diğer sektörlere oranla daha az olduğunu düşünen kadın çalışanların yüzde altmış altısı, maaşlarının aylık masraflarını karşılamak için yeterli olmadığı için yüzde 53'´ü geçinmek için ebeveynlerinden, yüzde 39´unun ise eşlerinden/partnerlerinden desteğe ihtiyaç duyuyor.

Türkiye İstatistik Kurumu´'nun son bilgilerine göre de, 2017 senesinden itibaren Türkiye´de erkeklerin iş oranı yüzde 72.5 olduğu zaman kadınların iş oranı ise yüzde 33.6 oldu. 2017 senesinde kadınların işsizlik oranı yüzde 14.1 iken, erkek işsizlik oranı olan yüzde 9.4´'e göre daha yüksek olduğunu gösteriyor. Dünya Ekonomik Forumu tarafından düzenlenen Cinsiyet Açığı Endeksi, Türkiye'nin kadınların iş gücüne katılımı, teknik ve profesyonel rollerde simgelenmesinde 131. sırada olduğunu belirtiyor. Bu yönde, 255 sanatçının katılmasıyla yapılan `Kültürde Kadın Gücü ´araştırması, kültür-sanat dalının kadın işçi yoğunluklu yenilikçi bir alan olarak görülmesine karşın terfi, kariyer gelişimi, işe alım ve maaş gibi mevzularda eşitsizliğin çeşitli seviyelerde göründüğü ortaya koyuluyor.



İş Kadınlarının Evin İç ve Dış Dekorasyonunu Kolaylaştıracak İpuçları

İş Kadınları İçin Evde Bahçe Bakımı ve Bitki Yetiştirme İpuçları

İş Kadınlarının Çocuk Bakımı ve Okul Sonrası Aktiviteleri Yönetimi

İş Kadınları İçin Evde Kendi Kendine Bakım ve Stres Yönetimi Stratejileri

İş Kadınları İçin Ev Ofis Organizasyonu ve Verimli Çalışma Alanları

İş Kadınlarının Evdeki Temel Onarım ve Bakım İşlerini Yapma Becerileri

İş Kadınlarının Evdeki Ofis Ortamlarını Verimli Hale Getirme Stratejileri

İş Kadınları İçin Online Alışveriş ve Ev Teslimat Hizmetlerinin Faydaları

İş Kadınlarının Evdeki Çocuklarının Eğitim ve Öğrenim Süreçlerini Desteklemesi

İş Kadınlarının Evde Dijital ve Fiziksel Güvenlik İçin Alınabilecek Önlemler

Evden Çalışarak Para Kazanmanın Yaratıcı Yolları

Evde Dijital Ürünler ve İçerikler Oluşturma ve Pazarlama Rehberi

Evde İnternetten Satış Yaparak Marka Yaratma ve Büyütme Rehberi

Kendi İçsel Yolculuğunda Şükran ve Minnettarlık Egzersizlerinin Rolü

Kendini Mutlu Edecek Kişisel Hedeflerin Belirlenmesi ve Gerçekleştirilmesi